Реклама
Реклама
Реклама

Медсправка форми 003 Ву в гаігібдд або як я проходив медкомісію

  1. Форма № 003-В \ у медичної довідки для водійського посвідчення.
  2. А як вийшло у мене?
  3. Є на світі правильні контори.
  4. Документи в ГИБДД
  5. Разом

Минав термін дії водійського посвідчення і я перейнявся як його оновити Минав термін дії водійського посвідчення і я перейнявся як його оновити. Адже з першого отримання водійських прав пройшло вже 10 років і багато чого могло змінитися. Зокрема змінилася медична довідка, яку потрібно пред'явити для заміни водійського посвідчення. Але спочатку медичну довідку для даі \ гибдд потрібно отримати і ось з цим виникли складнощі!

Але все вирішується, т.ч. ділюся досвідом, щоб вам заощадити час, гроші, нерви і не нарватися на шахраїв.

Форма № 003-В \ у медичної довідки для водійського посвідчення.

Виявилося, що з 1 липня 2016 року запроваджується нова форма медичної довідки форми № 003-В \ у. На момент написання даної статті 05.07.2016 пройшло всього 4 дні з моменту введення нової форми медичної довідки. Це важливий момент і ви зрозумієте чому далі по тексту.

Нова медична довідка підписується терапевтом на підставі обстеження лікарів:

  1. терапевт
  2. окуліст
  3. нарколог
  4. психіатр

Всі! Ніяких інших фахівців вам проходити не буде потрібно, для категорій і підкатегорій A і B і якщо для цього немає медичних показань.

У самій довідки відсутні графи на підпис і печатку для даних медиків, на відміну від попереднього варіанту бланка до 01.07.2016. Також р анее вам потрібно було б відвідати додатково невролога, хірурга і зробити ЕЕГ і за результатами можливо звернутися до кардіолога. Нова довідка дійсна протягом 1 року.

Нарколога і психолога необхідно відвідати попередньо в місцевих диспансерах: наркологічному і психоневрологічному, відповідно. Вартість довідки у нарколога 530 руб., У психіатра 650 руб. І з довідками від даних фахівців ви йдете в акредитований на видачу медичних довідок для водійського посвідчення або простіше кажучи медспаровок для ДАІ \ ГИБДД, медцентр або клініку. У цій клініці або медцентрі ви проходите окуліста і терапевта, потім оплачуєте послуги та отримуєте довідку форми № 003-В \ у, це ще 1200 рублів.

А як вийшло у мене?

Після проходження нарко- та псіх- диспансерів я пішов в найближчу клікніку, попередньо зателефонувавши і пояснивши, що на руках маю довідки з даних установ і хочу отримати медичну довідку нового зразка для заміни \ отримання водійських прав, на що отримав запрошення і запевнення в готовності надати таку послугу.

За фактом виявилося, що клініка пропонувала отримати довідку старого зразка, для чого мені потрібно знову відвідати диспансери і попросити проставити печатки у відповідних графах старого бланка меддовідки. Оформити це вони обіцяли заднім числом, тобто до введення нового зразка меддовідки форми № 003-В \ у.

Заперечення про те, що це протизаконно їх не бентежило як і те, що мені не посміхалося знову кататися по диспансерів і сидіти в чергах або пролазити збоєм минаючи їх. А що ввели по телефону в оману - недогляд, який обіцяли виправити. В цілому розлучення стандартний. «А нових бланків за новою формою немає і коли будуть взагалі невідомо, ні у кого ще їх немає.», - говорили вони).

Вирішив спробувати щастя в іншій клинку, але вже державної, де ситуація повторилася: нових бланків немає, коли будуть невідомо.

Є на світі правильні контори.

І такі контори, в даному контексті медичні центри або мед клініки, працюють відповідно до закону і подбали про те, щоб нові бланки у них були завчасно. Не заради реклами, а в знак подяки даю посилання на сайт такої організації http://med-komissiya.ru/ Знайшов їх випадково, гугл в розпачі місцеві клініки та телефонуючи вже 10-ю поспіль.

Приїхав, чесно пройшов окуліста і терапевта, пред'явив довідки з псіх- і нарко- диспансерів і отримав заповітну довідку нового зразка № 003-В \ у для пред'явлення в ДАІ \ гибдд для заміни або отримання водійського посвідчення.

Документи в ГИБДД

Справа за малим, документи зібрані:

  1. паспорт
  2. Посвідчення водія (якщо йдете на заміну)
  3. Медсправка для гибдд № 003-В \ у
  4. Квитанція зі сплатою мита за нові права 2000 рублів

Тепер їдемо в даі і подаємо заяву, а ще краще подаємо його в електронному вигляді через портал держпослуги, отримуємо номер електронного квитка, приїжджаємо до призначеного часу і подаємо документи без черги. На порталі також завантажуємо квитанцію для оплати мита на видачу або заміну посвідчення водія і попередньо оплачуємо, в будь-якому банку \ терміналі \ онлайн банк-клієнта.

Очікування виготовлення у мене зайняло 50 хвилин з подачею документів у вікно і подальшим очікуванням.

Разом

Для отримання меддовідки на заміну або отримання водійського удостверенія:

  1. Їдемо в псих-диспансер - 650 руб.
  2. Їдемо в нарк-диспансер - 530 руб.
  3. Їдемо на медкомісію в клініку, наприклад цю http://med-komissiya.ru/ і отримуємо довідку нового зразка від 01.07.2016 - 1200 руб.
  4. Оплачуємо мито в розмірі 2000 рублів
  5. Подаємо заяву через держ. послуги і записувалися в ГИБДД. Або приїжджаємо раніше в ГИБДД і беремо талон в живу чергу.

У сумі виходить 4380 руб за шматок папірця з пластиком на 10 років, якщо не втратите.

Є ще варіант проходження медкомісії та отримання довідки в 1 місці, без роз'їздів по диспансерів, що актуально тільки для москвичів: записатися можна в міську поліклініку №180 на вул. Уварівський пров., Буд.4 через портал http://pgu.mos.ru, вартість послуги складе 5000 руб. і близько 1,5 годин часу.

Однак на момент публікації тексту як йдуть справи з бланками нового зразка в цій поліклініці я не впізнавав.

Додатково нагадаю, що з 1 листопада 2016 права ви вже будете отримувати не в ГИБДД, а в місцевому МФЦ.

А як вийшло у мене?
А як вийшло у мене?