Реклама
Реклама
Реклама

Асоціація «Всеукраїнське Об'єднання крюїнгових компаній» - Як моряку застрахувати себе від обману недобросовісними посередниками?

Як не попастися на виверти шахраїв в сфері працевлаштування та отримання морських документів

Як не попастися на виверти шахраїв в сфері працевлаштування та отримання морських документів

Директор крюїнговою компанії "V.Ships" Ігор Сафін прокоментував «Морський Правді / The Maritime Telegraph» ситуацію з моряками, які віддавали гроші за працевлаштування шахраям з лже-крюингу і в результаті виявлялися без грошей і без роботи.

МП / MT: Ми знаємо, що у Вас є власна думка з приводу морських шахраїв і крюингу, обманюють моряків, і з приводу моряків, які йдуть туди і платять їм гроші. Скажіть, як наші моряки можуть обійти дані організації і звертатися тільки до серйозних організаціям, яку інформацію їм потрібно надати, щоб вони не потрапляли на гачок таких людей, які просять гроші за працевлаштування.

- Давайте я розділю шахрайство на дві частини: перша - це шахрайство в сфері навчання і видачі документів, а друге - у сфері працевлаштування. В останньому номері «Морський Правди» від 19 жовтня я прочитав статтю про те, як фонд «Ассоль» намагається добитися справедливості по відношенню до обдурених морякам. Якщо тут фігурують гроші, які моряк заплатив за працевлаштування, а вони ще завжди платять в доларах, то вже зрозуміло, що це не плата за працевлаштування, а хабар. По-перше, в Україні незаконно платити в доларах; по-друге, якщо навіть оплата зроблена в гривнях, то крюїнгові агентства або посередник повинні видати квитанцію і заплатити з цього податок. Тому я пологаю так, що «Ассоль» намагається добитися справедливості до обдурених морякам, які в дійсності давали хабарі. Тобто виникає порушення закону: долари, хабар, плюс несплата податків. Це таких моряків намагається захистити «Ассоль»?

А хто з'ясував, що всі ці постраждалі моряки? Я б ще ввів поняття, як людина, у якого є морські документи, але це ще не моряк. З мого особистого досвіду скажу, що майже всі рядові, які траплялися на вудку шахраїв, вони спочатку зробили «пакет документів» незаконно. Схема дуже проста! Така послуга коштує півтори тисячі доларів за Одесі. Людина, яка намагається якось піти в рейс і шукає прості шляхи, купує морські документи, і посередники роблять все сертифікати, роблять підроблений плавценз, який складно перевірити. І після цього вони отримують документи матроса або моториста плюс паспорт моряка. Але це не моряки, це люди, які переступили закон і купили морські документи. Далі, ці люди виявляються не затребувані, тому що ці посередники, які продали «пакет документів», працевлаштування їм не гарантували. Ці люди з «пакетом документів» згодом виявляються не востебованни ніде, тому що їх нульова кваліфікація обчислюється на 2-й хвилині співбесіди за фахом (я вже мовчу про англійську мову), і вони найчастіше зізнаються, що ніде не вчилися, а документи купили ... Однак 1500 $ вже витрачені і потім такі горе- «моряки »ходять шукають за гроші компанію, від якої можна піти в рейс, і знову ж таки потрапляють на шахраїв, які обіцяють їх відправити в рейс. Виходить, що «Ассоль» домагається справедливості до людей, які кілька разів на Закона, включаючи дачу хабара за працевлаштування. По суті, люди, які купують «пакет документів» - це ті ж шахраї, які отримали морські документи шахрайським шляхом і після цього обманюють потенційних роботодавців, виставляючи свою «липову» кваліфікацію за дійсну.

Крім того, всі справжні моряки знають, що вступила в силу Конвенція MLC 2006. Основним фундаментальним каменем цієї міжнародної Конвенції є те, що моряк не платить за працевлаштування. Це означає, що він не тільки не платить за працевлаштування крюїнговим агентствам, але і не платить за візи, за спецодяг, за авіаквитки, за профвідбір. За всі ці послуги платить судновласник. Тому якщо за ці послуги просять гроші, то це вже підступ.

МП / MT: Зараз досить часто відбувається ситуація, коли досвідчені моряки хочуть поміняти суховантажний флот на офшорний, але, на жаль, великі компанії не беруть без досвіду в офшорі. І ці люди змушені платити гроші і робити фіктивний плавценз, тому що інших варіантів немає.

