Реклама
Реклама
Реклама

Планування 2х Кімнатної Квартири: 215+ (Фото) Доступних Схем

  1. Особливості планування двокімнатної квартири
  2. Починаємо з вивчення документів
  3. Планування в залежності від типу споруди
  4. сталінки
  5. брєжнівки
  6. хрущовки
  7. Новобудови
  8. недоліки планування
  9. Дизайнерські рішення - відмінний варіант вирішити проблему.
  10. Візуально витягуємо і розширюємо кімнату стелею і перегородками.
  11. види
  12. Багато забудовників з метою особистої вигоди створюють квартири з масою незручностей і позбавлень.
  13. Найчастіше саме в квартирах бізнес-класу можна робити перепланування за власним дизайном.
  14. Можливі варіанти для хрущовок
  15. Не бійтеся робити щось нове!
  16. Поділяємо і ізолюємо кімнату
  17. для сталінки
  18. Як можна поліпшити брежневка?
  19. варіанти:
  20. Залежно від стилю інтер'єру
  21. особливості мінімалізму
  22. У плануванні використовуються:
  23. Стиль хай-тек
  24. Арт деко
  25. Техно
  26. Його особливостями є:
  27. Лофт
  28. Це може бути :
  29. Тут можна на стінах розміщувати одночасно:
  30. Прованс
  31. Прикрашати інтер'єр кімнати можна старовинними антикварними речами, наприклад:
  32. Корисні поради фахівців
  33. вибір стилю
  34. Правила поділу житла на функціональні зони

Створення унікального дизайну інтер'єру починається з планування 2 кімнатної квартири або житла інших габаритів

Створення унікального дизайну інтер'єру починається з планування 2 кімнатної квартири або житла інших габаритів. Ви все ще думаєте, що живучи в багатоповерховому панельному будинку, ви зможете зробити ваш інтер'єр відмінним від інших завдяки звичним методам? В цьому ви сильно помиляєтеся. Цього разу ми підійдемо до створення особливого стилю для вашої квартири з принципово іншого боку, а саме з планування. А візьмемося ми за, мабуть, найпопулярніше житло - двокімнатні квартири.

Зміст цієї статті:

Особливості планування двокімнатної квартири

Прийняли рішення облаштувати стилістично свою квартиру практично з нуля? Значить потрібно приділити час і увагу не тільки підбору стильового оформлення, а й архітектурним проектом. Для чого це робиться?

Для чого це робиться

Зручне планування 2-х кімнатної квартири

Ми прагнемо покращувати комфортабельні умови для власного проживання, але квартири, побудовані за шаблоном мають масу недоліків. Їх ми розглянемо з вами трохи пізніше, лише перерахую їх. Це може бути дуже довгий коридор або гранично вузький прохід, суміщений санвузол, маленький простір кухні , низькі стелі , Незначний розмір житлової площі.

Ми ж з вами будемо прагнути до того, щоб використовувати простір житлової площі раціонально і економно. У стандартній квартирі завжди знайдеться складна ділянка, який потрібно правильно обіграти в майбутньому проекті. У цьому зможе допомогти перепланування, для якої попередньо складається план з урахуванням всіх плюсів і мінусів квартири, а також переваг мешканців.

У цьому зможе допомогти перепланування, для якої попередньо складається план з урахуванням всіх плюсів і мінусів квартири, а також переваг мешканців

Стильна, невелика квартира

Починаємо з вивчення документів

Порада

Для початку ретельно вивчаємо документ з планом квартири для виявлення можливих мінусів, нераціонального використання простору і подальшого коригування цих дефектів.

Зазвичай перепланування затівається в тому випадку, коли необхідно забезпечити індивідуальний простір кожному мешканцеві квартири. Якщо житлова площа не може розділятися перегородками, то для створення зон можна використовувати меблі , штори та інші декоративні вироби.

Один з цікавих варіантів

Основні вимоги до житлових кімнатах, кухні, туалету визначаються кількістю мешканців квартири. Перед початком всіх робіт потрібно остаточно вибрати основний стиль інтер'єру, щоб можливі дизайнерські рішення на початку можна було включити в проект.

Порада

Можна заощадити на обробці використовуючи нові стилі: хай-тек, техно, фьюжн, мілітарі, мінімалізм.

повернутися до меню ↑ повернутися до меню ↑

Планування в залежності від типу споруди

На території пострадянського простору залишилося безліч багатоповерхівок, які були побудовані дуже давно. Між собою вони різняться типом планування квартир. Умовно їм давно вже були дані неофіційні назви:

  • сталінки;
  • брежневки;
  • хрущовки;
  • новобудови.

