Реклама
Реклама
Реклама

Де оформити і отримати закордонний паспорт в Санкт-Петербурзі в 2019 році

  1. куди звертатися
  2. портал держпослуги
  3. Швидка обслуга
  4. оплата держмита
  5. Паспорт без реєстрації
  6. Отримання на руки
  7. Другий закордонний паспорт


Закони Російської федерації змінюються дуже швидко. Ще недавно в кожному районі було відділення ФМС, а тепер постало питання: де в Пітері зробити закордонний паспорт. Нове правило об'єднало кілька відомств в одне, тепер є тільки одне місце, де можна отримати дозвіл на виїзд з країни.

куди звертатися

Спочатку, оформити закордонний паспорт в Санкт-Петербурзі можна було в ОВІР. Потім цю службу скасували і передали питання у відання ФМС. Кожен район міста мав своє відділення і можна було звернутися до найближчого.

Указом президента в травні 2016 року ФМС скасували, приєднавши її до міністерства внутрішніх справ.

У зв'язку з сталася реорганізацією закордонний паспорт в Санкт-Петербурзі тепер можна оформити тільки в єдиному центрі документів за адресою вулиця Червоного Текстильника, будинок 10.

Тут же можна отримати повний комплекс послуг:

  • Отримати повноцінну консультацію, де розкажуть все, що необхідно знати про отримання закордонного паспорта. Покажуть відмінності старого і нового зразка закордонного паспорта.
  • Допомога в заповненні анкети в електронному вигляді, в складі комплексної послуги з допомоги в оформленні.
  • В цьому ж будинку можна зробити фото на закордонний паспорт , І не турбуватися про вимоги до знімка.
  • Виділена зона для зняття ксерокопій.
  • Сплатити державне мито також можна прямо тут.

Сплатити державне мито   також можна прямо тут

Таким чином, на вулиці Червоного Текстильника все можна зробити за 1 день. Прийти, отримати консультацію, зробити необхідні копії, всі заповнити і відразу подати готовий пакет паперів.

портал держпослуги

Російська держава йде в ногу з часом і дає можливість отримати громадянам безліч послуг, не виходячи з дому. Для початку йде стандартна реєстрація, як на будь-якому іншому сайті, але вона дає лише обмежений набір можливостей. Щоб отримати повний доступ, вписуємо паспортні дані, СНІЛС та ІПН. Перевірка триває від 2 годин, до 2 діб, в залежності від завантаженості.

Після активації повного доступу заходимо в розділ послуг, вибираємо категорію «для фізичних осіб». Кнопки закордонних паспортів знаходяться одними в списку популярних, і показуються одними з перших. Головне, не помилитися з вибором потрібного варіанту. Відкривається вікно з описом послуги, щоб перейти до анкети, натискаємо «замовити».

Перш ніж заповнювати, готуємо всі документи на закордонний паспорт , Щоб не довелося шукати поспіхом. Допоможуть зорієнтуватися спливаючі підказки, залишилося тільки правильно переписати дані. Про всяк випадок, збережіть заповнений варіант. Якщо прийде відмова через ту інформацію, яка можна буде швидко зорієнтуватися, де саме допущена помилка.

Останній етап - завантаження фото. Зробити його можна самостійно, на світлому фоні, або попросити в салоні копіювати на електронний носій. До фото на біометричний паспорт претензій менше, так як воно не вклеюється в саме посвідчення. А для старого зразка, в будь-якому випадку, доведеться принести роздрукований варіант.

Протягом декількох днів заявку розглянуть і надішлють запрошення на подачу оригіналів документів, або відмова із зазначенням причин. У запрошенні вказується час, тому займати загальну чергу не потрібно. З собою беремо всі документи, що використовувалися при заповненні анкети-заяви на закордонний паспорт .

Коли закордонний паспорт буде готовий, в особистий кабінет надішлють лист з датою отримання, а також напишуть, що з собою потрібно взяти. Зазвичай, достатньо загальногромадянського посвідчення особи. Цим же способом можна замовляти закордонний паспорт і для дитини .

Швидка обслуга

Прискорити отримання закордонного паспорта можна, замовивши комплексну послугу. Це не допомога посередників, а безпосередня робота співробітників відділу, тому, обману бути не може.

У послугу включено:

  • Заповнення анкети - заяви у відповідності з усіма вимогами;
  • Переклад всіх документів в електронний формат, що дозволить прискорити всі перевірки перед безпосереднім оформленням документа;
  • Правильне заповнення квитанції на оплату держмита;
  • Ксерокопії всіх необхідних документів.

Заявка, подана таким чином, дозволяє оформити закордонний паспорт набагато швидше.

Тим, хто прописаний в Санкт-Петербурзі і області закордонний паспорт старого зразка видається протягом 7 днів, на виготовлення нового йде до 12 днів.

Терміни отримання закордонного паспорта для дітей ще не мають загальногромадянського посвідчення особи, скорочуються до 4 днів, біометричного - 10 днів.

