Реклама
Реклама
Реклама

Американські ПВК в Сирії можна бомбити - експерт

Дональд Трамп виводить контингент США з Сирії, тому що для нього важливіше стіна на кордоні з Мексикою. Так вважає головний науковий співробітник інституту США і Канади РАН Володимир Васильєв. Дональд Трамп виводить контингент США з Сирії, тому що для нього важливіше стіна на кордоні з Мексикою

Білий дім заявив, що президент США Дональд Трамп не змінить свого рішення про виведення американських військ з Сирії , Незважаючи на вихід у відставку глави Пентагону Джеймса Меттіса і інших високопоставлених чиновників. Про це в інтерв'ю АВС заявив виконуючий обов'язки глави апарату Білого дому Майк Малвані.

Як сказав "Правді. Ру" головний науковий співробітник інституту США і Канади РАН Володимир Васильєв, "основна проблема, яка сьогодні виникла перед Трампом - це залучення додаткових коштів фінансування для будівництва стіни вздовж кордону з Мексикою ".

"Для Трампа стіна має в 10 разів більше значення, ніж Сирія. Імміграційна політика знаходиться на другому місці після економіки в рамках пріоритетів діяльності його адміністрації. Для Трампа це все", - сказав Володимир Васильєв. За словами експерта, в умовах, коли сенат не затвердив необхідну суму в 5,8 мільярда доларів, а виділяє лише 1,8 мільярда на її будівництво, у Трампа є тільки один додаткове джерело - Фонд фінансування антитерористичної або контртерористичної діяльності за межами США з бюджетом 68 мільярдів доларів.

"Сьогодні терористи є, завтра терористів немає. Тут неможливо планувати, тому Фонд, на відміну від жорстких міністерських бюджетів, допускає перепрограмування засобів", - зауважив експерт.

Тому, за словами американіста, президент США відмовляється від змісту контингенту в Сирії, а звільняються кошти перекидає на будівництво стіни. "Трамп зайвий раз підкреслив, що готовий піти дуже далеко для забезпечення свого пріоритету. Він йде на конфлікт з військовим керівництвом і елітою. Це попередження:" Якщо ви мені будете перешкоджати в будівництві стіни, то я піду навіть на те, щоб змінити конфігурацію глобальних інтересів США ", - сказав Володимир Васильєв.

Експерт зазначив, що в американській пресі обговорюється питання про те, що йдуть американські регулярні війська, але приходять приватні військові компанії (ПВК). "Замість Пентагону приходить Blackwater. Цю перспективну частину ми не повинні випускати з поля зору. Оскільки це приватні компанії, ми їх можемо прирівняти до терористичних організаціями і наносити по ним удари і за допомогою авіації, і за допомогою інших засобів, вважаючи, що вони не є національними американськими силами ", - резюмував експерт.

Нагадаємо, що 7 лютого 2018 року в результаті помсти Вашингтона за напад сирійців на штаб проамериканських курдських формувань загинули російські громадяни з приватної військової компанії Вагнера . Американська сторона стверджувала, що "коли почався обстріл, російську сторону запросили на предмет присутності своїх", у відповідь американській стороні повідомили, що "там не було росіян".

Читайте по темі: У Сирії загинуло 14 осіб - керівник ПВК "Вагнер" Трошев Андрій

Війна в Афганістані може бути приватизована