Реклама
Реклама
Реклама

Ситуаційний план земельної ділянки: завантажити зразок безкоштовно, де знайти онлайн за адресою або кадастровому номеру, як отримати план для газифікації

  1. Значення ситуаційного плану ділянки
  2. Самостійне створення плану
  3. Поради щодо отримання плану ділянки
  4. Підключення до електромереж

Ситуаційний план ділянки - це певна схема території, на ній вказуються всі об'єкти, розташовані на ділянці, крім того відзначаються особливості ландшафтної планування.

Виникає цілком логічне запитання, а для чого він потрібен, яку функцію виконує він в житті? В першу чергу, він важливий для визначення взаємодії території з іншими об'єктами, що знаходяться поблизу. До них відносяться: дороги, всілякі будівельні споруди. План створюється при проведенні топографо-геодезичних робіт. У статті ми детально розповімо, як отримати ситуаційний план.

Значення ситуаційного плану ділянки

Багато людей задаються питанням, навіщо потрібен ситуаційний план Багато людей задаються питанням, навіщо потрібен ситуаційний план? Варто більш детально зупинитися на цьому питанні і звернути увагу на цікаві моменти:

  1. При проведенні операції купівлі-продажу вам потрібен цей план. З його допомогою узгоджуються чіткі межі вашої ділянки.
  2. Якщо у вас виникла необхідність провести електромережу або підключитися до газопроводу, то без цього документа неможливо обійтися.
  3. Щоб побудувати будиночок, баню, гараж на ділянці, потрібно отримати дозвіл в органах місцевого самоврядування. Без ситуаційного плану не можна отримати дозвіл.
  4. Проведення робіт з реконструкції ділянки неможливо собі уявити без ситуаційного плану ділянки.

Для того щоб зрозуміти наочно значимість вищезгаданого документа, варто розібратися в одному з прикладів. Люди вирішили побудувати величезний торгово-розважальний комплекс. Спочатку інвестори проводять збори, збирають потрібну суму грошових коштів на придбання нерухомості для будівництва. Компанія, яка прийняла дане замовлення, знайде ділянку і придбає його. На цьому етапі буде необхідний ситуаційний план.

З його допомогою:

  1. Розраховується освітлення.
  2. Можна відзначити місця для повноцінного відпочинку.
  3. План показує розташування ділянки на місцевості.
  4. На плані присутня наявність звалищ, які перебувають поблизу заводів.
  5. Включає в себе схему об'єктів теплопостачання, електропостачання.

Самостійне створення плану

Такий план можна створити самостійно, або звернутися за допомогою до фахівців, які мають ліцензії на надання ситуаційного плану Такий план можна створити самостійно, або звернутися за допомогою до фахівців, які мають ліцензії на надання ситуаційного плану. Професіонали настійно рекомендують перед тим, як самостійно почати будувати план, врахувати деякі особливості.

Зверніть увагу на них:

  1. Вам не доведеться переплачувати за план іншим людям.
  2. Ця процедура досить трудомістка.
  3. Оформити креслення можна, тільки якщо ви маєте певні навички в області креслення, геодезії.
  4. Для відображення сусідніх об'єктів, необхідно провести топографічну зйомку.

Все це говорить про те, що дана процедура непроста, як здається, на перший погляд. Саме з цієї причини потрібно звернутися до фахівців в даній області. Для отримання плану земельної ділянки слід звернутися до органів місцевого самоврядування (необхідно почекати приблизно 30 днів, перш ніж отримати на руки документ).

Поради щодо отримання плану ділянки

Список документів залежить багато в чому від регіонів Список документів залежить багато в чому від регіонів. Вам доведеться трохи попрацювати і подати заяву на надання плану, в якому вказати місце розташування ділянки, його площа, вказати мету видачі документа. Після проходження всіх процедур ви можете спокійно чекати призначеного часу на отримання плану.

Порада: на спеціальному порталі державних послуг (Госуслугі.ру), можна в будь-який зручний час подати заяву онлайн на отримання ситуаційного плану. Там буде запропонований повний, детальний перелік документації, яку необхідно зібрати, щоб отримати план.

На плані повинні бути присутніми:

  1. Всі проїзди і проходи.
  2. Дитячі майданчики.
  3. Комунікації.
  4. Охоронні зони.

На планах показаний інвентаризаційний аналіз в проектуванні і інсоляціонний аналіз, який показує освітленість зон ділянки. Все це необхідно, для того щоб в майбутньому можна було грамотним чином побудувати будиночок, гараж, лазню, створити зону відпочинку.

Підключення до електромереж

Пам'ятайте про те, що, якщо ви зважилися звернутися в організацію і довірити професіоналам розробку ситуаційного плану, то тут слід проявити підвищений рівень уваги Пам'ятайте про те, що, якщо ви зважилися звернутися в організацію і довірити професіоналам розробку ситуаційного плану, то тут слід проявити підвищений рівень уваги.

Підключення до електромереж - це відповідальна процедура і без наявності ситуаційного плану її неможливо здійснити. На ньому зазначаються всі будови на території: будинок, баня, назва марок кабелів, що застосовуються в якості проводки.

Таким чином, пам'ятайте, що ситуаційний план можна отримати в органах самоврядування протягом 30 днів. Якщо у вас його немає, то ділянку в подальшому буде просто неможливо продати. Роботи по реконструкції ділянки також не проводяться без наявності плану.

У цьому відео ви дізнаєтеся, як підготувати схему ситуаційного плану земельної ділянки.

Увага!

Наші статті розповідають про типові способи вирішення юридичних питань, але кожен випадок носить унікальний характер. Якщо ви хочете дізнатися, як вирішити саме Вашу проблему - телефонуйте за телефонами:
+7 (499) 703-42-21 - Москва
+7 (812) 309-91-17 - Санкт-Петербург
+7 (800) 500-27-29 доб. 482 - Росія (загальний)
або якщо Вам так зручніше, скористайтеся формою онлайн-консультанта нижче!
Всі консультації у юристів безкоштовні.

Ще статті по темі:

Виникає цілком логічне запитання, а для чого він потрібен, яку функцію виконує він в житті?