Реклама
Реклама
Реклама

Застосування автоматичного введення резерву в побуті, що купити однофазний або трифазний генератор, бензиновий двигун або дизельний, як правильно підключити.

Ми іноді чуємо, що на дачі і в котеджі треба поставити АВР.
Що таке АВР? Абревіатура АВР розшифровується як автоматичне введення резерву. Ми іноді чуємо, що на дачі і в котеджі треба поставити АВР Про який резерві йдеться? Та ще на дачі або в котеджі. Все дуже просто і це мудре назва означає для будинку лише тільки те, що якщо пропала електрика або з ним трапилися неполадки, то підключається інше джерело напруги, особливо, якщо ми знаходимося на якомусь видаленні від ліній за якими подається струм, правильніше не подається ток, а напруга і струм виникає тоді, коли ми до цього напрузі підключаємо навантаження, ось тоді і виникає струм (курсу фізики в школі). Адже всі ми споживаємо електричну енергію, прилади, якими ми користуємося щодня, без електрики (джерела живлення) не працюють.
Саме тому й потрібен автономне джерело живлення який виручав б нас в разі зникнення напруги в нашому будинку, на дачі, котеджі і т.д. Якийсь час ми зможемо обійтися без електричної енергії, але не весь час, якщо це влітку, то їжу ми можемо підігріти на багатті або печі. А що тоді з холодильником? Якщо буде дуже довго бути відсутнім напруга, він розморозиться і продукти зіпсуються, ми змушені в цьому випадку їх швиденько вжити ...
А тепер перейдемо докладніше про АВР, але перед цим, коротко нагадаємо, що напруга в нашій розетки змінне однофазне, його величина 220 вольт. А яке ще буває?
Ще буває трифазну напругу 380 вольт, яке застосовується для роботи електричних електродвигунів, правда двигуни можуть бути і однофазними на 220 вольт, але тоді з них не отримати більшу потужність, яка потрібна для обертання насоса поливу води і т.д.
Тому і використовують трифазну напругу для більш потужних електродвигунів в кілька кіловат.
У чому суть застосування самого АВР?
Коли з напругою будинку все нормально, то нам нічого не треба, але от коли воно пропадає, та ще раптово, ми починаємо нервувати: комп'ютер не працює, не підігріти їжу для дитини, не подивитися телевізор і т.д. Ось в цьому випадку і потрібен цей самий АВР: при пропажі напруги в мережі він автоматично подає напругу від іншого джерела (резервного введення), і ми знову з напругою і радіємо життю.
А тепер знову питання а звідки взятися цього резервному введення?
Тут може бути два варіанти:
1. Є поруч з будинком інша лінія напруги і ми звідти беремо харчування, а правильніше до це лінією підключений будинок за аварійною схемою. Але цей випадок досить рідкісний.
2. У вас поряд з будинком в приміщенні встановлено бензиновий або дизельний агрегат, який запускається автоматично від блоку АВР (іноді називають щит, шафа, прилад, пристроєм - воно має різні назву, але суть його одна).
Зверніть увагу, що через електричний лічильник проходить тільки лінія йде від мережі, а від автономного джерела лічильник не враховує витрата електроенергії.
Чому? Та все просто: дизельний (бензиновий) генератор - автономне джерело, який належить одному господареві, є його власністю і відповідно: паливо, масла, обслуговування, ремонт лежить на самому господаря.

Система включення резерву в будинку.

Ви вирішили створити систему аварійного живлення в будинку, тобто придбати АВР (щит який встановіть в приміщенні) і відповідний автономне джерело живлення (генератор бензиновий або дизельний).
Тепер перед вами стоїть завдання якої генератор купити? З дизельним або бензиновим двигуном, а далі однофазний або трифазний?
Якщо в будинку підключена однофазна мережа, то купувати однозначно потрібно однофазний генератор. Але, якщо в будинок приходить трифазна мережа, то купувати можна трифазний або однофазний генератор.
Чому однофазний або трифазний генератор?
Все дуже просто: трифазний генератор зазвичай дорожче це перше, а друге те що тимчасово можна обійтися однофазним напругою.
Автоматичне включення резерву в побуті від бензинового генератора.

Що таке АВР?
Про який резерві йдеться?
А що тоді з холодильником?
А яке ще буває?
У чому суть застосування самого АВР?
А тепер знову питання а звідки взятися цього резервному введення?
Чому?
Тепер перед вами стоїть завдання якої генератор купити?
З дизельним або бензиновим двигуном, а далі однофазний або трифазний?
Чому однофазний або трифазний генератор?