Реклама
Реклама
Реклама

кредит WebMoney

Конкуренція на ринку надання кредитних послуг не дрімає, і змушує кредиторів, виходячи з великого попиту на кредитні кошти, знаходити все більш і більш зручні для клієнта способи кредитування. Платіжна система WebMoney тому не виключення. Будучи посередником грошових потоків сучасної людини, WebMoney знайшло прекрасний спосіб догодити клієнтам, і одночасно з цим - значно збільшити свій дохід. Знаючи про величину постійних залишків на рахунках своїх клієнтів, WebMoney надало їм право вибору між безглуздим простоєм засобів і короткочасним наданням позики, з подальшою фінансовою вигодою, частина якої «відгукнеться» платіжній системі.

Сьогодні, кожен власник будь-якої валюти на рахунках WM, може надати позику суму, еквівалент якої становить не менше $ 1 і не більше $ 1000. Умови кредитування залежать від вимог кредитора і побажань кредитоотримувача. Так як дана система досить довго практикує такий вид позик, то на цьому ринку вже встигли сформуватися середні рамки вартості WM кредиту. І на сьогоднішній день вони становлять від 0,1% до 1,9% в день. Умови кредитування, як і процентна ставка, залежать від багатьох супутніх чинників, орієнтуючись на які, ці умови можуть бути як поліпшені, так і навпаки - посилені до неподобства.

Для отримання WebMoney кредитів, власнику WM гаманця необхідно мати атестат не нижче «персонального», який має на увазі внесення всіх документальних даних з обов'язковою перевіркою на підставі висланих сканкопію документів. Вартість отримання такого атестата становить $ 5, і відкриває перед його власником ряд додаткових можливостей користування системою WebMoney.

Отримавши персональний атестат, у власника WMZ гаманця з'являється доступ до відкриття WMC рахунку, на який згодом буде можливо перерахування кредитних коштів. Подавши заявку на WMC гаманець, майбутній позичальник відправляється на «кредитну біржу», на якій розміщені умови кожного бажаючого видати кредит. Ознайомившись з широким переліком пропозицій, позичальник вибирає найбільш підходящий для нього варіант і подає кредитору заявку з викладеним та чітким планом повернення коштів. У разі якщо кредитор, ознайомившись із заявкою, вважатиме даного кредитоотримувача досить благонадійність, то він підтверджує платіж, тим самим перерахувавши запитану суму зі свого рахунку WMD на рахунок одержувача WMC. Угода завершена - кредит виданий.

Перш ніж схвалити кредитну заявку, кредитор обов'язково виявить бажання ознайомитися з даними про своє потенційне позичальника, в першу чергу це «Business Level» (що в перекладі - бізнес рівень), який залежить від кількості операцій та позитивних або негативних відгуків користувачів системи, цей рівень варіює в значенні від 0 до 10'000. Чим вище рівень, тим більше довіри до людини, який постійно користується системою WebMoney. А значить, частково або повністю залежить від неї. Ще одним з провідних показників «якості» позичальника вважається його історія кредитних взаємин між іншими учасниками системи. У випадку з ідеальною кредитною історією, пропозиції з кредитування можуть бути самими привабливими, і навпаки. Вік позичальника так само розглядається як один з факторів, що впливають на згоду його прокредитувати.

Відповідно до домовленостей умовами, позичальник зобов'язаний у термін повернути всі зайняті кошти, та ще й з нарахованими на цю суму відсотками. Обов'язковою умовою є повернення коштів з рахунку WMC позичальника, на рахунок WMD кредитора. В іншому випадку кредит не буде вважатися погашеним. Тобто, якщо раптом позичальник помилково відправив гроші зі свого рахунку WMZ на WMZ кредитора, то на його кредитовом рахунку так і буде значитися заборгованість, поки він не перерахує гроші правильним перекладом.

Розглядаючи розмір запитаного кредиту, кредитор, спираючись на «порожню» кредитну історію, найчастіше пропонує мізерну суму в кредит, для оцінки платоспроможності і перевірки на сумлінність. Потім, маючи позитивний «слід», і спираючись на своєчасність кредитних відносин, кредитори в повному обсязі задовольняють потреби позичальника.

У разі неповернення зайнятої суми, WMID такого боржника, блокує всі вихідні перерахування, а залишки на рахунках WM перераховуються в рахунок погашення заборгованості. При надходженні коштів на WM рахунку боржника, вони автоматом перераховуються на рахунок кредитора. Внаслідок таких заходів, бізнес-рівень неплатника опускається до нуля, а дана інформація передається в інші онлайн платіжні системи, які на підставі цих даних позбавляють боржника функцій кредитування. Далі за роботу з таким боржником беруться професійні колектори, які показують високі результати успішності своєї роботи.

Насправді, ринок WM кредитів досить зручний для постійних користувачів Інтернету. А тим більше - для фахівців Інтернет індустрії, яка вимагає своєчасного розрахунку за виконану роботу. А якщо гроші ще не виведені на рахунки WebMoney, тоді таке короткострокове кредитування в стані виручити підприємливого фахівця. Але якщо використовувати WebMoney як кредитора на споживчі потреби, то варто визнати занадто високу дорожнечу його послуг. Це означає, що куплена кофточка на кредитні WebMoney за підсумками повернення буде значно дорожче, ніж отоварених по кредитній карті.

Працюючи з системою WebMoney, кожен з нас стикався з проблемою виведення коштів, який на сьогоднішній день набагато ускладнений українським урядом. Тому, перш ніж вивести кошти з Інтернету, рекомендую до прочитання мою статтю «5 способів вивести вебмані в Україні».

на Ваш сайт.