Реклама
Реклама
Реклама

Переказ грошей в Крим через банки і популярні платіжні системи

  1. Банківські перекази грошей в Крим
  2. Способи грошових переказів в Крим
  3. Пропонуємо Вам ознайомитися з відео
  4. висновки

Плануючи відправити грошові кошти родичам або друзям, ми найчастіше звертаємося в один з відомих банків. Але переказ грошей в Крим можна здійснити і іншими способами: через платіжні системи або онлайн. Який з варіантів найвигідніший? Давайте розберемося!

Щоб було більш наочно розберемо всі нюанси і особливості на конкретному прикладі:

Кейс: здійснити переклад в Крим.

Сума: 50 000 рублів.

Відправлення грошових коштів - зовсім не проблема, адже для цього передбачено безліч можливостей: перекази через банк, через платіжну систему або онлайн. Але як йдуть справи з грошовими переказами в Республіку Крим, де з 19 грудня 2014 року припинили свою роботу системи Visa і MasterCard? З якими «труднощами перекладу» доведеться зіткнутися росіянам, які планують пересилати гроші своїм рідним і близьким?

Для жителів Криму всі перераховані вище способи також доступні, але з багатьма застереженнями. Так, для здійснення перекладів належить з'ясувати, які саме російські банки працюють на території республіки. Наприклад, на півострові не знайти жодного відділення найбільших банків Росії: Ощадбанку , ВТБ і «Альфа-Банку» . А все тому, що вони російський Крим не визнали через ризик введення санкцій за обслуговування регіону.

Не працює не території Криму і одна з провідних систем грошових переказів - «Золота Корона». Буквально 2 - 3 місяці тому отримати переклади за цією системою ще було можливо, але тільки під видом клієнтів з Краснодарського краю (не рекомендувалося відправляти перекази на кримські адреси). Але з 20.11.2014 система покинула острів, і тепер «обслуговування АРК і Севастополя не передбачено».

Але, як і будь-які громадяни Росії, жителі Криму можуть повноцінно використовувати універсальні електронні карти російської системи «ПРО100», відкрити які можна, наприклад, в банку «РНКБ» (його відділення розташовані в Крим повсюдно). Для відкриття картки потрібно тільки паспорт, а оформляється вона абсолютно безкоштовно.

Для відкриття картки потрібно тільки паспорт, а оформляється вона абсолютно безкоштовно

Мал. 1. Система грошових переказів «Золота Корона» відмовилася від обслуговування Республіки Крим і Севастополя.

Банківські перекази грошей в Крим

Форма перекладу: банківський переказ без відкриття рахунку в ВАТ «АБ« Росія ».

Офіційний сайт https://web.abr.ru/

ru/

Банк «Росія» одним з перших в червні 2014 року відкрив своє відділення в Криму. Установа пропонує клієнтам можливість відправляти грошові перекази без відкриття рахунку як на рахунку в одному зі своїх відділень, так і на рахунки в сторонніх банках.

Необхідні документи:

  • паспорт громадянина РФ;
  • ІПН (при наявності).

Вартість перекладу:

  • при перекладі на рахунок в банку «Росія» - 1,5% від суми (не менше 100 і не більше 2 000 руб.) - 750 грн .;
  • при перекладі на рахунок в сторонньому банку - 2% від суми (не менше 150 і не більше 3 000 руб.) - 1000 руб.

Способи грошових переказів в Крим

Форма перекладу: грошовий переказ без відкриття рахунку по системі «Юністрім».

Офіційний сайт: https://unistream.ru/

Мал. 3. Швидкі і зручні грошові перекази за системою "Юністрім».

Система швидких переклад «Юністрім» працює на території Росії і країн СНД, в тому числі успішно обслуговує клієнтів з Республіки Крим. Відправити і отримати переказ можна в будь-яких банках-партнерах, зазначених на сайті, а для відправки не буде потрібно відкриття рахунку і вказівки додаткових даних: коррахунок, БИК, ІПН і т.д.

Необхідні документи:

  • тільки паспорт.

Вартість перекладу:

  • по Росії - 1% (не менше 150 і не більше 990 руб.) - 500 руб.

Форма перекладу: грошовий переказ без відкриття рахунку по системі «Контакт».

Офіційний сайт: http://www.contact-sys.com/

Мал. 4. Миттєві грошові перекази в Крим по системі «Контакт».

Система грошових переказів «Контакт» входить в ТОП-3 кращих сервісів швидкісних переказів, пропонуючи вигідні умови відправки для жителів Росії і країн Близького Зарубіжжя. В рамках даної системи можна з легкістю відправити гроші в Республіку Крим, а отримати їх на території РК можна в одному з 20 пунктів видачі.

