Реклама
Реклама
Реклама

Як скласти договір купівлі-продажу автомобіля самостійно зразок?

  1. Як самостійно заповнити бланк договору купівлі-продажу автомобіля?
  2. Які документи знадобляться для складання договору купівлі-продажу автомобіля?
  3. Поради щодо оформлення угоди купівлі-продажу автомобіля

Сьогодні законодавство дозволяє оформити угоду, яка спрямована на оплатної передачі автомобіля від однієї особи до іншої, самостійно, не вдаючись до допомоги фахівців, а також не звертаючись до реєстраційного органу для зняття транспорту з державного обліку.

Існує типовий договір, який повинен бути складений з урахуванням певних вимог цивільного законодавства. З іншого боку законодавство не обмежує осіб, у внесенні в текст договору додаткових умов, які погоджені ними.

Типовий договір купівлі продажу автомобіля складається за погодженням з певними пунктами ГК РФ, проте, без жорстких рамок або обмежень за цими ж пунктами.

Як самостійно заповнити бланк договору купівлі-продажу автомобіля?

В першу чергу слід вказати на основні моменти, про які варто пам'ятати, при заповненні угоди:

  1. У всіх пунктах слід вказувати якнайповнішу інформацію;
  2. Якщо в документі є незаповнення пункти, то там необхідно ставити прочерк. Коли незаповнені кілька рядків, які йдуть підряд необхідно ставити прочерк у вигляді букви Z. Це необхідно здійснити для виключення можливості внесення додаткових відомостей після того, як сторони підписали угоду.

Далі слід внести, нижче перераховану інформацію найбільш докладним чином:

  1. У верхньому лівому кутку повинен бути зазначений місто, в якому складається цей документ;
  2. У верхньому правому куті повинна бути вказана дата складання і підписання договору;
  3. Далі слід вказати персональні дані продавця і покупця;
  4. В пункт 1.1 повинна бути внесена максимально докладна інформація про переданому автотранспортному засобі. Як правило, сторони вказують рік випуску автомобіля, його колір, марку, модель, ідентифікаційні номери. Всі відомості повинні бути внесені відповідно до технічним документом кошти;
  5. В пункт 2.1 повинна бути внесення інформація про те, скільки коштує передається автомобіль;
  6. В пункт 3.1 повинні бути вказані відомості, що стосуються процедури передачі автотранспорту, після того, як покупець внесе повну вартість;
  7. Пункт 4.1 повинен бути вказаний докладна адреса, за якою передача транспорту буде здійснена;
  8. У пункті 4.2 слід вказати інформацію про тих предметах, які будуть передані покупцеві додатково спільно з автомобілем;
  9. Пункти 6.1 та 6.2 повинні містити повну інформацію про покупця і продавця. Така інформація повинна бути внесена відповідно до документами, що засвідчують особу осіб, що беруть участь в угоді.

Після складання документа, рекомендуємо його ще раз ретельно вивчити на предмет невідповідності документів сторін. Якщо угода ніяких недоліків або помилок не має, то сторони можуть його підписати.

Після того, як підписані всі екземпляри документа, а їх повинно бути не менше трьох, договір буде вважатися укладеним. Після цього, покупець повинен передати гроші продавцю, а продавець повинен надати транспортний засіб.

Пам'ятайте, що після того, як грошові кошти передані, про це повинна бути зроблена відмітка в самому договорі, яка засвідчується підписом продавця.

Допускається складання окремого документа - розписки, в якій продавець вказує розмір отриманих коштів, а також причину отримання грошей і особу, яка йому їх передало.

Допускається складання окремого документа - розписки, в якій продавець вказує розмір отриманих коштів, а також причину отримання грошей і особу, яка йому їх передало

Завантажити зразок договору купівлі-продажу автомобіля.

Завантажити бланк договору купівлі-продажу автомобіля.

Завантажити зразок договору купівлі-продажу автомобіля в розстрочку.

Завантажити бланк договору купівлі-продажу автомобіля в розстрочку.

Завантажити зразок договору купівлі-продажу мотоцикла.

Завантажити бланк договору купівлі-продажу мотоцикла.

Які документи знадобляться для складання договору купівлі-продажу автомобіля?

Вимоги, які пред'являються законом для угод, спрямованих на купівлю-продаж транспортних засобів, діють незалежно від того, укладається угода на типовому бланку або самостійно сторонами.

Документ може бути складений, а бланк заповнений тільки після того, як сторонами будуть представлені всі необхідні для цього відомості.

Для того щоб скласти угоду, учасниками правовідносин повинні бути представлені:

  • Документи, що підтверджують особу кожного з учасників правовідносин;
  • Технічний документ на автотранспорт. Пам'ятайте, коли продавець відмовляється подати оригінал цього документа, то рекомендуємо відмовитися від укладення угоди, оскільки в подальшому покупцеві в реєстрації транспорту може бути відмовлено;
  • Документ, що підтверджує реєстрацію ТЗ;
  • Поліс страхування цивільної відповідальності водія. Даний документ повинен бути переданий покупцеві після того, як сторони підпишуть угоду.

Пам'ятайте, що про наявність страхового поліса на транспорт слід подбати заздалегідь. Якщо такого поліса продавець не має, то слід запросити страхового агента, який зареєструє відповідальність нового власника, після підписання документа.

Поради щодо оформлення угоди купівлі-продажу автомобіля

У разі участі в угоді про купівлю-продаж авто, рекомендуємо дотримуватися наступних порад:

  • При придбанні першого автомобіля слід звертати увагу на будь-які дрібниці. Також рекомендуємо звернутися до фахівця СТО, для огляду транспортного засобу;
  • Якщо автомобіль має додаткове газове обладнання, то перш ніж підписувати договір необхідно вимагати від продавця свідоцтво на таке обладнання. Без цього документа поставити на державний облік автомашину не вийти;
  • Якщо страхування цивільної відповідальності продавцем була здійснена не давно, то покупець має право звернутися в страхову організацію та попросити перерахувати суму страхування.

Пам'ятайте, коли Ви не впевнені в заключаемой угоді, автомобіль або представлена ​​документація у вас викликає побоювання, то краще від угоди відмовитися, звернувшись в автосалон.

У спеціалізованому магазині співробітники нададуть допомогу у виборі необхідного транспортного засобу, а також кваліфіковано складуть всі потрібні документи, для оформлення угоди.

Як самостійно заповнити бланк договору купівлі-продажу автомобіля?
Які документи знадобляться для складання договору купівлі-продажу автомобіля?
Як самостійно заповнити бланк договору купівлі-продажу автомобіля?
Які документи знадобляться для складання договору купівлі-продажу автомобіля?