Спробуємо виділити характерні особливості кожного типу споруди, щоб знати, в якому напрямку здійснювати подальшу роботу.

повернутися до меню ↑

сталінки

Такі квартири відрізняються великим розміром кімнат і високими стелями. Їх особливістю вважається відсутність несучих стін. Це можна вигідно використовувати для створення нових незвичайних перепланувань. Хоча, такі квартиранти спочатку мають зручне розташування кімнат і часто повністю влаштовують власників своєї стандартним плануванням.

В таких квартирах зручно перетворювати простір двокімнатної квартири в трикімнатну, додаючи в конструкцію дитячу кімнату або кабінет, якщо це необхідно. Площа квартири прекрасно дозволяє це зробити.

повернутися до меню ↑

брєжнівки

Чи не найгірший варіант серед старих будівель, хоч і в порівнянні зі старими, розмір цих квартир істотно зменшився. Кімнати не можна назвати величезними, але вони залишаються як і раніше просторими з роздільним санвузлом та кухнею в межах 8 м².

У брежневках несучі стіни розташовуються усередині квартир, тому можливості перепланування трохи обмежуються.

Якщо проектна організація дозволяє зносити несучі стіни, то таке перепланування буде відрізнятися лише обсягом робіт по знесенню несучих стін. В іншому ж звичайні перегородки легко переносяться.

повернутися до меню ↑

хрущовки

Спочатку цей тип квартир зводився як тимчасове житло. Однак зараз це найбільш часто зустрічається тип серед існуючих. Особливості квартири:

  • невеликі габарити;
  • низькі стелі;
  • дуже маленькі кухні;
  • суміщені санвузли.

Чи не занадто добре продумана в хрущовках і прохідність, яка часто викликає дискомфорт у мешканців. Якщо бути чесними і відвертими, то квартирі-хрущовці можна знайти нескінченну кількість недоліків і дуже мало достоїнств. Але вихід є і з цієї ситуації, наприклад, застосування одного з дизайнерських проектів по переплануванню. Можна розглянути такі варіанти:

  • з'єднання площі коридору з житловою кімнатою;
  • об'єднання кухні і поруч розташованої кімнати;
  • частина простору холу виділяється для поділу ванній і туалету.

Трохи пізніше ми з вами розглянемо докладніше варіанти перепланування для хрущовки.

повернутися до меню ↑

Новобудови

Останній вид серед перерахованих. Він відрізняється цілком великими розмірами кухонь, окремо розташованими великими кімнатами, роздільними ванною, туалетом і великим коридором. Зазвичай в таких квартирах є лоджія, яку можна розбити, і тим самим зробити кімнату більш просторою. Новобудови - це теж той варіант квартир, який не особливо потребує перепланування, так як в ньому заздалегідь все продумано для зручності мешканців. Найчастіше такі квартири переробляють в сучасні студії .

повернутися до меню ↑ повернутися до меню ↑

недоліки планування

Щоб зробити житлове приміщення квартири комфортним, зручним і раціональним, на початкових стадіях планування необхідно виявити і нейтралізувати всі можливі мінуси. Деякі недоліки можна виявити відразу, інші ж стають помітними тільки після закінчення робіт. Але я-то повідомлю вам про них відразу, ніж, можливо, полегшу ваші подальші старання:

1 Санвузол - дивна тенденція простежується при розгляді готових планувань двокімнатних квартир. Найбільш доцільною здається ідея поділу санвузла на ванну і туалет. Але чомусь в планах з окремо розташованими кімнатами можна помітити перетворення в зворотну сторону. Чи зручно таке рішення? Не можна відповісти однозначно. Все розглядається в залежності від кожної певної ситуації. Для великої родини суміщений санвузол явно буде незручним рішенням, а для двох людей стане цілком прийнятним варіантом.

суміщений санвузол

2 Кухня - найбільший недолік цієї кімнати - її розміри. Особливо гостро постає це питання в хрущовках. Габарити кухні можуть досягати 4-6 м ². Тут будь-які дизайнерські прийоми по розширенню простору у вигляді використання дзеркал, світлих тонів не спрацюють. Функціонального простору просто не буде вистачати. Вирішити проблему можуть тільки кардинальні заходи для зміни планування.

Особливу увагу приділяємо кольором і плануванні.

