Реклама
Реклама
Реклама

Зняти квартиру в Києві - які райони найзручніші

  1. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про винаймання житла найкраще подбати до початку серпня, коли виростуть ціни на нерухомість. Фото: Данило Павлов

Голосієво, Академмістечко та Святошино - експерт назвав популярні райони Києва для оренди житла Анастасія Іщенко https://cdn.segodnya.ua/img/article/11450/38_main_new.1528295550.jpg https://cdn.segodnya.ua/img/article /11450/38_tn.1528295550.jpg 2018-06-11T05: 40: 17 + 03: 00 Інші новини У Голосіївському районі середня ціна оренди однокімнатної квартири становить 7 тис. грн

Початок літа - це традиційне затишшя на ринку оренди нерухомості. Зате вже в кінці липня і в серпні, коли студенти починають з'їжджатися на навчання і шукати собі житло, знайти хорошу квартиру за прийнятною ціною стає все складніше. Якщо мова йде про іногородніх студентах, які будуть шукати собі житло, вони навряд чи будуть відштовхуватися від зручності того чи іншого району, тому намагаються оселитися ближче до свого навчального закладу.

Багато вузів в Києві розмістилося в Подільському районі, але через його дорожнечу житло там знімати не по кишені, тому найчастіше студенти обирають для життя дешевший і довколишній Святошинський район.

"Серед студентів найбільшою популярністю користуються райони, наближені до їх навчальним закладам. Тому що найдешевші квартири - це, безумовно, найвіддаленіші райони. Троєщина, Борщагівка, стара Дарниця - такі райони, які віддалені від метро", - говорить Едуард Бразас і додає , що студенти намагаються знайти варіанти ближче до своїх вузам, незважаючи на те, що це виходить дорожче, ніж життя у віддалених районах столиці.

Ріелтор також розповідає, що дуже популярний район зараз - це Голосієво, а також Академмістечко і Святошино. Там знаходяться віддалені станції метро, ​​але райони досить зручні, з добре розвиненою інфраструктурою, тому ціни там вище, ніж на околицях міста з поганими транспортними розв'язками.

До слова, Голосіївський район вважається одним з найдорожчих для життя. У цьому рейтингу цілком очікувано лідирує Печерський район, де за одну кімнату в квартирі доведеться заплатити близько 3 тис. Грн, однокімнатна квартира коштуватиме близько 6 тис. Грн, а дво-, трикімнатні обійдуться приблизно в 15 тис. Грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

У Голосіївському районі ситуація трохи краще, але знімати там житло теж недешево. Однушка буде коштувати навіть дорожче, ніж в елітному Печерську - 7 тис. Грн, двокімнатна - 12 тис. Грн, а трійка - 15 тис. Грн.

"Найдорожчими районами виявилися Голосіївський та Печерський. І хоча це традиційний статус Печерського району, ціни на однокімнатні квартири там все ж впали за рік на 31%. Троячки також втратили 11% своєї ціни. Двокімнатні ж навпаки виросли в ціні на 17%", - розповідають аналітики порталу OLX.

Не відстає і Шевченківський район, кімната там стоїть 2750 грн, одиничка - близько 6 тис., А двокімнатна - 10 тис. Грн. Такі ціни тут з-за зручного розташування району та відмінною інфраструктури. Тут багато станцій метро, ​​а сам район називають одним з найзеленіших і комфортних. Правда Шевченківський все одно страждає від постійних заторів, особливо в районі площі Перемоги і однойменного проспекту.

Слідом за цінами йде Дарницький район, незважаючи на те, що він розташувався на лівому березі столиці, де житло істотно дешевше. Однокімнатна квартира тут коштує 7 тис. Грн, двокімнатна - 10 тис. Грн, а трикімнатна - трохи більше 13 тис. Грн.

Детально про те, в якому районі Києва найкраще знімати житло, читайте в матеріалі сайту "Сегодня": Оренда житла в Києві: який район вибрати

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку