Реклама
Реклама
Реклама

Що потрібно знати бажаючим зняти квартиру в Харкові

31.03.2014 13:28

Ринок оренди житла в Харкові відрізняється великою інтенсивністю. Пропозицій досить багато, а ось попит зосереджений в основному навколо недорогого житла.

Пропозицій досить багато, а ось попит зосереджений в основному навколо недорогого житла

Що потрібно знати бажаючим зняти квартиру в Харкові

Оренда квартир без посередників можлива, на допомогу квартиронаймачам існують спеціалізовані сайти, наприклад krysha.ua, однак перш, ніж займатися пошуком тимчасового житла самому, бажано вивчити ситуацію на ринку.
При зніманні квартири поняття «дешево» і «дорого» дуже відносні. Доречніше оперувати поняттями «співвідношення ціна / якість». Сума, яку Ви маєте в своєму розпорядженні, буде початковим пунктом, грунтуючись на якому підбирається район, меблювання, а також фізичний стан квартири. Також слід пам'ятати, що ринок оренди житла в Харкові дуже динамічний. Вигідні пропозиції «розбираються» буквально протягом декількох годин.
Найдешевшим пропозицією - 1000 грн. - стала однокімнатна квартира «гостинка», площею 10 квадратних метрів із загальними зручностями на Павловому Полі, розташована на п'ятому поверсі п'ятиповерхового будинку. Якщо не говорити про крайнощі, то в середньому мінімальна орендна ставка однокімнатної квартири починається від 1900 грн. / Місяць. Найдорожчими районами залишаються Салтівка і Одеська, а найдорожчим центр.
Мінімальна ціна на оренду двокімнатної квартири в Харкові становить від 2100грн / міс. на Салтівці до 4000 грн. / міс. в центрі.
Оренда трикімнатних квартир від 2500 (Одеська) до 5800 (центр) гривень в місяць.
Елітне житло можна зняти в Харкові в основному в центрі. Це квартири вторинного ринку житла з євроремонтом, в тому числі з дизайнерським ремонтом, мають якісне наповнення, тобто, сучасні меблі, техніку, розташовані в районі з гарною інфраструктурою і транспортною розв'язкою. Елітні квартири здаються також в новобудовах. Мінімальна вартість такого житла буде складати від 4000 гривень в місяць. Незважаючи на високу вартість, елітні квартири користуються попитом, хоч і не активно.
Ринок оренди квартир в Харкові схильний сезонності, пік угод припадає на серпень-вересень, коли починається навчальний рік. Студенти є одним з найактивніших сегментів квартиронаймачів. Причому знімаються не завжди однокімнатні квартири, але і двох-, трикімнатні, якщо орендар не один, а група студентів. Деякі власники з обережністю ставляться до таких квартиронаймачам, побоюючись за збереження житла, однак невблаганний ринок змушує довіряти людям.