Особливу увагу приділяємо кольором і плануванні

Варіант невеликої кухні

3 Коридор - ще одне популярне місце, де існують недоліки планування. Часто проблема полягає в занадто великій довжині або в тому, що коридор вузький. Для деяких головний недолік коридору - його повна відсутність. Вирішувати питання з коридором можна тільки на стадії первісної планування з урахуванням можливостей його раціонального розміщення в квартирі при існуванні такої необхідності.

Ідея для невеликого коридору

4 Порушення симетрії і пропорцій. Добре, коли будинок і квартири в ньому мають чіткі рівні форми. У кімнатах з прямими стінами і простіше робити ремонт, стикувати ті ж орнаменти на шпалерах. Але не всю їм щастить з таким житлом. Багато будинків мають злегка напівкругла розташування, а, отже, і косі кути в кімнатах. Вирішувати таку проблему стоїть не так кардинально, як інші, і затівати через це перепланування. Тут будуть доречні різні дизайнерські прийоми. наприклад, конструювання ніш , зонування простору, монтаж додаткового освітлення.

Дизайнерські рішення - відмінний варіант вирішити проблему.

Вітальня з напівкруглої стіною дизайн

5 Висота стель - найпоширеніший і не улюблений багатьма недолік, який, на жаль, грунтовно змінити не вийде. Тут теж можна застосовувати дизайнерські візуальні ефекти, які візуально будуть витягати кімнату.

6 Невеликі розміри житла - коли двокімнатна квартира зовсім маленька, то розширювати в ній кухню, робити додаткову кімнату або розділяти ванну з туалетом не представляється можливим. Якщо в ній проживає невелика кількість мешканців, то відповідним способом розширити межі такого житла стане знесення всіх існуючих перегородок.

Візуально витягуємо і розширюємо кімнату стелею і перегородками.

Варіант для економії простору

Вийшло простір можна візуально розділити на функціональні зони. Вийде невелика квартира-студія. Але перед її створенням можливість проведення всіх будівельних робіт потрібно погодити з фахівцями, наділити законністю у відповідній структурі.

Порада

До перепланування варто ставитися не тільки як до архітектурного перетворенню кімнати. Набагато раціональніше буде поєднувати пересування перегородок з дизайнерськими прийомами.

повернутися до меню ↑ повернутися до меню ↑

види

Двокімнатні квартири завжди були нерухомістю, що користується найбільшим попитом на первинних і на вторинних ринках. Найпопулярніші різновиди - це квартири в панельних будинках з типовою плануванням.

Найпопулярніші різновиди - це квартири в панельних будинках з типовою плануванням

Цікаве планування квартири

Порада

До початку планування проекту слід ознайомитися з усіма технічними параметрами житла, в тому числі розташуванням несучих стін, дверей і вікон, датою будівлі будівлі.

У стандартних квартирах плануванням передбачено доповнення загальної площі квартири за рахунок комор, підсобних приміщень, лоджій. Часто мешканці використовують ці приміщення для збільшення функціонального простору, тому виникає необхідність проведення перепланування квартир в будь-яких типах будинків, в тому числі панельних або монолітних.

Багато забудовників з метою особистої вигоди створюють квартири з масою незручностей і позбавлень.

Найбільш популярні квартири серед двокімнатних варіантів - це житло в будинках П-44 площею 50-58 м². Тут передбачені 2 житлові кімнати і середніх розмірів кухня від 8 до 10 м².

Тут передбачені 2 житлові кімнати і середніх розмірів кухня від 8 до 10 м²

Житло в будинках П-44

Відносно нові будинки серії І-155 І КОПЕ-М мають більш зручне планування з просторими кухнями до 12 м² і загальною площею 50-75 м².

У будинках, що належать до бізнес-класу, можна зустріти різноманітні планування. Пояснюється це використанням новітніх будівельних технологій і спеціальних дизайнерських проектів при зведенні самих будинків.

Найчастіше саме в квартирах бізнес-класу можна робити перепланування за власним дизайном.

У них закладена ідея поєднання кухні з кімнатою або збільшення кухонної площі. У будинках бізнес-класу застосований більш грунтовний підхід до поліпшення рівня комфорту для проживання в квартирах. У внутрішній плануванні дотримані всі пропорції, а розміщення кімнат відносно один одного досить зручне.

У внутрішній плануванні дотримані всі пропорції, а розміщення кімнат відносно один одного досить зручне

Кухня, поєднана з залом

У будинках елітного класу всі житлові приміщення зазвичай представлені спочатку без будь-яких перегородок. Це просто вільний простір, який дозволяє новим господарям повністю втілювати всі свої задумки і дизайнерські проекти в інтер'єрі.

При вмілому підході можна створити справжні унікальні приміщення з оптимальним розміщенням кімнат і підсобних приміщень. Але відповідно і вартість квартир в таких будинках буде далеко не найбільш доступною.

Але відповідно і вартість квартир в таких будинках буде далеко не найбільш доступною

Робоча зона відокремлена від вітальні

Будинки, що знаходяться в більш демократичною ціновій ніші, не допускають можливості кардинальної перепланування. Певна частина стін в таких квартирах є несучою, тобто на них покладено основне навантаження конструкції всього будинку.

Планування в таких квартирах продумується ще до будівництва самої будівлі. Тільки деякі перегородки можна буде зміщувати, попередньо стверджуючи це рішення в БТІ.

повернутися до меню ↑ повернутися до меню ↑

Можливі варіанти для хрущовок

Увага я загострила саме на цьому типі квартир не просто так. Саме в них існує крайня необхідність перепланування. Розглянемо деякі ситуації і шляхи їх вирішення.

Як ми вже з'ясували, кухня в такій квартирі недозволено маленька. Якщо в ній живе одна людина, тим більше чоловік-холостяк, то для нього це навряд чи буде проблемою. А для пар, особливо з дітьми, розташування на такій площі буде дуже незручним.

Тому найоптимальнішим і найкращим виходом для розширення площі стане об'єднання кухні і суміжної кімнати. Отримана в результаті знесення нова площа по-іншому розподіляється між двома приміщеннями. Іноді для зони кухні забирають всю отриману площу і ділять на функціональні зони їдальні або вітальні декоративними елементами. Але найчастіше це просто перенесення стінки.

Але найчастіше це просто перенесення стінки

Гарний дизайн маленької кухні

У двокімнатній хрущовки сім'ї з дітьми некомфортно проживати не тільки через маленької кухні. Зазвичай дітям віддається відособлена кімната, а батьківська спальня одночасно виступає залом або вітальні . Це дуже зручно для батьків, так як середня кімната прохідна, в ній не забезпечується приватність, вона поєднує функції двох приміщень.

Не бійтеся робити щось нове!

Варіант поділу вітальні і спальної зони

Порада

У цьому випадку варто експериментувати з перегородками їх можна зміщувати або встановлювати нові додаткові. Іноді вирішує проблему варіант перенесення дверей.

Можливо, ви чули про таку форму двокімнатних квартир, як «трамвайчик», яка є самою нелюбимої з існуючих у багатьох. Але її дуже легко можна перетворити в житло з роздільним плануванням і додаткової коморою.

Деякі хрущовки буквально в достатку оснащені коморами. Часто мешканці усувають між ними перегородки, розширюючи корисний простір житлової площі.

Часто мешканці усувають між ними перегородки, розширюючи корисний простір житлової площі

Квартира трамвайчик в сучасній обробці

Іноді можна зустріти варіант з досить великої площею. В цьому випадку двокімнатну квартиру можна перетворити в трикімнатну: прохідне приміщення залишають недоторканим або перетворюють в вітальню, а дальню кімнату ділять на дві невеликих спальні.

Поділяємо і ізолюємо кімнату

Найбільш вдалим плануванням для мешканців двокімнатної квартири вважається роздільна - коли в кожну кімнату можна потрапити з коридору. Існувати в такій квартирі сім'ям зручніше. Батьки і діти мають індивідуальне ізольований простір.

Що можна змінити в такій квартирі? Тут наявність комфорту і зручності забезпечено, тому можна піти за модними тенденціями і поєднати кухню з вітальні, перетворивши частину квартири в невелику студію. Цей варіант підійде парам без дітей або одиноким мешканцям.

Пропоную ще один варіант розширення корисної площі квартири. Він не найновіший, але, можливо, ви встигли забути про нього забути. Він полягає в об'єднанні кімнати з балконом або лоджією.

Для цього необхідно попередньо утеплити стіни балкона і забезпечити якісне скління. Зазвичай видаляють віконну і дверну раму, а решту стіни переробляють під арку , Скругляя кути. Іноді, слідуючи дизайнерським задумом, можна залишати ту частину стіни, яка служила раніше підвіконням.

повернутися до меню ↑ повернутися до меню ↑

для сталінки

У більшості випадків первісна стандартне планування сталінки влаштовує всіх мешканців. Але знаходяться і ті, які хочуть щось змінити на свій лад, зробити своє житло унікальним і особливим.

