Реклама
Реклама
Реклама

Як купити квартиру, в якій прописана дитина

Люди, які вирішили   купити квартиру   , Можуть потрапити в ситуацію, коли гроші за нерухомість вони віддадуть, а натомість квартиру, що купується не отримають Люди, які вирішили купити квартиру , Можуть потрапити в ситуацію, коли гроші за нерухомість вони віддадуть, а натомість квартиру, що купується не отримають.

Одним з таких варіантів може виявитися покупка житла у сім'ї, в якій є неповнолітні діти.

Для продажу такої квартири обов'язково дозвіл опікунської ради, так як діти, нарівні з дорослими членами сім'ї, є співвласниками нерухомості і володіють правами на її використання.

Досить часто в рішенні опікунської ради написано не тільки про дозвіл на продаж квартири, а так само і про обов'язок батьків придбати квартиру з більшою житловою площею. Іноді, в цьому документі може бути вказівка ​​на придбання певної квартири, з позначенням її точної адреси.

Дана міра використовується державою в особі органів опіки для забезпечення адекватних умов для розвитку дитини, для захисту прав неповнолітніх дітей. Це турбота про майбутнє добробут і здоров'я дитини. Якщо батьки не виконують умови опікунської ради, нові власники можуть залишитися без квартири . Таке рішення має право прийняти суд, законом дозволено в таких випадках розірвання договору купівлі - продажу.

З цієї причини, ріелтори вважають рішення органів опіки, одним з основних документів при укладанні угоди про купівлю - продаж квартири .

Інша сторона даної проблеми - це інвестиції в будівництво житла . У деяких ситуаціях для укладення інвестиційного договору, батьки маленької дитини, повинні продати квартиру, співвласником якої є неповнолітній. Але за законом, договір інвестування не є документом, що підтверджує право власності. Крім цього, договір укладено на дорослого члена сім'ї. Що робити в такому випадку? Органи опіки можуть і не видати дозвіл на продаж, навіть при наявності у вас тимчасового житла на період будівництва нового? Опікунська рада видасть дозвіл в тому випадку, якщо один з батьків (той, на чиє ім'я укладений договір інвестування) подарує дитині частину нової квартири, яка по площі не буде менше, ніж знаходиться у дитини в власності в даний момент.

Всі агентства нерухомості в даний час дуже ретельно підходять до питання укладення договорів про покупку квартири, в якій прописані діти. Рекомендуємо і вам не забувати про наявність ризику при укладанні такої угоди. У цьому випадку додаткова страхування зайвою не буде.

Мітки: нерухомість

Що робити в такому випадку?
Органи опіки можуть і не видати дозвіл на продаж, навіть при наявності у вас тимчасового житла на період будівництва нового?