Реклама
Реклама
Реклама

На Москві-річці відкрився сезон зимової пасажирської навігації

Фото: портал Москва 24 / Лідія Широнина

На Москві-річці відкрився сезон зимової пасажирської навігації. Про це повідомляє портал мера і уряду столиці.

Взимку по річці курсуватимуть десять всесезонних судів криголамного класу, а приблизно 140 літніх теплоходів, на яких туристи каталися з квітня по листопад, займуть місце на стоянці до весни. За словами фахівців, завдяки укріпленому корпусу судна криголамного класу можуть ходити при битому льоді товщиною до 20 сантиметрів. Якщо Москва-ріка промерзає глибше через сильні морози, її розчищають криголами.

Як розповіли в столичному Комітеті туризму, зимові річкові маршрути з'явилися на Москві-річці відносно недавно, але вже встигли стати популярними у москвичів і гостей міста. Зокрема, з листопада 2017 го по квітень 2018 року всесезонні суду перевезли понад 200 тисяч пасажирів.

У комітеті також нагадали, що взимку столицю відвідує чимало зарубіжних туристів, які дуже люблять річкові прогулянки. Аудіотури для них тепер доступні на п'яти іноземних мовах: англійській, французькій, німецькій, італійській і китайській.

Уточнюється, що в зимовий період працюють два найбільш затребуваних туристичних маршрутів. Вони проходять через центральну частину міста. Під час екскурсії, яка триває близько 2,5 години, туристи можуть побачити з води такі пам'ятки, як Московський Кремль, собор Василя Блаженного, стадіон "Лужники" і головний корпус МГУ на Воробйових горах.

Цього року літня пасажирська навігація на Москві-річці почалася 24 квітня і завершилася в середині жовтня. За Москві-річці пасажирів возили 150 судів. Приблизно 100 з них курсували по туристичним маршрутам, а решта використовувалися на замовних рейсах.

Поділитися в соціальних мережах: