Реклама
Реклама
Реклама

У Сумах за краще купувати квартири з ремонтом і не переплачувати

У 80% випадків покупці в Сумах набувають одно- і двокімнатні, а в 20% - трикімнатні квартири. Попитом користуються як новобудови, так і багатоквартирні будинки старої споруди.
Як розповіла порталу Domik.ua агент з продажу нерухомості Оксана Лазаренко, найчастіше клієнти купують житло з готовим ремонтом. Всього 30% покупців цікавляться квартирами з чорновою обробкою. Більшість клієнтів вибирають готові об'єкти, оскільки не хочуть самостійно займатися оздоблювальними роботами.
За даними агентств нерухомості, покупці купують житло з лічильниками енергоресурсів і автономним опаленням. Не менш важлива для клієнтів локація житлового багатоквартирного будинку. Найпопулярнішими вважаються об'єкти, розташовані поруч з транспортною розв'язкою і соціальною інфраструктурою.
У Сумах власники квартир готові торгуватися при продажу. Знижка, що надається власниками, може досягати в середньому 2% від вартості об'єкта. Якщо ціна на житло відповідає стартовою ринкової, експозиція триватиме кілька місяців. Коли вартість квартири перевищує ринкову, продаж може тривати на невизначений термін. Стільки часу знадобиться продавцеві житла за завищеною ціною, щоб змиритися з реальної ринкової і знизити її.
У 80% випадків покупці в Сумах набувають одно- і двокімнатні, а в 20% - трикімнатні квартири

Інфографіка відображає середні ціни на житло в багатоквартирних будинках старої споруди Сум. Дані можуть відрізнятися, оскільки залежать від типу планування і локації житлового об'єкта.

Придбати однокімнатну квартиру в центрі можна в середньому за $ 15000 $ 16000.
Двокімнатне житло в багатоквартирних будинках старого житлового фонду, розташованих в прицентральних районах Сум можна купити за $ 16000- $ 17000.
Трикімнатні житлові об'єкти на околиці виставлені на продаж за $ 17000- $ 18000.
Для порівняння, придбати однокімнатну квартиру в будинках старого житлового фонду в центрі Полтави можна в середньому за $ 15000 $ 16000.
Ріелтори Сум стверджують, що самі часто запитувані серед покупців житлові об'єкти розташовані в 9-м і 10-му мікрорайонах міста.