Реклама
Реклама
Реклама

Тривимірні панорами міста з'явилися на електронному атласі Москви

Фото: ІТАР-ТАСС

Тривимірні панорами міста з'явилися на електронному атласі Москви , Інформує прес-служба столичного департаменту інформаційних технологій.

"На відміну від більшості відомих панорам, на офіційній карті міста кожна точка має географічну і висотну координату, отримані в результаті лазерного сканування міського простору. Це дозволяє наносити в тривимірному вимірюванні будь-яке об'єкт і проводити, таким чином, необхідні обстеження територій", - йдеться в повідомленні.

Посилання по темі

У панорами увійшли проїжджі частини вулиць, проїздів і доріг, а дворові території і пішохідні зони внесуть в картографічний реєстр пізніше.

Усього було отримано 500 тисяч панорамних знімків Москви. Всі вони мають кути огляду 360 градусів по горизонталі і 180 градусів по вертикалі.

Створюються панорами за допомогою п'яти лазерних сканерів, які володіють великою роздільною здатністю. На виході вийде тривимірна модель міста, яка дозволить вимірювати ширину вулиць, визначати висотність будівель, а також стежити за об'єктами, що будуються. На панорамах можна буде визначити точні географічні координати кожного об'єкта.

У відомстві також додали, що тривимірні панорами будуть оновлювати два рази в рік - після закінчення зимового сезону, починаючи з квітня, і після проведення сезонних робіт з благоустрою.