Один з видів перепланування в сталінці є зміна форми або розмірів коридору. Так, такі квартири оснащені занадто довгим коридором, простір якого можна було б застосувати з користю, на думку мешканців. А зекономлені метри можна додати до житловій кімнаті, кухні або санвузла.

Перепланування в сталінці

В принципі, розміри кімнат сталинок і так досить великі, але зайві квадрати ніколи не завадять. При переплануванні коридору не повинно виникати проблем або труднощів. Але попередньо порадитися з фахівцями все-таки потрібно для проведення точних розрахунків і підтвердження безпеки знесення дерев'яних перегородок без шкоди конструкції будівлі.

Деякі креативні мешканці, які потребують збільшення простору навіть в сталінці, підходять до вирішення цього питання з нестандартною сторони. Вони не поділяють простір на кілька кімнат або не об'єднує його, а користуються висотою стель.

На замітку

Як це відбувається? Висота стель від 3 метрів дозволяє створювати додаткові поверхи в деяких кімнатах за допомогою бруса або дощок. Плюс такої конструкції в тому, що для неї не потрібно отримувати дозвіл на будівництво, так як не відбувається змін в несучої конструкції.

Новоспечена двоповерхова кімната зазвічай має висота ніжньої части примерно 2 м, а верхній - 1 м. Так, повноціннім поверх це назваті Неможливо. Але зате можна обладнати повноцінне спальне місце нагорі навіть для двох чоловік, а під ним вдало розмістити, наприклад, кабінет.

вернуться до меню ↑ вернуться до меню ↑

Як можна поліпшити брежневка?

Найчастіше власники брежневок незадоволені площею стандартної кухні. Зазвичай це 67 м², яких вкрай не вистачає домогосподаркам. До питань проведення планування краще підходити грунтовно з наймом фахівців. Професіонали вивчать план вашого будинку і складуть перелік робіт, який не шкодитиме несучих конструкцій житлового будинку і ставити під загрозу життя людей.

Проблема брежневок в тому, що практично всі стіни в них несучі. Задіяти їх при ремонті дуже небажано. Тому я хочу вам запропонувати кілька раціональних варіантів планування без зміщення несучих стін.

варіанти:

  • усунення вбудованого шафи . Часто між кухнею і житловою кімнатою в брежневках можна виявити вбудована шафа, який займає площу від 1 до 1,5 м. Стінки у шафи дерев'яні, легко знімаються без шкоди несучої конструкції. При його видаленні можна хоч трохи, але збільшити корисну площу кухні. Разом з цим додатковим метром йдуть перегородки і кути, які теж звільняють простір.
  • Поєднання кімнати з балконом. У брежневках балкон розташовується найчастіше саме на кухні. При проведенні певних робіт можна поєднати два цих простору, щоб добути 2-3 додаткових метра для кухні.
  • Часто в квартирі відсутній додатковий простір для збільшення площі кухні. Можна домогтися отримання хоча б візуального ефекту розширення. Для цього робиться отвір в стіні суміжної кімнати. Тим самим можна візуально збільшити площу обох приміщень.

    Якщо квартира знаходиться на верхніх поверхах, то тут фахівці відповідної служби можуть і схвалити повний знос стін між кімнатами. Таким чином можна перетворити брежневка в невелику квартиру-студію, де буде набагато просторіше. Такий підхід дозволяє залишити кухню на колишньому місці, вітальню теж, а на їх стику розташувати столову з обідньою зоною.

  • Ще одна проблема двушки-брежневки - невеликі розміри санвузла. Часто це роздільні приміщення ванної та туалету, але з дуже маленькою площею, яка часто не дозволяє розташувати в них навіть пральну машину.

Вітальня в бежевих тонах в брежневка

Єдиним рішенням для збільшення простору стане об'єднання кімнат. Але доцільно проводити такий ремонт, якщо в квартирі проживає не більше 2 осіб. В інших випадках повне перепланування санвузла зі зміщенням унітазу раковини і ванни допоможе раціонально використовувати отримане простір.

вернуться до меню ↑ вернуться до меню ↑

Залежно від стилю інтер'єру

Думаю, цілком доречно буде розглядати планування двокімнатної квартири з дизайнерської точки зору. Для цього пропоную вибрати один з вподобаних актуальних сьогодні стилів, які ми розглянемо з вами нижче. Серед них я виділила:

  • мінімалізм;
  • хай тек;
  • арт деко;
  • техно;
  • лофт;
  • прованс.

