Реклама
Реклама
Реклама

У Запоріжжі розпочалася інформаційна цькування проти захисників парку Яланського (ФОТО)

Сьогодні, 12 червня, на одному з новинних сайтів Запоріжжя вийшов матеріал про те, що еко-активісти провокують весь місто на конфлікт

Сьогодні, 12 червня, на одному з новинних сайтів Запоріжжя вийшов матеріал про те, що еко-активісти провокують весь місто на конфлікт.

Так, в статті на сайті «Акцент» йдеться про те, що з початку цього року наше місто поділився на два табори, де одні за будівництво ТРЦ «Сучасний центр міста» в парку Яланського, а інші виступають проти. Все б нічого, якби це не була яскраво виражена «джинса» (журналістський термін, що має на увазі навмисне розміщення прихованої реклами або антиреклами під виглядом авторського матеріалу).

Матеріал базується не на реальних фактах і доказах, а на різних скріншотах з соцмереж і поглиблення в історію створення універмагу «Україна» для збільшення масиву статті, щоб відвернути читача від суті і занурити в безодню надуманих фактів.

В кінці цієї «новини» ми бачимо в доказ певним переконанням фото телефону, на якому відображена листування, де єдиним розпізнавальним знаком є ​​ім'я контакту «Eko-Centr», з яким здійснювалася «чорна» листування. Ні конкретних фотографій, ні аудіо ні відео файлів або документів в цій статті немає.

Ні конкретних фотографій, ні аудіо ні відео файлів або документів в цій статті немає

Трохи пізніше після виходу новини на порталі «Акцент», в Фейсбуці з'являється «ответка» - цікава листування пов'язана з недавно опублікованим матеріалом. Листування опублікував один з еко-активістів.

Листування опублікував один з еко-активістів

З неї можна зрозуміти, що матеріал дійсно замовний і автором цього витвору є редактор вищезгаданого сайту Олександр Чубукін .

Відзначимо, сайт «Акцент» належить Віталію Рябцева - депутату Запорізької міськради.

Журналісти MOST хотіли звернутися за коментарем до Ірини Воротнюк - главі запорізької міської організації «Сила людей», але вона відмовилася давати коментар з цього приводу.

Цікавий факт: коли на нашому інформаційному порталі вийшли новини: «Громадські в черговий раз вирішили пропіаритися на темі будівництва ТРЦ в центрі Запоріжжя» і «Активісти« проспали »вирубку багаторічних дерев у центрі Запоріжжя (ФОТО-ВІДЕО)» , Які ні ким не були проплачені, а висвітлювали реальну об'єктивну картину, громадські працівники з «Сили людей» висловивши ряд закидів на нашу сторону прийшли з журналістами Моста до єдиного консенсусу, що наше видання більше не буде висвітлювати негативні новини про активістів, про яких останнім час стало все більше з'являтися негативу в регіональних ЗМІ, так як їм потрібна підтримка незалежних видань.

Цікавий факт: коли на нашому інформаційному порталі вийшли новини:   «Громадські в черговий раз вирішили пропіаритися на темі будівництва ТРЦ в центрі Запоріжжя»   і   «Активісти« проспали »вирубку багаторічних дерев у центрі Запоріжжя (ФОТО-ВІДЕО)»   , Які ні ким не були проплачені, а висвітлювали реальну об'єктивну картину, громадські працівники з «Сили людей» висловивши ряд закидів на нашу сторону прийшли з журналістами Моста до єдиного консенсусу, що наше видання більше не буде висвітлювати негативні новини про активістів, про яких останнім час стало все більше з'являтися негативу в регіональних ЗМІ, так як їм потрібна підтримка незалежних видань

Після цього нам стали щодня приходити листи, в яких було закладено прихований піар вищезгаданої організації. Ми все ж опублікували деякі із запропонованих новин, щоб висвітлити дві точки зору: «До захисту парку Яланського підключився« Національний корпус »» і «У Запоріжжі згорнуть намети в парку Яланського» , Але більше наша редакція не має наміру брати участь в цьому цирку, який влаштовує пан Кальцев і «еко-активісти».

PS. Місце для будівництва скандального ТРЦ біля Запорізького державного цирку вибрано дійсно підходяще, адже уявлення з кожним днем все цікавіше і цікавіше, тільки городяни знову обдурені.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Перший онлайн-журнал Запоріжжя