Громадяни Росії, які звернулися за закордонним паспортом в єдиний центр документів за прискореною процедурою, отримають його протягом місяця. Стандартне заява розглядається для них цілих 120 днів.

Однак, ця послуга не безкоштовна. Залежно від прописки і віку заявника, це обійдеться в суму від 6000 до 10000 р. Державне мито не входить у вартість, вона оплачується окремо. Самостійно доведеться прийти для подачі заявки до призначеного часу. Отримати закордонний паспорт можна тільки особисто в руки, або через законного представника та опікуна.

оплата держмита

У відділенні можна взяти квитанцію, з уже готовими реквізитами, але решту доведеться заповнювати самостійно. Якщо боїтеся зробити помилку, співробітники зроблять це за вас. Вартість цієї послуги всього 100 р.

За паспорт нового зразка мито складе 3500 р, дітям до 14 років трохи менше - 1500 р. Оформлення неповнолітній дитині у віці до 14 років закордонні паспорти старого зразка обійдеться в 1000 р, а всім дітям від 14 років і старше - 1500 р.

Оформлення неповнолітній дитині у віці до 14 років закордонні паспорти старого зразка обійдеться в 1000 р, а всім дітям від 14 років і старше - 1500 р

У графі платника держмита обов'язково повинно стояти ім'я того, на кого оформляється паспорт.

За дитину до 14 років оплачують всі батьки або опікуни, але вписано, мабуть, ім'я дитини. З 14 років можна самостійно оплачувати мито. Але отримати документ можна тільки в присутності опікуна.

Паспорт без реєстрації

Скористатися послугами центру може будь-який громадянин Росії, незалежно від місця реєстрації та прописки.

Можна зробити закордонний паспорт, як старого, так і нового зразка. Список документів залишається колишнім, тільки термін виготовлення значно збільшується.

Щоб вивчити правдивість все представленої інформації доведеться робити запит в інший регіон. Незважаючи на високу швидкість передачі даних і сучасні технології, процес не можуть, як слід налагодити. Тому відповідей доводиться чекати довго. Стандартні терміни розгляду анкет іногородніх заявників становить цілих 120 днів. Якщо є можливість, краще звернутися в ФМС по мету прописки і отримати документ вже через місяць.

Є варіант прискорити процедуру, замовивши підготовку електронного пакета даних. Підготовка буде коштувати 9000 р. для старого зразка, і 10000 р. для нового. Державне мито в цю суму не входить, вам тільки заповнять квитанцію у відповідності з усіма вимогами. Електронні документи дозволять отримати закордонний паспорт максимум через 35 днів.

Отримання на руки

Початок видачі документів починається о 9:40 ранку. По приходу потрібно зайняти чергу, взявши талон. Залишається чекати, коли на електронному табло висвітиться ваш номер і місце, куди потрібно підійти. Прийом закінчується за 20 хвилин до закриття. Почекати свого часу можна в комфортному залі. Про готовність закордонного паспорта сповістять, використовуючи контактні дані, записані в анкеті.

Дитина може отримувати закордонний паспорт тільки в присутності законного представника. Це обов'язково має бути та людина, чиї дані вказувалися в анкеті. Якщо вписувалися дані мами, вона і повинна йти з дитиною на отримання. Особиста присутність самої дитини, навпаки, потрібно не завжди.

Для отримання паспорта старого зразка обов'язкова присутність дитини починаючи з 14 років, а нового - з 12.

Оформити старий варіант до 14 років можна взагалі без самої дитини, досить представника і наявності всіх необхідних паперів. Для отримання нового доведеться вести дитину для зняття біометричних даних і сидіти з ним в черзі. Тому, дітям рекомендують обмежитися паспортом без чипа.

Другий закордонний паспорт

У 2019 будь-який громадянин Росії може отримати другий паспорт.

Якщо питання стоїть тільки в тому, що в старому залишається потрібна віза, в його оформленні немає сенсу. Достатньо написати заяву в довільній формі, і старий паспорт залишать на руках. Його проштампуют, але віза залишиться діючою.

другий закордонний паспорт

знадобиться тим, хто подорожує дуже часто, особливо в країни, з політичними протиріччями. Крім того, він необхідний тим людям, які постійно їздять за кордон по роботі. Раніше, другий паспорт могли отримати тільки вони.

У заяві потрібно вказати, що це буде другий паспорт, і ретельно внести всі дані першого.

Більше ніяких спеціальних вимог немає, всі вони скасовані.

На сьогоднішній день в Петербурзі можна оформити закордонний паспорт двома способами. перший - оформити закордонний паспорт через портал державних послуг . Цей способів хороший тим, що не доведеться ні куди йти і сидіти довгу чергу. Другий варіант - єдиний центр документів. Тут можна розраховувати на допомогу співробітників в заповненні анкети та інших документів. Кожен варіант має свої позитивні і негативні сторони, вибір завжди залишається за вами.