- Почнемо з того, що офшорний флот вже різко пішов на спад через падіння цін на нафту на світовому ринку, і близько 50-70% офшорних судів стали на прикол. Офшор вже не такий популярний. І дуже багато моряків, які працювали в офшорі, вже прагнуть назад повернутися в ті компанії, де вони працювали раніше на суховантажних і наливних судах. Один відомий в місті офшорний крюинг продавав фіктивний «офшорний» плавценз за ціною від 6 до 10 тисяч доларів. Всі наші оффшорщікі знають цю компанію, вона у всіх на вустах. А тепер, коли плавценз оффшорщіков перевіряє Nautical Institute , А це дуже серйозна перевірка, то навіть капітани, які дуже давно купили цей плаценз за 6-10 тисяч доларів, втратили роботу в офшорі, тому що Nautical Institute знайшов цей плавценз фіктивним. Це дуже великий прогрес, що питанням плавценз займається така серйозна організація! І відповідаючи на Ваше запитання, я скажу, що варіанти є і вони законні! Я знаю старших офіцерів і навіть капітанів, які йшли на офшорний флот і починали свій кар'єрний ріст там з посади Junior Officer і тільки вже після цього ставали третіми, другими помічниками і так далі.

У нас перевіряється легітимність сертифікатів про навчання при подачі на так званий робочий диплом для заняття певної посади на судні. А ось легітимність плавценз не перевіряється, і тому з'явилася сила-силенна посередників, які роблять фальшиві печатки різних судів і ставлять їх на документи що підтверджують плавценз, роблять нерозбірливу підпис капітана, і ця «липа» спокійно приймається інспекцією по дипломування і капітаном порту. Ось навіть Nautical Institute прийняв рішення про досконального перевірки плавценз, а у нас ця проблема ще не вирішена. Виходить, що моряки реально не відповідають стандартам Конвенції STCW (ПДНВ) для заняття певної посади на судні. І ось такі «моряки» з фіктивним досвідом роботи, який будь-який поважаючий себе серйозний крюинг легко обчислює, теж починають ходити по Одесі, потрапляють до шахраїв, і їх кидають на гроші, і ні в який рейс вони не йдуть. Такі люди потрапляють в замкнуте коло: аферисти з видачі документів приводять їх до аферистам з працевлаштування, всюди платяться гроші (точніше хабара), і в результаті ці документи не потрібні, і людина не моряк і незатребуваний на флоті .... Тому грошей ніде платити не можна!

МП / MT: Мало того, якщо така людина якимось чином потрапить на судно, не маючи жодних уявлень і знань про роботу, він може залишити темна пляма на всіх українських моряків, правильно?

- Україна зараз знаходиться в «Білому списку», а не в чорному, але в наступному році Україна перевірятиме European Maritime Safety Agency (EMSA), і звичайно небажано, щоб такі негативні аспекти могли десь спливати і негативно впливати на репутацію справжніх українських моряків, які шірого затребувані на світовому ринку праці.

МП / MT: Що Ви робите, якщо раптом Вам попадаються фіктивні документи?

- Фіктивні документи зараз вже часто не попадаються, але залишаються записи в Паспорті моряка, записи в Послужний книжці моряка. Уявляєте, до нас навіть приходили влаштовуватися на роботу люди, у яких були проставлені в документах фальшиві печатки наших судів. У одного такого горе- «моряка» навіть виявилося, що він типу у нас відпрацював три контракти! І коли ми знаходимо сфальсифікований плавценз, ми легко відстежуємо, які у нього документи і які навчальні центри брали участь в схемі отримання «пакету документів». Я не суддя і не прокурор, але моя позиція така: при знаходженні таких документів я, як добропорядний громадянин, повідомляю про такі факти в правоохоронні органи. І роблю це, не для того, щоб покарати моряка, а щоб знайти посередника-шахрая, який своїми дії ставить під загрозу життя цього самого моряка і екіпаж судна в цілому! Конвенція STCW (ПДНВ) написана кров'ю і життями моряків, для того, що б на борт судна не потрапляли некваліфіціпрванние люди! Морське судно - це джерело підвищеної небезпеки, де «SAFETY FIRST!» Eщё ніхто не відміняв, коли некваліфікований людина з «пакетом документів» на борту може угробити і себе, і інших.

МП / MT: Підсумувавши, можна сказати, що не можна ні в якому разі платити гроші за працевлаштування, потрібно звертатися в серйозні компанії. А якщо хтось вимагає гроші, то звертатися до відділення міліції.

- Не можна платити не тільки за працевлаштування, а й за документи, і за плавценз. Для того щоб це визначити, коли з вас вимагають хабар або якийсь фіктивний платіж, людина повинна чітко знати, що платіж повинен бути здійснений в гривні з отриманням чека. Тобто оплата повинна відбуватися не готівкою, які не доларами в підворітті або в офісі, а офіційно через банк, тоді у людини є квитанція про оплату. В такому випадку, він завжди може пред'явити чек і домагатися справедливості. Ну а про форми всякого роду посередницьких «послуг» за гроші, а фактично це хабар, я розповів детально вище і які повинні насторожити, якщо вам пропонують платити.

Це таких моряків намагається захистити «Ассоль»?
А хто з'ясував, що всі ці постраждалі моряки?