Реклама
Реклама
Реклама

Кінотеатр «Аврора» повернуто у власність Краснодара

Читайте також: «Та прийде рятівник».

Рішенням П'ятнадцятого арбітражного апеляційного суду в Ростові-на-Дону залишений в силі вердикт Арбітражного суду Краснодарського краю, який раніше виніс рішення на користь муніципалітету. Це означає, що кінотеатр «Аврора» повернуто у відання адміністрації міста.

«... Ми тепер можемо планувати дії по відновленню та реставрації« Аврори », готувати документи для концесійної угоди. До цього необхідно приступати негайно », - прокоментував рішення суду мер Краснодара Євген Первишов.

Кінотеатр «Аврора» закрили на реконструкцію 30 грудня 2014 року. Спочатку передбачалося, що роботи проведуть у два етапи - фасад планували оновити до грудня 2015 року, потім - ремонт внутрішніх приміщень. Відреставрований кінотеатр повинні були відкрити в наприкінці 2015-го - початку 2016 року.

Муніципальний контракт на виконання робіт з реконструкції «Аврори» був укладений з ТОВ «СТК». В ході робіт виконавець порушив внутрішню обробку, пошкодив конструкцію будівлі. Адміністрація Краснодара подала в суд на підрядника, розгляду йшли кілька місяців. Арбітражний суд Краснодарського краю прийняв рішення на користь муніципалітету, підрядник подав апеляцію.

В результаті П'ятнадцятий арбітражний апеляційний суд залишив рішення Арбітражного суду Краснодарського краю без зміни, а апеляційну скаргу підрядника - без задоволення, - повідомляє прес-служба мерії.

Як повідомляв «Югополіс», 24 квітня мер Краснодара підтвердив, що підприємець Сергій Галицький профінансує відновлення кінотеатру «Аврора» .

після відходу Сергія Галицького з очолюваної ним компанії «Магніт» постало питання, чи буде підприємець спонсорувати ремонт кінотеатру «Аврора», як їм було заявлено влітку 2017 року. Нагадаємо, раніше джерело в мерії Краснодара також повідомляв «Югополісу», що бізнесмен від своїх слів не відмовлявся, але ситуацію ускладнює те, що будівля знаходиться в судовому процесі як предмет спору між адміністрацією міста і підрядником, який зробив там недобросовісний ремонт.

«Як тільки адміністрація доб'ється виведення кінотеатру з судового процесу, можна буде говорити про ремонт, - розповів співробітник адміністрації міста. - Підрядник намагається довести, що він щось зробив, адміністрація - що, навпаки, пам'ятника лише завдано збитків. Після виведення «Аврори» з судового процесу можна буде укладати угоду про ремонт ».

Як повідомляв «Югополіс», в минулому році губернатор регіону, оглянувши кінотеатр «Аврора», який вже кілька років перебуває на реконструкції, доручив меру Краснодара в стислі терміни розробити алгоритм покрокової реконструкції будівлі. Глава регіону вимагає притягти до відповідальності тих, хто довів пам'ятник архітектури до напівзруйнованого стану.

«Аврора» - широкоформатний кінотеатр в Краснодарі, відкритий в 1970 році, пам'ятник архітектури міста. Довгий час він був найсучаснішим кінотеатром півдня Росії, а його архітектурне рішення стало унікальним для свого часу. Будівля кінотеатру було здано в експлуатацію 13 травня 1967 року. 14 років по тому рішенням Краснодарського крайисполкома кінотеатр «Аврора» був визнаний пам'ятником архітектури.

У 2007 році ЗМІ повідомили, що на місці кінотеатру планується побудувати багатоцільовий торгово-адміністративний комплекс у вигляді Ейфелевої вежі. Як повідомляв «Югополіс», планувалося також будівництво каплиці. Був оголошений конкурс на проведення будівельних робіт, проте в 2009 році влада краю і міста відмовилися від планів по перебудові кінотеатру і заявили про те, що буде проведений тільки ремонт будівлі.

Раніше ремонт здійснювався на гроші, які Краснодар отримував з крайового бюджету в рамках підпрограми «Краснодару - столичний вигляд». Але в минулому році її фінансування призупинили.

Але в минулому році її фінансування призупинили