Реклама
Реклама
Реклама

На Героїв Дніпра в Києві почали будувати черговий ТРЦ

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

19 жовтня 2017, 10:37 Переглядів:

Над метро. Незважаючи на протести жителів, будівництво над станцією "Героїв Дніпра" триває. Фото: facebook.com.

Територія біля станції метро "Героїв Дніпра" поступово перетворюється в місце скупчення ТРЦ. Нагадаємо, тут вже півтора року будується великий торговий центр над станцією метро , А кілька днів тому на невеликому пустирі (поруч з будинком по Героїв Дніпра, 30) розпочато будівництво ще одного ТРЦ, вже четвертого в радіусі півкілометра. "Сегодня" з'ясувала, навіщо стільки торгових центрів одному мікрорайону.

Судячи по паспорту об'єкта, на Героїв Дніпра, 30-б, з'явиться п'ятиповерховий торгово-розважальний центр з вивіскою "Будинок побуту". Його загальна площа складе 1814 кв. м. Виходить, що поряд зі станцією метро буде чотири торгово-розважальних центри, два ринки, а також п'ять супермаркетів! "Ще в минулому році територію обнесли парканом, а тепер почали будівництво, хоча раніше там була невелика парковка. На жаль, жарт" Даєш ТЦ в кожен двір! "- вже давно не жарт", - каже місцевий житель Ігор Мисливців.

Проект нового ТРЦ біля метро. Фото: my-obolon.kiev.ua

"Подібне відбувається, тому що у Києва немає Генплану розвитку міста, його не затверджують, тому що він не вигідний забудовникам. На Оболоні - це особливий випадок. Торгових центрів там дійсно дуже багато. І їх власникам потрібно думати, як утриматися на ринку, щоб уникнути банкрутства ", - вважає експерт з нерухомості Віктор Несін.

В Оболонській РДА кажуть, що дозволів на будівництво вони не видають. "У нас ніхто не питає: потрібні в районі торгові центри чи ні. Землевідведення під них видавала Київрада кілька років тому, забудовники отримали дозволу на будівельні роботи від ДАБК. Ми вплинути на ситуацію ніяк не можемо. Можу вас запевнити, що район забезпечений торговими центрами на 200% з розрахунку на душу населення і нові тут не потрібні ", - пояснює голова Оболонської РДА Олександр Цибульщак.

У мерії не бачать проблеми із засиллям ТРЦ на Оболоні. "Земля під торгові центри виділялася раніше, в рамках старого Генплану, теперішня київська влада землю під будівництво комерційної нерухомості не виділяла, - запевнив нас радник мера Києва Дмитро Білоцерківець. - Я особисто не бачу в цьому проблеми. Нові торгові центри - це нові робочі місця для киян. що ж стосується їх великої кількості, то це конкуренція. Якщо їх будують так близько один від одного, то власники повинні розуміти, що це великий ризик і їм доведеться конкурувати на ринку або закриватися ".

Нагадаємо, раніше на будівництві скандального ТРЦ "Оазис" над станцією метро "Героїв Дніпра" в результаті падіння з висоти загинув 19-річний робітник.

скандальне будівництво триповерхового ТРЦ площею 14 тис. кв. м почалося ще влітку минулого року . Місцеві жителі неодноразово виступали проти зведення об'єкта і навіть у знак протесту перекривали проїжджу частину. У свою чергу, забудовник запевняв, що проводяться роботи абсолютно законні, а проект ТРЦ схвалений усіма держорганами. Законність будівництва підтверджували і міська влада.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Біля станції метро" Героїв Дніпра "в Києві будують вже четвертий ТРЦ". інші бізнес дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Олександр Марущак

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