Реклама
Реклама
Реклама

Чисто бізнес: родичі депутатів захоплюють Київ - новини Києва - фото

Парадоксально, але факт: одночасно з розвитком інфраструктури в Києві триває цинічне знищення екології та культурної спадщини. При цьому влада і бізнес своїми діями (або бездіяльністю) роблять все можливе, щоб градус обурення в суспільстві підвищувався.

"Обозреватель" постійно інформує читачів про випадки соціального свавілля - не для нагнітання і так непростий обстановки, а для того, щоб були вжиті заходи по вирішенню найбільш гострих і болючих проблем. Ми повідомляли про самозахватах , нелегальному і небезпечному будівництві, розкраданні природних ресурсів , Ризик виникнення екологічних катастроф та інше.

У сьогоднішній публікації - ще про один скандал.

З чого все почалося

Напередодні "Євробачення", в травні нинішнього року, столична влада провели масштабну реконструкцію території "київської Венеції" (так кияни називають мікрорайон Русанівка, який розташований на лівому березі столиці між мостами Патона і Метро).

Напередодні Євробачення, в травні нинішнього року, столична влада провели масштабну реконструкцію території київської Венеції (так кияни називають мікрорайон Русанівка, який розташований на лівому березі столиці між мостами Патона і Метро)

перетворилася Русанівська набережна , А в парі кроків від неї з'явилася ще одна визначна пам'ятка столиці - світломузичні фонтани. Помилуватися красою Русанівки сьогодні приїжджають жителі з усіх кінців міста.

Фонтани на Русанівському каналі

Місцеві жителі дуже трепетно ​​ставляться до свого зеленого острова: борються з найменшими спробами незаконного "наміри". А коли навпроти готелю "Славутич" (і всього в парі десятків метрів від русанівських фонтанів) на території парковки почалися будівельні роботи - моментально почали бити на сполох.

У паспорті об'єкта було розпливчасте пояснення проведених робіт: "Реконструкція нежитлової будівлі в межах існуючих фундаментів для надання послуг автовласникам з благоустроєм прилеглої території".

"Що це ще за" реконструкція в межах існуючих фундаментів? "- дивувалися мешканці (на цьому місці була, по суті, тільки сторожка). А коли просочилася інформація, що на території стоянки побудують автомийку - підключилися всерйоз.

З паркуванням в мікрорайоні зовсім біда: місць катастрофічно не вистачає. Збентежило місцевих жителів і зведення "промислового об'єкта" в зоні відпочинку киян.

Але найголовніше побоювання - що використану під час мийки автомобілів "хімію" можуть зливати в Русанівський канал. До речі, подібні випадки в Києві - не рідкість .

"Обозреватель" вирішив максимально прояснити ситуацію з цим будівництвом і його "таємничими" власниками.

Як вийшли на депутата

На запит наших журналістів про те, хто користується землею на Ентузіастів, 1-б, в департаменті земельних ресурсів КМДА відповіли, що дві ділянки площею 0,179 і 0,045 га були передані колективному підприємству "Марті" в 2003 році для "будівництва експлуатації та обслуговування тимчасової відкритої автостоянки ".

До речі, у відповіді департаменту було зазначено, що право користування меншим ділянкою видано на п'ять років і, на відміну від ділянки площею 0,179 га, ні слова про те, що термін оренди продовжувався. Це може говорити про те, що територія автостоянки використовується незаконно.

Земля виділена в оренду КП "Марті", при цьому термін користування ділянкою площею 0,045 га давно закінчився

Земля виділена в оренду КП Марті, при цьому термін користування ділянкою площею 0,045 га давно закінчився

Ділянки площею 0,179 і 0,045 га

З департаменту містобудування та архітектури КМДА також прийшла офіційна відповідь, в якому "Обозревателю" підтвердили, що компанії "Марті" "надані умови для реконструкції нежитлової будівлі в межах існуючого фундаменту".

Відкриваємо Google Maps і дивимося знімки, зроблені в 2011 і 2015 році. На території автостоянки є дві будівлі: МАФ для охорони і ще одне невелике спорудження (версій про його призначення у нас немає). А ось на самій ділянці, де зараз будується автомийка, всі ці роки був асфальт.

Де тут "межі існуючого фундаменту"?

Знімки автостоянки при складанні Google Maps в 2011 р (зверху) і 2015 року (знизу)

Згідно з інформацією Державного реєстру майнових прав на нерухоме майно, за підприємством "Марті" зареєстровано право власності на нежитлову будівлю площею 30 м.кв.

Підставою для цього стала постанова ... Гребінківського районного суду Полтавської області від 23 липня 2010 року.

І у нас з'явилися підстави вважати, що ці будинки будувалося без відповідних документів, оскільки норми забудови і цільове призначення землі повинні були узгодити відповідні столичні інспекції та департаменти. Але компанія пішла в суд в іншому регіоні.

Варто зазначити, що подібна схема узаконення за допомогою "кишенькових" суддів в провінційних судах була особливо популярна кілька років тому.

Хто ж є засновником колективного підприємства "Марті"? В Єдиному державному реєстрі юридичних осіб вказані Винокур Андрій Анатолійович і Малахова Катерина Петрівна, яка припадає дочкою депутату Київради (фракція "Всеукраїнське об'єднання" Батьківщина ") Тетяні Меліхової.

В Єдиному державному реєстрі юридичних осіб вказані Винокур Андрій Анатолійович і Малахова Катерина Петрівна, яка припадає дочкою депутату Київради (фракція Всеукраїнське об'єднання Батьківщина ) Тетяні Меліхової

Припустити, що депутат не знала про будівництво на Русанівці - з області фантастики.

До слова, благодійний фонд "Від щирого серця", головою наглядової ради якого є Тетяна Меліхова, зареєстрований за адресою, де також зареєстрована її дочка.

До слова, благодійний фонд Від щирого серця, головою наглядової ради якого є Тетяна Меліхова, зареєстрований за адресою, де також зареєстрована її дочка

Депутат Тетяна Меліхова (зліва) разом з дочкою

Цікавий момент: Тетяна Іванівна є членом Постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування. Чи могла вона пролобіювати бізнес своєї дочки? Легко.

До речі, у дочки депутата є ще одна ділянка, з аналогічною автомийкою.

Тетяна Меліхова

Виникає багато питань. І не найприємніших. Відповісти на них повинні правоохоронні органи.

Пізніше з'ясувалося, що люди, які мають відношення до установки автомийки, використовували липове рішення суду для реєстрації права власності.

Тисни! підписуйся ! Читай тільки краще!

Що це ще за" реконструкція в межах існуючих фундаментів?
Де тут "межі існуючого фундаменту"?
Хто ж є засновником колективного підприємства "Марті"?
Чи могла вона пролобіювати бізнес своєї дочки?