Реклама
Реклама
Реклама

Заміна паспорта в 20 років.

закон:   1

закон:
1. Указ Президента Російської Федерації від 13 березня 1997 № 232 «Про основному документі, що посвідчує особу громадянина Російської Федерації на території Російської Федерації»
2. Постанова Уряду РФ від 08.07.1997г. №828 в редакції від 20.12.2006 № 779 «Про затвердження Положення про паспорт громадянина РФ, зразка бланка та опису паспорта громадянина РФ»
3. Наказ Федеральної міграційної служби від 7 грудня 2009 р № 339 «Про затвердження Адміністративного регламенту Федеральної міграційної служби з надання державної послуги з видачі, заміни та по виконанню державною функції з обліку паспортів громадянина Російської Федерації, що засвідчують особу громадянина Російської Федерації на території Російської Федерації »
коментар:


Замінити паспорт у 20 років необхідно вчасно, тому що через 30 днів після Вашого дня народження може наступити адміністративна відповідальність за проживання за недійсним паспортом громадянина РФ, передбачена ч.1 ст. 19.15 КоАП РФ (адміністративний штраф від 1500 до 2500 рублів).


Заміна паспорта в зв'язку з досягненням 20 років проводиться в підрозділі Федеральної Міграційної служби Росії (цю службу ще іноді називають паспортний стіл або паспортно-візова служба), що обслуговує територію, де Ви постійно проживаєте і маєте реєстрацію за місцем проживання (постійну прописку), тимчасово проживаєте і маєте реєстрацію за місцем перебування (тимчасову прописку) або за місцем Вашого звернення (в будь-якому підрозділі ФМС Росії, де Ви фактично проживаєте і не маєте ніякої реєстрації в даному населеному пунк е).
Пам'ятайте, що Ви маєте право на попередній запис по телефону, при особистому зверненні, а також по електронній пошті. В даний час така можливість звернення по електронній пошті існує у всіх підрозділах ФМС Росії.
При попереднім записом Ви повинні повідомити свої особисті дані, питання, по якому Ви звертаєтеся і зручне для Вас час прийому співробітниками. При цьому Вам повідомлять час прийому документів та номер кабінету, в який Вам слід звернутися, а при особистому зверненні, крім того, видадуть талон-підтвердження.
При попереднім записом на здачу документів для заміни паспорта Ваш час очікування в черзі складе не більше 5 хвилин.
Перераховані вище Ваші права закріплені Регламентом, і, в разі їх порушення Ви маєте повне право наполягати на їх дотриманні.
З питання заміни паспорта громадянина РФ Ви можете також звертатися до посадових осіб багатофункціональних центрів надання державних і муніципальних послуг (Для жителів Краснодара: контактні телефони, адреси відділів та графік роботи - см.ссилку нижче на сайт МФЦ г.Краснодар).

http://www.mfc.krd.ru/SitePages/MFC.aspx

Крім того, в даний час у Вас є можливість подати заяву через сайт в мережі інтернет - «Єдиний портал державних і муніципальних послуг».
Для того, щоб замінити паспорт по досягненню 20 років Ви повинні надати наступні документи:
- паспорт, що підлягає заміні;
- заяву про видачу (заміну) паспорта (Форма № 1-П), заповнене ручним або машинописним способом. Якщо з якої-небудь причини Ви не маєте можливості самостійно заповнити дану заяву, його зобов'язані заповнити за Вас безкоштовно посадові особи;
- дві особисті фотографії, які відповідають установленим вимогам (35х45 мм);
- квитанцію про сплату державного мита в розмірі 200 руб.
Крім цього, рекомендуємо Вам мати при собі також:
- військовий квиток (для військовозобов'язаних);
- свідоцтва про народження дітей у віці до 14-ти років (надаються для внесення відомостей про дітей, громадян РФ, в який видається Вам паспорт);
- документи, що підтверджують реєстрацію за місцем проживання (наприклад, домову книгу);
- свідоцтво про реєстрацію шлюбу (при наявності);
- свідоцтво про розірвання шлюбу (при наявності).