Реклама
Реклама
Реклама

Вартість закордонного паспорта нового зразка, скільки коштує в 2019 році

  1. розміри держмита
  2. послуги посередників
  3. переваги
  4. недоліки

C 2015 року закордонний паспорт нового зразка став повною мірою біометричним. Крім цифрової фотографії, він тепер містить відбитки пальців. Майже всі нововведення, як правило, супроводжуються додатковими витратами, в цій статті ми розповімо, чи змінилася вартість закордонного паспорта нового зразка в 2019 році?

розміри держмита

Про те, скільки коштує закордонний паспорт нового зразка, можна дізнатися насамперед на   сайті ГУВМ МВС Про те, скільки коштує закордонний паспорт нового зразка, можна дізнатися насамперед на сайті ГУВМ МВС . Варто відзначити, що жителям Калінінграда і області документи для виїзду за кордон видаються безкоштовно.

Федеральним законом № 180-ФЗ "Про внесення змін до статті 333-28 і 333-33 частини другої Податкового кодексу Російської Федерації" з 1 серпня минулого року встановлено такі розміри держмита за оформлення закордонного паспорта нового покоління:

  • для дорослих і дітей старше 14 років - 5000 рублів;
  • для дітей до 14 років - 2500 рублів.

У тих, хто сплатив держмито до вступу закону в дію, але не встиг подати заяву, є можливість просто доплатити решту суми.

послуги посередників

Самостійне оформлення закордонного паспорта, згідно з Адміністративним регламентом МВС (наказ МВС Росії від 16.11.2017 № 864), займає один місяць, якщо заявник звертається до територіального органу з питань міграції за місцем постійної реєстрації, і три місяці - при зверненні за місцем тимчасової реєстрації. Велика кількість фірм пропонує зробити документ в більш короткі терміни, при цьому вартість його оформлення помітно збільшується.

переваги

Основний плюс документа нового формату - збільшений термін служби. Це дозволяє не тільки рідше відвідувати міграційне відомство, а й отримувати довгострокові візи, адже в паспорт з п'ятирічним терміном придатності вже через три роки буде проблематично отримати дворічну візу: консульства багатьох країн вимагають, щоб у документі був запас придатності в кілька місяців.

Електронний чіп дозволяє зчитувати особисту інформацію про власника дистанційно, що дозволяє швидше проходити митний контроль на кордоні.

недоліки

До недоліків біометричного документа можна віднести більш високу вартість у порівнянні з документом старого зразка.

Батькам неповнолітніх, швидше за все, доведеться робити вибір на користь закордонного паспорта старого зразка, так як зовнішність дитини швидко змінюється. Наприклад, по фотографії, зробленої, коли малюкові було два роки, важко буде ідентифікувати його в семирічному віці. Крім того, інформацію про відбитки пальців беруть тільки з 12-річного віку.

Закордонний паспорт нового зразка / закордонний паспорт нового покоління: відео

Майже всі нововведення, як правило, супроводжуються додатковими витратами, в цій статті ми розповімо, чи змінилася вартість закордонного паспорта нового зразка в 2019 році?