Реклама
Реклама
Реклама

прапор Нідерландів

  1. опис Прапор Нідерландів має три горизонтальний смуги і триколірний забарвлення. Кольори найбільш...
  2. Історія

опис

опис

Прапор Нідерландів має три горизонтальний смуги і триколірний забарвлення. Кольори найбільш поширені: якщо дивитися зверху вниз, то це червоний, білий і синій. Смуги однакові за розміром. Співвідношення сторін прапора 2: 3.

Символіка

Червона смуга в минулому була помаранчевою. Помаранчева була родовим кольором Принца Оранського-Нассауского, а саме, позначала успадковане їм Князівство Оранж. Відповідно, червону смугу можна символізувати з історією цієї країни, історією про колишнього прапорі, прапорі республіки Сполучених провінцій і принца.

Що стосується білої та синьої смуги, то обидві вони символізують свободу.

Історія

Раніше, прапором Республіки Нідерланди було прапор принца Оранського. Воно несильно відрізняється від сучасного прапора: замість нинішньої червоної смуги була помаранчева. В результаті виходив триколор: помаранчевий, білий, синій.

1648 рік змінив помаранчеву смугу на смугу червону внаслідок революцій. Конкретні причини обговорюються досі. Існує думка, що червоний колір яскравіше; інші вважають, що червоний колір менше вигорає на сонці; хтось дотримується думки, що причини криються в більш глибокої історії, пов'язаної з тим, що Людовик I, брат Наполеона правил колись Нідерландами.

У нашій компанії ви можете замовити виготовлення прапорів Нідерландів, а також придбати підставки або кронштейни для них. Можливі тиражі, ціни і терміни виготовлення вказані в розділі прапори , Більш детальну інформацію уточнюйте у менеджерів нашої компанії.