Реклама
Реклама
Реклама

Публічна кадастрова карта. Допомога в використанні

  1. Пошук по кадастровому номеру
  2. Пошук за місцезнаходженням земельної ділянки

Згідно ст. 36 Закону України «Про державний земельний кадастр» наша держава забезпечило доступ до основних даних державного земельного кадастру. У публічній кадастровій карті можна знайти інформацію про кадастровий номер земельної ділянки, його кордонах, площею, формою власності, цільове призначення, згідно з класифікатором.

Закону України «Про державний земельний кадастр»

Пошук по кадастровому номеру

Пошук земельної ділянки можна виконувати по кадастровому номеру або за місцезнаходженням земельної ділянки. Для того, щоб знайти земельну ділянку по кадастровому номеру, необхідно ввести цифри розділеного двокрапкою 19-значного номера земельної ділянки в горизонтальну форму для пошуку. Форма для пошуку розміщена горизонтально у верхній частині веб-сторінки. Вводити двокрапки між цифрами не потрібно. Пошукова система ставить їх самостійно.

Наприклад, кадастровий номер земельної ділянки виглядає так: 3220882600: 03: 001: 0122. Його можна знайти, в тому числі на звороті державного акту про право власності на земельну ділянку, над планом земельної ділянки.

Якщо Ваш державний акт рожевого кольору, виданий до 2004 року, і не містить кадастрового номера, то в цьому випадку необхідно буде провести роботу з присвоєння кадастрового номера. Підставою для присвоєння кадастрового номера в такому випадку буде технічна документація по встановленню меж земельної ділянки в натурі (на місцевості).

Виняток - рожевий держакт, виданий в Києві, який містив короткий номер, який визначав кадастрову зону, квартал і номер земельної ділянки (наприклад 66505012). Повний кадастровий номер можна дізнатися отримавши відповідну витяг з державного земельного кадастру . Зазначена виписка одночасно є документальним підтвердженням внесення даних щодо земельної ділянки в кадастр.

Пошук за місцезнаходженням земельної ділянки

Щоб знайти земельну ділянку за місцезнаходженням необхідно вибрати в списку, що випадає з лівого боку веб-сторінки область, потім нижче район, потім нижче місто (селище, село).

Якщо ви не знайшли свого ділянки ні по кадастровому номеру, ні за місцезнаходженням, то це означає, що він не внесений до державного земельного кадастру. Внесенням даних щодо земельної ділянки до державного земельного кадастру займається відділ Госгеокадастра за місцезнаходженням земельної ділянки. Підставою для внесення земельної ділянки в кадастр є, зокрема, розроблена землевпорядною організацією технічна документація по встановленню меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), якщо є проблеми, пов'язані невідповідністю фактичних розмірів, площі, конфігурації ділянки, з даними, зазначеними в державному акті.

У разі відсутності розбіжностей в розмірі, площі, конфігурації ділянки з даними, зазначеними в державному акті, досить замовити у землевпорядній організації спеціальний обмінний файл xml і подати його з певним пакетом документів до місцевого управління Держземагентства.

За результатами внесення даних земельної ділянки до державного земельного кадастру, управління Держземагентства може видати відповідну виписку з кадастру .

Корисно знати, що з 2015 введена також можливість отримання інформації про власника / користувача будь-якої земельної ділянки в режимі онлайн. Для того, щоб дізнатися інформацію про власника / користувача земельної ділянки, необхідно знайти земельну ділянку в публічній кадастровій карті по кадастровому номеру чи місцезнаходженням, а також пройти коротку процедуру ідентифікації.

Перейти до пошуку в Публічній кадастровій карті

Дивіться також: винос меж земельної ділянки, проект відведення земельної ділянки, нормативно-грошова оцінка земельної ділянки