Реклама
Реклама
Реклама

Хто повинен платити за обслуговування газопроводу?

Alexandr Blinov / Fotolia   Якщо підходить тільки до вашого будинку, то так, повинні платити Alexandr Blinov / Fotolia

Якщо підходить тільки до вашого будинку, то так, повинні платити. Щоб відповісти на питання, потрібно уточнити наступне: чи належить мешканцям і оформлена чи прибудинкова територія, на якій розташовується ГРП? За техобслуговування газової труби відповідає КК, а також мешканці по зонам відповідальності: в квартирі мешканці, а на спільному майні КК.

5 кіл пекла для тих, хто не платить комуналку

Чи повинен я платити за капремонт, якщо новобудова ще на гарантії?

Ви повинні платити за обслуговування. Якщо дане газове обладнання знаходиться на балансі вашого будинку, то ви зобов'язані його обслуговувати, інакше воно буде відключено. Обслуговувати може будь-яка організація, що володіє усіма дозвільними документами для проведення цих робіт. Так що це може бути не тільки «Межрегионгаз». Але, швидше за все, його послуги дешевше, ніж у інших.

Якщо газове обладнання знаходиться на балансі вашого будинку, то, швидше за все, через нього проходить газ для потреб тільки вашого будинку. Хоча, як показує практика, можливі будь-які варіанти. Відповідно, якщо до вашого будинку в подальшому будуть підключені інші будинки, ви або оплачуєте газ поквартирно, відповідно до індивідуальних лічильниками, або вимагаєте установки лічильників на вході і на місці під'єднання іншого будинку. Основним споживачем газу в цьому випадку є ви. Тому ви повинні отримувати відшкодування від сусіднього будинку по його лічильнику.

Якщо ж ви хочете, як Україна, заробляти на транзиті газу, то ви повинні отримати ліцензію на даний вид діяльності. Врахуйте, що досвід України демонструє нерентабельність даного бізнесу.

Текст підготувала Марія Гурєєва

НЕ пропустіть:

Всі матеріали рубрики «Хороше запитання»

Газова колонка в квартирі: правила безпеки

У квартирах не працює вентиляція - що робити?

5 питань про те, як вибрати керуючу компанію

Статті не є юридичною консультацією. Будь-які рекомендації є приватною думкою авторів та запрошених експертів.

Щоб відповісти на питання, потрібно уточнити наступне: чи належить мешканцям і оформлена чи прибудинкова територія, на якій розташовується ГРП?