Реклама
Реклама
Реклама

Головна інтрига сесії міської ради в Чорноморську! Бути чи не бути...

Завтра, в середу, 19 листопада, о 10:00 відбудеться двадцять сьома сесія Чорноморського міської ради. Відповідне розпорядження міського голови було розміщено на офіційному сайті Чорноморського міської ради.

Головною інтригою майбутньої сесії є питання прийняття бюджету на 2019 рік. Адже саме неможливість прийти до консенсусу з питань бюджету стала каменем спотикання і є свідченням небувалого для Чорноморська політичної кризи, який дав всі підстави говорити про недовіру чинної міської влади. Чи зможуть представники міськвиконкому домовитися з депутатським корпусом? На це питання відповіді будуть отримані вже завтра.

Особливий інтерес криється в інтризі: чи будуть офіційно представлені нові депутати замість відкликаних депутатів від Опозиційного блоку.

У розпорядженні редакції інформаційного агентства «04868» опинився документ за підписом глави ЦВК в Чорноморську Кирила Сорокіна, спрямований на ім'я міського голови Чорноморська.

Основні тези документа:

1. Офіційним листом №146 Чорноморська міська виборча комісія сповістила Чорноморський міська рада та депутатів про ситуацію, яка склалася в зв'язку з відкликанням депутатів.

2. Голова виборчої комісії звертається з вимогою забезпечити вільний доступ в приміщення Чорноморського міської ради, а також прийняти до розгляду пленарного засідання двадцять сьомої сесії питання про постанову Чорноморської виборчої комісії Одеської області від 16 жовтня 2018 року №10 та №11.

3. Глава Чорноморської міської виборчої комісії в Одеській області звертається з вимогою забезпечити можливість офіційно оголосити на сесії зміст постанов №10 і №11 від 16 грудня 2018 року.

Далі мова в документі, як ви самі можете переконатися, йде про попередження можливих провокаційних дій, спрямованих на зрив законних вимог представника Центрвиборчкому.

Зокрема, повідомляється, що будь-який перешкоджання в роботі глави виборчої комісії буде порушенням статті 157 Кримінального кодексу України і відповідальність перед законом і згідно з чинним законодавством. З анкція даної статті передбачає обмеження волі на строк від 3 до 5 років.

Нагадаємо, що з моменту проведення останньої, на даний момент, сесії міської ради пройшло вже більше чотирьох місяців. Попередня сесія Чорноморського міської ради була скасована розпорядженням міського голови від 27 листопада на підставі того, що профільна бюджетна комісія двічі не підтримала запропонований проект бюджету. На даний момент доля бюджету Чорноморська залишається невідомою.

Раніше, 12 грудня, 14 депутатів міської ради попросили мера Чорноморська Валерія Хмельнюка в найкоротші терміни скликати чергову сесію, щоб вирішити першочергові для нормального функціонування міста питання.

Минулого тижня відразу кілька депутатів міської ради висловили обурення безвідповідальністю представників міськвиконкому, які пропонують голосувати за найважливіший для міста документ депутатам, які просто фізично не мають можливості повноцінно ознайомитися з проектом бюджету.

____________________________________________________________

Будь в курсі найсвіжіших і актуальних новин Чорноморська! Підписуйтесь на наш канал в Telegram і групу в Facebook. Для зручності скачайте наше безкоштовне мобільний додаток IOS / An droid .

Чи зможуть представники міськвиконкому домовитися з депутатським корпусом?