Реклама
Реклама
Реклама

Названі найбільш екологічно чисті міста України

Набережні Челни очолили екологічний рейтинг міст Росії, який був складений ОНФ спільно з Мінприроди. Також лідируючі позиції займають Казань, Воронеж, Магас, Гірничо-Алтайськ і Грозний, а ось Москва і Санкт-Петербург в першу десятку не увійшли. Набережні Челни очолили екологічний рейтинг міст Росії, який був складений ОНФ спільно з Мінприроди

Фото: Pixabay.com

Подібний рейтинг складається з 2013 року. Новий документ експерти ОНФ і Мінприроди підготували на основі даних, представлених владою великих російських міст. Однак цього разу методику допрацювали. Тепер головними критеріями стали результати роботи міської влади з охорони навколишнього середовища. Всього оцінювалися 103 регіональні центри і міста з населенням понад 100 тисяч осіб.

Експерти відзначили, що Набережні Челни і Казань, що лідирують у рейтингу, виявилися одними з кращих відразу в декількох категоріях: "Управління в галузі охорони навколишнього середовища", "Водоспоживання і якість води" і "Енергоспоживання".

Нагадаємо, минулого тижня Мінбуд Росії назвав регіони-лідери по реалізації проекту "Формування комфортного міського середовища". У трійці лідерів - Республіка Татарстан, Калузька область і Республіка Чечня.

Коментуючи рейтинг, міністр будівництва та житлово-комунального господарства РФ Михайло Мень нагадав, що дуже важливо бачити динаміку реалізації проекту в регіонах, ступінь залучення влади і жителів і наскільки в тому чи іншому місті помітні зміни в міському середовищі.