Реклама
Реклама
Реклама

У Харкові б'ють вікна в мерії, Кернесу блокують виїзд, депутата кинули в сміттєвий бак

Чергова сесія Харківської міськради перервала роботу: активісти б'ють вікна, авто харківського міського голови Геннадія Кернеса заблоковано на задньому дворі мерії.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на власні джерела інформації.

Депутати міськради поки знаходяться в залі. Другий і третій поверхи заблоковані муніципальною охороною. На поверхах - повно диму від фаєрів, запалених активістами "Національного корпусу". Активісти б'ють вікна і квіткові горщики, вступають в бійку з охороною. Ультрас заблокували виїзд Кернесу з внутрішнього двору, вони оточили його машину. До активістів вийшов депутат міськради Андрій Руденко, його оточили і кинули в сміттєвий ящик.

Чергова сесія Харківської міськради перервала роботу: активісти б'ють вікна, авто харківського міського голови Геннадія Кернеса заблоковано на задньому дворі мерії Заворушення в мерії Харкова / Фото: Мадієвський В'ячеслав, Укрінформ

Як сказали кореспондентові Укрінформу у відділі комунікації ГУ Нацполіціі в Харківській області, на місце події виїхала оперативна група: "на 11:00 до медиків ніхто не звертався".

Обережно! У відео присутня ненормативна лексика

Читайте також: У мерії Харкова розпорошили газ і кинули шумову гранату

Вранці, повідомляв раніше УКРІНФОРМ, представники "Національного корпусу", яких охорона не пустила до сесійної зали, розпорошили в будівлі сльозогінний газ. До будівлі прибула машина швидкої допомоги.

Що стосується сесії міськради VII скликання, то в залі - представники місії ОБСЄ, ГУ Нацполіціі в Харківській області, члени виконкому міськради, директори департаментів, керівники райадміністрацій міста, представники громадськості та ЗМІ. На порядку денному - 65 питань.