Стиль краще вибирати серед сучасних. Багато з них це втілення простоти, витонченості, доступності, функціональності і невеликих затрат на оформлення одночасно.

вернуться до меню ↑

особливості мінімалізму

Цей стиль має на увазі відсутність в житловому просторі різних надмірностей, де дотримується гармонія в усьому:

  • в обробці;
  • основних деталях;
  • предметах інтер'єру;
  • колірних відтінках;
  • функціональні можливості.

Отже, потрібно вибирати:

  • сірі;
  • білі;
  • чорні;
  • червоні кольори.

Стиль мінімалізм в вітальні

Фоном планування може стати білий, а чорний і сірий - контрастувати з ним у вигляді окремих елементів. Щоб підкреслювати певні предмети або зони, потрібно використовувати яскраві кольори - червоний, синій.

Не допускаються експерименти з грою кольорів, тут повинна дотримуватися чіткість ліній і форм.

Не допускаються експерименти з грою кольорів, тут повинна дотримуватися чіткість ліній і форм

Мінімалізм на кухні

У плануванні використовуються:

  • спеціальні панелі;
  • штукатурка;
  • рідкі шпалери для оформлення стін.

Стеля обшивається гіпсокартоном або вибирається натяжна різновид. Пол можна покрити паркетом або ковроліном. При цьому паркет початкова проводиться в нейтральних тонах, тому вибирати можна будь-який. А ось при виборі ковроліну варто можна зупинитися на однотонному виробі з дрібним ворсом.

Рада

Не варто забувати про мінімалізмі і завжди дотримуватися цього стилю у всьому. меблі для квартири з плануванням в стилі мінімалізм потрібно вибирати відповідно до заявленої палітрою. Вона повинна мати прості форми і лінії, але при цьому відрізнятися своєю функціональністю. Не варто забувати про мінімалізмі і завжди дотримуватися цього стилю у всьому

Стиль мінімалізм для спальні

Декор стилю мінімалізм не потрібен. Гармонія досягається в поєднанні відтінків і правильно вибраному освітленні. Як додаткові аксесуари, можна розміщувати в квартирі скляні вази або живі квіти .

вернуться до меню ↑

Стиль хай-тек

Оформлення кімнат в стилі хай-тек має на увазі підвищену функціональність. Зазвичай стиль виглядає як насичене скляними і залізними предметами простір з однотонним забарвленням стін і стелі.

Зазвичай стиль виглядає як насичене скляними і залізними предметами простір з однотонним забарвленням стін і стелі

Стиль хай-тек в вітальні

Для оздоблення стін застосовується фарба або рідкі шпалери, стеля декорується глянцевим натяжною полотном. підлога можна теж зробити глянцевим. Тут паркет і килими будуть вкрай недоречними, можна вибрати синтетичний лінолеум.

В кольорах краще зупиняти вибір на світло-сірій гамі і чорно-білим тонам. Вітається наявність металевого відтінку і поєднань з яскравими квітами. Всі деталі на аксесуарах і предметах меблів повинні мати металеву фактуру, бути однотонними.

Всі деталі на аксесуарах і предметах меблів повинні мати металеву фактуру, бути однотонними

Стиль хай-тек для спальні

Хай-тек передбачає розміщення великої кількості світильників для створення гарного освітлення, але при цьому декорування має залишатися стриманим. Ідеально застосовувати цей стиль в суміщених квартирах-студіях.

вернуться до меню ↑

Арт деко

Арт-деко - ідеальне втілення сучасності і нестаріючої класики. У ньому допускається маса різних експериментів планування. Можна вибирати:

  • червоний;
  • зелений;
  • сапфіровий;
  • смарагдовий;
  • чорний;
  • синій;
  • золотий.

Тут доречно достаток декоративних елементів, аксесуарів, прикрас. Це можуть бути вироби з:

  • дерева;
  • зміїної шкіри;
  • порцеляни;
  • дзеркала;
  • скульптури;
  • етнічні вироби;
  • різні подушки.

Вітальня в стилі арт-деко

вернуться до меню ↑

Техно

Я відношу цей стиль до порівняно нових, недавно з'явилися, але не дуже широко використовуваних. Техно - це втілення застосування новітніх сучасних технологій. Я думаю, в тих квартирах, де були повністю змінені всі існуючі перегородки або створені з нуля, такий стиль виявиться дуже доречною.