Необхідні документи:

  • тільки паспорт.

Вартість перекладу:

  • по Росії - 1% (не більше 1 000 руб., максимальна сума переказу - 500 000 руб.) - 500 руб.

Пропонуємо Вам ознайомитися з відео

Віртуальні грошові перекази в Крим

Віртуальні грошові перекази (З карти на карту) не менше популярні серед росіян. Вони зручні і максимально прості: від відправника не буде потрібно ніяких додаткових документів, а для відправки грошей потрібно лише вказати номер своєї банківської картки, термін закінчення її дії (VALID THRU), код CVV / CVC і номер картки одержувача. Здавалося б, що може бути простіше? Але не для жителів Республіки Крим.

Завдання грошових переказів ускладнили санкції проти Криму, введені в грудні 2014 року. Через них міжнародні системи Visa і MasterCard припинили обслуговування клієнтів на території півострова, а значить, отримати гроші ні в одному з банкоматів власники таких карт поки не мають можливості. При цьому існують інші види віртуальних перекладів:

  • перекази між електронними гаманцями Webmoney;
  • перекази між електронними гаманцями Яндекс.Деньги;
  • перекази між електронними гаманцями Деньги@Mail.ru.

Однак для більшості цих систем передбачено обмежень щодо переказу коштів. Розглянемо процес перекладу на прикладі гаманця Webmoney. Так, при наявності формального атестата (для його отримання потрібно завантажити в систему копію паспорта та ІПН) протягом доби можна перевести або отримати не більше 15 000 руб. При цьому за переклади між однотипними гаманцями комісія не стягується. В інших випадках вона становить 0,8% (не більше 1 500 руб.).

Також не варто забувати про комісії, яку потрібно заплатити при виведенні коштів з електронного гаманця. Оскільки в Криму вивести гроші на банківську карту не вийде, розглянемо два варіанти (при наявності на електронному гаманці 15 000 руб.):

  • грошовий переказ за допомогою однієї із зазначених вище систем (0,8% - комісія Webmoney + комісія системи грошових переказів 1%) - 270 грн .;
  • банківський переказ (0,8% - комісія Webmoney + комісія банку не менше 1 - 1,5%) - від 270 руб.

Однак такі віртуальні переклади не дуже зручні, адже вони вимагають реєстрації, відправлення особистих документів на розгляд модераторів (процес займає не менше 1 доби). Отже, подібні «швидкі» переклади підходять тільки тим, у кого електронні гаманці вже є. В іншому випадку краще користуватися традиційними способами, описаними раніше.

висновки

Форма перекладу Комісія Сума комісії при перекладі 50 000 руб. Банківський переказ ВАТ «АБ« Росія »1,5 - 2% від суми (не менше 100 - 150 і не більш ніж 2 000 - 3 000 руб.) 750 - 1 000 руб. Грошовий переказ «Юністрім» 1% (не менше 150 і не більше 990 руб.) 500 руб. Грошовий переказ «Контакт» 1% (не більше 1 000 руб.) 500 руб. Віртуальний переклад Webmoney не менше 1,8% в залежності від подальшого способу виведення коштів (сума виводу обмежена 15 000 руб.) Від 270 руб. (При сумі на рахунку не більше 15 000 руб.)

Підводячи підсумок, слід зазначити: на даний момент варіантів швидких грошових переказів для жителів Республіки Крим не так багато. Неможливість використовувати пластикові карти також погіршує становище, але при необхідності швидкого відправлення грошей вихід завжди знайдеться: на території півострова працює дві найбільших системи Росії ( «Контакт» і «Юністрім»), а також 31 російський банк, включаючи ВАТ «АБ« Росія ».

Найбільш вигідними для відправників є переклади з зазначених систем. У разі відправки позначеної спочатку суми в 50 000 руб. буде потрібно заплатити комісію за все 500 руб. Однак при необхідності переслати більші суми грошей (понад 500 000 руб.) Оптимально скористатися пропозиціями банків. Так можна заощадити на комісії, адже вона буде обмежена 2 000 - 3 000 руб., Та й відправити настільки великі суми коштів іншими способами в Республіку Крим на даний момент неможливо.

Дізнайтеся чи потрібно повертати кримчанам кредити в Українські банки.

Який з варіантів найвигідніший?
Але як йдуть справи з грошовими переказами в Республіку Крим, де з 19 грудня 2014 року припинили свою роботу системи Visa і MasterCard?
З якими «труднощами перекладу» доведеться зіткнутися росіянам, які планують пересилати гроші своїм рідним і близьким?
Здавалося б, що може бути простіше?