Реклама
Реклама
Реклама

Планування двокімнатної квартири - дизайнерські хитрощі

  1. особливості планування
  2. Характеристики видів житла - яка панірування підійде для кожного типу?
  3. Поради правильної перепланування маленької квартири

правильне планування двокімнатної квартири із застосуванням дизайнерських хитрощів дозволяє облаштувати максимально комфортне і затишне простір. Завдяки правильному підходу можна підкреслити всі основні зони. Дизайн квартири 50 кв м необхідно починати з першого головного питання: хто буде проживати в квартирі-студії?

Враховуватися повинні всі варіанти:

  • хлостяк;
  • молода дівчина або самотня жінка;
  • молода сімейна пара;
  • сімейна пара з дітьми.

Адже майбутній проект зонування приміщень безпосередньо від цього залежить.

Як правило, в квартирі, в якій проживає сім'я з дитиною, одна кімната виділяється для батьків, яку поділяють одночасно на спальню і вітальню, а інша облаштовується для дитини. При плануванні дитячої обов'язково враховується вік дитини.

Для однієї людини або сімейної пари без дітей зазвичай дизайн передбачає поділ всієї площі на дві частини, куди входять вітальня і спальня.

особливості планування

Зайнятися переплануванням апартаментів в 50 кв можна грунтуючись на двох методах.

За першим методом можна просто виправляти всі наявні недоліки в квартирі-студії, внаслідок цього усунути об'єкти заповнюють зайвий простір. Після цього правильно розподілити з'явилося вільне місце.

Другий метод полягає в тому, що можна розпланувати вже наявне місце під підготовлений план декорування. Такий дизайн особливо добре підійде для тих, хто бажає оформити інтер'єр в стилі Лофт.

Технічні характеристики споруди також значно впливають на способи перепланування.

  1. Особливо беруться до уваги.
  2. Розташування несучих стін.
  3. Вік всього будинку.
  4. Розташування вікон і дверей.

Будь-яка перепланування вимагає точних погоджень з власником власності. Власник має право внести будь-які зміни в проект наскільки це дозволяють особливості побудови для створення комфортної студії.

Всі споруди на ринку житла умовно можна розділити по типу планування на кілька видів:

  • хрущовка;
  • брежневка;
  • сталінка;
  • апартаменти серії n44 і n44m;
  • квартири-студії в новобудовах або новобуд .

Характеристики видів житла - яка панірування підійде для кожного типу?

Початковий проект планування хрущовки не радує око і вже тим більше жити в ній абсолютно не комфортно. Низькі тиснуть стелі з тісними кімнатами і санвузлом перетворюють проживання в них в новий вид тортури. Коригувати площа хрущовки набагато простіше тому як в більшості випадків міжкімнатні перегородки не несуть і зроблені з цегли. Тому їх легко знести.

У дизайн-проект двокімнатної квартири хрущовки зазвичай входить два популярних варіанти перепланування.

У дизайн-проект двокімнатної квартири хрущовки зазвичай входить два популярних варіанти перепланування

Перший: Проводиться знесення стіни, яка розділяє кімнату і кухню. В результаті отримують столову зону, вітальню і спальню.

Другий: полягає в тому, що для отримання квартири-студії прибираються необхідні перегородки між кімнатами. Найпоширеніший варіант, це прибрати обидві перегородки між кімнатами. Площа спальні зробити менше завдяки установці гіпсокартонної стіни.

Деякі вважають за краще замість гіпсокартонних перегородок просто виділити спальну зону за допомогою ширм.

Ну а в брежневка можливості перепланування не такі великі. Тому як в таких апартаментах майже всі стіни є несучими. Але і тут при грамотному підході можна створити трохи більше вільної площі.

У сталінці плануванням займатися можна практично необмежено. В таких квартирах відсутні несучі стіни. Найчастіше з такого простору роблять трикімнатні квартири. А іноді коридор, кухню і суміжну кімнату з'єднують разом.

Стіни та підлога в квартирах n44 роблять досить якісними. І можливості планування в них не значні. В сучасний інтер'єр квартири можна додати кілька цікавих дизайнерських рішень і зазвичай цього буває достатньо.

Порада: У всіх старих квартирах при переплануванні потрібно обов'язково замінити інженерні системи. Особливий акцент необхідно зробити на електричній проводці.

У нових квартирах в 50 кв метрів рідко виникає проблема перепланування тому як розташування зон і весь проект в них уже логічно продуманий. Найчастіше власники квартири такої студії беруть до уваги тільки дизайн інтер'єру, що робить вже облаштоване приміщення ще світліше, затишніше і оригінальне.

Поради правильної перепланування маленької квартири

Сьогодні особливим попитом користується планування студії, проект якої перетворює звичайні маленькі апартаменти в світлу і простору квартиру-студію. Для того щоб грамотно використовувати фантазію при дизайні такої квартири необхідно дотримуватися кількох простих порад.

  1. Постарайтеся позбутися від комор і ящиків, які займають місце біля стін і в кутах квартири . В результаті простору стане більше, його можна буде грамотно використовувати.
  2. Щоб надати більше світла приміщенню і розширити візуально кордону кімнат, колір стін повинен бути білим або максимально світлим. У кухні і спальні стіни можуть бути яскравими і насиченими. Тоді всі кімнати будуть світлими і це значний крок до створення затишку і комфорту.
  3. Часто створюючи дизайн квартири, багато власників використовують меблі в східному стилі. У яскравій квартирі невеликий кутовий диванчик і контрастні подушки не займуть багато місця і будуть радувати око.
  4. Часто в невеликих приміщеннях встановлюють шафи-купе. По-перше, вони місткі, і в них зручно зберігати речі. По-друге, дзеркальні дверцята також допомагають візуально розширити межі кімнати.

Завдяки таким простим хитрощів маленька квартира в 50 кв стає більш просторою, світлою і затишною.

Дизайн квартири 50 кв м необхідно починати з першого головного питання: хто буде проживати в квартирі-студії?
Характеристики видів житла - яка панірування підійде для кожного типу?