Його особливостями є:

  • темні кольори - можна вибирати бордо, цегляний, сірий, хакі;
  • в якості фону вибираються темні відтінки, можна їх пом'якшувати теплими тонами;
  • меблі та побутову техніку, а також декоративні елементи потрібно вибирати зі скла або металу;
  • в якості обробки стелі використовується фарба або натяжний полотно, можна використовувати гіпсокартон і монтувати в нього світильники;
  • для стін використовується також фарба або штукатурка, за допомогою якої можна створювати різні об'ємні текстури на стінах;
  • пол можна застелити паркетом, ламінатом або зробити наливним.

Техностиль в вітальні

У цьому стилі буде доречно декорувати стіну кам'яної і цегляною кладкою. Це ще один плюс техно, так як кожна кімната квартири може кардинально відрізнятися від інших, але при цьому вони все будуть об'єднані одним стилем.

Стиль техно - це ще одна дизайнерська спрямованість, де повинні бути застосовані новітні винаходи побутової техніки та освітлення.

вернуться до меню ↑

Лофт

Лофт - це унікальна знахідка для тієї квартири, де мешканці вирішили відмовитися від стандартних перегородок і перетворити квартиру в студію. Зі стилем лофт будь-яка студія точно заграє новими фарбами і переверне уявлення про стандартні квартирах без перегородок.

Для цього стилю характерні такі відтінки, як:

  • білий;
  • сірий;
  • металевий;
  • чорні відтінки;
  • коричневий;
  • червоний.

Гарні меблі - запорука успіху

Головний атрибут цього стилю - це меблі. Вона і буде розділяти весь вільний простір на функціональні зони.

Оздоблення стін повинна нагадувати декорування, виконане, немов багато років назад.

Це може бути :

  • кладка состаренного цегли ;
  • недбала обробка штукатуркою;
  • размещения шпалер вінтажного стилю.

У декоруванні стелі перевагу варто віддати фарбування, а ще краще - розмістити на ньому дерев'яні або металеві балки. На підлогу кладеться паркет.

На підлогу кладеться паркет

Варіант для кімнати з великою кількістю вікон

Що стосується стилю меблів, то тут все залежить від бажань і уподобань господарів квартири. Можна вибирати класику, сучасний дизайн або навіть комбінувати їх між собою - все на особистий розсуд.

Відмінною особливістю стилю лофт є виставлення на показ усіх можливих захоплень господарів житлової площі.

Тут можна на стінах розміщувати одночасно:

  • картини;
  • книги на полицях;
  • скульптури;
  • різні вінтажні предмети;
  • рослини.

Запросто може виявитися на стіні велосипед або плакат улюбленого актора.

Запросто може виявитися на стіні велосипед або плакат улюбленого актора

Спальня в стилі лофт

Стиль розташовує до недбалості - книги можна розміщувати прямо на підлозі. Обов'язково потрібно задати правильне освітлення, яке повинно бути холодним. По периметру розміщуються масивні освітлювальні прилади. В якості додаткового світла краще вибирати торшери, а не настінні світильники.

вернуться до меню ↑

Прованс

Прийшовши з Франції стиль прованс виглядає привабливим, святковим, затишним і розташовує. Він чудово виглядає при декоруванні невеликих кімнат. Тому можна його застосовувати при облаштуванні хрущовок.

Порада

Колірна палітра тут досить насичена і різноманітна. Однак кольори не повинні бути яскравими.

Перевагу варто віддавати пастельним тонам:

  • блакитним;
  • бірюзовим;
  • м'ятним;
  • бузковим;
  • рожевим;
  • молочним;
  • морським.

Світла вітальня в стилі прованс

Як на мене, кольору стилю прованс - це трохи вигорілі на сонці відтінки. Вони ідеально передають стилістику. Оформлені приміщення виходять світлими, живими і природними.

На стіни зазвичай клеять шпалери, а меблі або набувається в старовинному стилі, або цей ефект досягається штучним шляхом. Всі предмети меблів, навіть найсучасніші і функціональні, повинні створювати видимість старих речей, які знаходяться в експлуатації дуже багато років. Це явище характерне для Провансу.

Це явище характерне для Провансу

Красива спальня прованс

Прикрашати інтер'єр кімнати можна старовинними антикварними речами, наприклад:

  • скринями;
  • комодами;
  • керамічними виробами;
  • дерев'яними аксесуарами.

Вікна прикрашають легкими шторами. На стелю наноситься фарба. Підвісні варіанти, як знак сучасності, використовувати не можна.

