Реклама
Реклама
Реклама

Як набрати твердий знак ( «Комерсант», «Е», «Ї») та інші рідкісні букви iPhone

Згадайте, як ви вчилися вперше в житті набирати текст на клавіатурі друкарської машинки, комп'ютера або мобільного пристрою, по кілька секунд шукали кожну букву і задавалися цілком закономірним питанням - чому б не розташувати їх в алфавітному порядку і не позбавити людей від цих мук?

Згадайте, як ви вчилися вперше в житті набирати текст на клавіатурі друкарської машинки, комп'ютера або мобільного пристрою, по кілька секунд шукали кожну букву і задавалися цілком закономірним питанням - чому б не розташувати їх в алфавітному порядку і не позбавити людей від цих мук

Через деякий час відповідь на це питання стає очевидним - букви розташовані на будь-який QWERTY-клавіатурі відповідно до частоти їх вживання в російській або будь-якому іншому мовою. У центральній частині ми бачимо такі літери, як «О» (зустрічається в 9,28% російських слів), «А» (8,66%), «Р» (5,53%) та інші, до них найзручніше дотягнутися вказівними і безіменними пальцями на традиційній фізичної або великими пальцями на сенсорній клавіатурі.

ПО ТЕМІ: Як додати символ  на клавіатуру iPhone або iPad .

А ось деяким буквах і зовсім не знайшлося місця на віртуальній клавіатурі iPhone і iPad. Наприклад, в російській розкладці це «Е» і «Комерсант» (по 0,04%), в білоруській «Ў» (0,02%), в українській - «Ї» (0,06%). Ці символи застосовуються в повсякденній мові вкрай рідко і з легкістю можу бути замінені на «Е», «Ь», «У / В» і «I». Однак в деяких випадках така заміна може бути недоречна, наприклад, коли вона спотворює сенс (досконалий / вчинений, небо / небо і т.д.) або людина може здатися безграмотним, написавши «під'їзді» в діловому листуванні.

ПО ТЕМІ: Можливості стандартної клавіатури iOS, про яких знають не всі .

Абсолютна більшість нових користувачів iPhone і iPad в таких випадках машинально проробляють стандартний порядок дій, а саме: переходять на розкладку з цифрами і знаками пунктуації, а не виявивши шукану букву і там - відкривають розширену панель символів. Насправді, все набагато простіше. Щоб набрати «Е», «Комерсант», «Ї» на iPhone або iPad, досить натиснути і утримувати клавішу з «Е», «Ь» або «I», а потім вибрати потрібну букву у віконці.

Дивіться також: