Реклама
Реклама
Реклама

Держмито до Верховного суду РФ: розрахунок, реквізити для оплати, квитанція, сплата

  1. Чим регулюється держмито в Верховний суд
  2. встановлена ​​ДП
  3. Квитанція і реквізити
  4. Як і де сплатити мито
  5. Підводні камені сплати

Питання, пов'язані зі сплатою необхідних зборів при зверненні до Верховного суду РФ не виділені в сучасному законодавстві в окремі розділи. Саме тому ряд питань вимагає додаткового роз'яснення та обговорення. Який розмір встановленого збору, хто повинен його оплачувати, які реквізити платежу та інші питання - в нашому новому матеріалі.

Чим регулюється держмито в Верховний суд

В системі сучасного законодавства, пов'язані з держмитом питання розглянуті не дуже докладно. При першому прочитанні створюється враження, що створення однойменної глави в профільному кодексі відбувалося у величезній поспіху.

В нормативну базу по сплаті держмита входить два документа:

  • Податковий кодекс РФ. Цього збору присвячений цілий розділ Податкового кодексу РФ (25.3). Відповідно до зазначеного кодексу, держмито є збір, який сплачується фізичними особами або організаціями, що являють позивачами в суді, або виступаючі відповідачами, якщо рішення винесено на користь позивача. Як вже було сказано, при зверненні до НК РФ можна побачити, що види держмита звалені в загальну купу і не розділені по інстанціях, тому спробуємо розібратися далі разом.
  • Роз'яснення Верховного суду РФ. Багато питань, пов'язані зі сплатою держмита розглядаються в постановах Пленуму ВС. Зокрема, в ПП ВС «Про застосування законодавства про державне мито». Чи є такі документи законодавством - питання дискусійне, але суди ними керуються і зважати на постановами пленумів доведеться. Найчастіше це відіграє позитивну роль. Наприклад, Пленум ВАС у своїй постанові від 11 липня 2014 р N 46 встановив, що держмито може бути сплачена як особисто, так і від імені представника, незважаючи на особистий характер даного збору. Аналогічні вимоги встановлюються і щодо заліку надміру сплаченого мита.

встановлена ​​ДП

встановлена ​​ДП

  • Особливе складне становище при зверненні до Верховного суду викликає визначення розміру держмита, незважаючи на те, що сайт зазначеного судового органу вже давно має калькулятор для докладного розрахунку збору.
  • Податковий кодекс РФ встановлює залежність вартості державного мита при зверненні до Верховного суду РФ від її розміру при подачі позову, немайнового характеру (50% при апеляційної / касаційної скарги, 100% при наглядової).

Таким чином, вартісний еквівалент сплати складе:

  • при складанні апеляційної / касаційної скарги, розміри держмита становить 3000 рублів для юридичних осіб і 150 рублів для фізичних осіб;
  • при поводженні з наглядовою скаргою заплатити доведеться вже 6000 рублів для організації і 300 рублів для фізичної особи.

Квитанція і реквізити

Держмито до Верховного суду оплачується абсолютно так само, як і в інші державні органи. Квитанція має загальновстановлений вид і заповнюється заявником самостійно.

У 2018 році на порталі ВС РФ вказані такі реквізити для сплати держмита:

  • найменування одержувача в платіжному дорученні: Управління Федерального Казначейства по місту Москва (для інспекції федеральної податкової служби Росії №4 по м Москві);
  • л / c № 401.007.700.04;
  • ІПН : 770.405.8987;
  • КПП : 770.401.001;
  • Номер рахунку одержувача: 401.018.100.452.500.100.41;
  • Найменування банку: ГУ Банку Росії по ЦФО;
  • БИК : 044.525.000;
  • КБК : 182.108.030.200.110.001.10;
  • ОКТМО : 453.74.000.

Відзначимо, що справжні реквізити актуальні за станом на 2018 рік. З огляду на прагнення законодавця до систематичної реорганізації різних органів, реквізити можуть змінюватися. Тому їх необхідно уточнити на момент подачі скарги в ВС РФ.

Ви можете завантажити бланк із заповненими реквізитами для сплати державного мита у справах, що розглядаються Верховним Судом Російської Федерації, тут .

Судові витрати: що важливо врахувати? Розповість про це відео нижче:

Як і де сплатити мито

Для оплати держмита фізичною особою необхідно сформувати квитанцію. Зробити це можна наступними способами:

  • за допомогою калькулятора мита на сайті ВС РФ;
  • в електронному вигляді, заповнити бланк в електронному вигляді;
  • надати реквізити співробітнику банку, а він в свою чергу сформує квитанцію.

Сплатити державне мито можна в будь-якому відділенні Ощадбанку Росії. Останній традиційно вважається найбільш зручним банком для сплати збору в силу відсутності комісії і поширеності філій і офісів.

Організація може сплатити державне мито в ще більш простому порядку. Для цього достатньо сформувати платіжне доручення і оплатити його через бухгалтерію юридичної особи.

Підводні камені сплати

Підтвердженням оплати буде позначка банку про отримання адресатом грошового переказу, саме таку квитанцію буде потрібно прикласти до загального пакету документів Підтвердженням оплати буде позначка банку про отримання адресатом грошового переказу, саме таку квитанцію буде потрібно прикласти до загального пакету документів.

  • Держмито повинна бути оплачена від імені позивача / відповідача або їх представників.
  • Оплата держмита не проводиться героями СРСР і РФ, ветеранами Великої Вітчизняної Війни, кавалерами Ордена Слави і іншими захищеними категоріями громадян.
  • У разі, якщо рішення винесено на користь позивача, то відповідач оплачує держмито в строк не перевищує 10 днів з моменту набрання рішенням законної сили

Сучасна судова система робить захист прав людини і громадянина все більш складною справою, але не варто відступати перед труднощами у вигляді оплати держмита. Ознайомтеся з нами матеріалом і вперед - захищати свої законні інтереси в рамках правового поля.

Судові витрати: що важливо врахувати?