вернуться до меню ↑ вернуться до меню ↑

Корисні поради фахівців

Двокімнатне житло не тільки найпопулярніше на ринку нерухомості, але і найвдаліший для використання різних дизайнерських планувань. Перш ніж занурюватися в цю роботу, я рекомендую вам ознайомитися з деякими порадами досвідчених дизайнерів.

Перш ніж занурюватися в цю роботу, я рекомендую вам ознайомитися з деякими порадами досвідчених дизайнерів

Зонування кімнати допомагає заощадити місце для невеликих квартир

вибір стилю

Зараз стало модно оформляти всю квартиру в одному певному стилі. Але не менш популярним є і спосіб поєднання контрастних дизайнів. Однак, якщо квартира має прохідні кімнати або з'єднання коридорами, то краще другий варіант не вибирати.

Порада

Один певний стиль для квартири - це необов'язково оформлення всіх кімнат в одному відтінку, а застосування різних властивих стилю характеристик.

Один певний стиль для квартири - це необов'язково оформлення всіх кімнат в одному відтінку, а застосування різних властивих стилю характеристик

Варіант, що можна зробити з балконом для розширення місця

Правила поділу житла на функціональні зони

Недостатньо просто вирішити, що правий кут - місце відпочинку, а лівий - місце роботи. Всі функціональні зони простору повинні бути логічними і правильно скомбінувати.

Розгляну на більш глобальних прикладах:

Поєднання «вітальня-кухня» - в одному просторі уміщається зона готування, відпочинку, а по центру зазвичай розташовується обідня зона. У вільному кутку можна ненав'язливо розташувати особистий кабінет;

У вільному кутку можна ненав'язливо розташувати особистий кабінет;

Зручна вітальня-кухня

  • поєднання вітальні і особистого кабінету - якщо в квартирі існує відособлена вітальня, незалежна від їдальні, то в неї можна вдало вписати особистий кабінет. Це досить просто зробити, відокремивши робочий простір кабінету звичайної стильною ширмою;
  • спальня і робочий кабінет - найчастіше використовується це рішення для поєднання. Для маленького простору доцільно буде придбати ліжко-трансформер. Виріб буде перетворюватися в шафу в потрібний момент, звільняючи місце в спальні для робочої зони. Тут теж можна використовувати звичайну ширму для розмежування простору;
  • поєднання спальні і вітальні - найбільш простим, зручним і цікавим варіантом стане поділ простору за допомогою гардеробної шафи. Для цього спальне місце розташовується в кінці кімнати і відділяється від решти зони гардеробом.

Вибір колірної гами для оформлення нового планування вибирається кожним власником або мешканцями квартири індивідуально. Можна грунтуватися на особистих уподобаннях чи слідувати обраному стилю. Маленькі кімнати допоможе візуально збільшити використання світлих відтінків в обробці. Якщо маленька квартира перетворена в студію, то тут можна експериментувати і з темними тонами.

Поняття ідеальної планування квартири для кожної людини має своє значення. Хтось вважає за краще руйнувати стіни і зводити нові, а хтось змінює кольорову гаму або пересуває меблі на нове місце. Але завжди при виборі житла важливо враховувати функціональність в розміщенні кімнат, дотримання пропорцій і наявність якісного природного освітлення.

8.5 Загальний Бал

Планування квартири - це важливий крок, який проходять багато. Але тут важливо продумати кожен крок і грамотно все спланувати. Є ідеї, але знаєте як все поєднати? Тоді ми готові Вам показати все варіанти і їх переваги. А вибір вже за Вами. Ознайомившись з інформацією, будь ласка, залиште в коментарях свої оцінки з аргументацією. Вони будуть корисними для інших читачів. Нам дуже важлива Ваша думка. Дякуємо за Вашу участь. Ми цінуємо кожен Ваш відгук і витрачений час.

Актуальність информации

9

доступність застосування

8

Розкриття тими

8

Достовірність информации

7.5

плюси

  • Можливість з'єднання кімнат
  • Функціональний розподіл на зони
  • Перепланування за власним дизайном
  • різноманітні експерименти

мінусі

  • Невеликі розміри житла
  • Висота стелі
  • Порушення симетрії і пропорції
  • суміщені санвузли
Додати свой відгук

Ви все ще думаєте, що живучи в багатоповерховому панельному будинку, ви зможете зробити ваш інтер'єр відмінним від інших завдяки звичним методам?
Для чого це робиться?
Чи зручно таке рішення?
Що можна змінити в такій квартирі?
Є ідеї, але знаєте як все поєднати?