Реклама
Реклама
Реклама

Перепланування двокімнатної хрущовки (2-х) - плани, квартири, варіанти, ремонт, дизайн, ідеї, суміжній, роздільну, приклади, схеми, прохідна, цегляний будинок, інтер'єр, вдалі, сучасна, до і після

  1. доступні варіанти
  2. З чого складається перепланування двокімнатної хрущовки
  3. Ідеї ​​суміжного оформлення
  4. роздільний дизайн
  5. випадки сорочечки
  6. Модель для цегляного будинку
  7. Найвдаліші схеми

Класична хрущовка являє собою приміщення з низькою стелею, маленькою кухнею і ванною кімнатою. При оцінці на перший погляд може скластися непоправне відчуття того, що такий об'єкт нерухомості не може бути функціонально змінений. Таке припущення є помилковим і це може бути обумовлено тим, що навіть саму тісну кімнату можна перевлаштувати в затишну квартиру, що відповідає всім сучасним будівельним вимогам.

В даному випадку зацікавлені в переплануванні власники повинні визначитися з прийнятним дизайном інтер'єру, який зможе нівелювати всі недоліки подібних квартир.

Перепланування двокімнатної хрущовки передбачає здійснення різних заходів ремонтно-будівельного характеру. Для розуміння особливостей основних процедурних моментів необхідно ознайомитися з доступними варіантами перебудови, з ідеями суміжного оформлення кімнат, а також з найбільш вдалими схемами, властивими саме таким типам приміщень.

доступні варіанти

Основна проблема, яка може значно ускладнити ремонт, полягає в маленькій загальної площі приміщення. Найрадикальніший варіант перебудови передбачає демонтаж всіх несучих конструкцій з одночасним здійсненням зонування однієї великої кімнати за допомогою різних легких перегородок.

В результаті може вийти досить вдала квартира по типу студії. Однак, варто зазначити, що такий дизайн підійде далеко не всім сім'ям, адже для багатьох громадян потрібна наявність кількох ізольованих кімнат. У будь-якому випадку одна з кімнат в приміщенні, відповідно до чинного законодавства, повинна залишатися жилою.

На особливу увагу можуть заслуговувати варіанти, які передбачають об'єднання вітальні і приміщення, відведеного під кухню. Можливість такого виконання визначається в залежності від числа осіб, які проживають в квартирі. Можливо також поєднання ванної кімнати з санвузлом.

З чого складається перепланування двокімнатної хрущовки

ремонт інтер'єру

Для приблизного позначення бажаного результату зацікавлені в переплануванні особи повинні скласти хоча б приблизний план майбутнього перебудови . В даному випадку найбільш витратним варіантом є звернення до організацій, що надають професійні дизайнерські послуги.

У відповідному плані повинна бути, в обов'язковому порядку, зазначена така актуальна інформація:

  • площа кожного окремого приміщення квартири в квадратних метрах;
  • характер обробки кімнат;
  • розташування елементів меблів і побутової техніки, а також існуючих перегородок;
  • реальні межі намічених зон;
  • особливості колірного виконання кожної конкретної зони.

Тільки після врахування вищевказаних нюансів можна починати реалізовувати намічений дизайн. Через своїх маленьких розмірів хрущовка не завжди може підійти для ремонтно-будівельних заходів у рамках перепланування. Однак, мінімізувати недолік наявної площі реально завдяки застосуванню певного набору технік візуального розширення.

Збільшення корисної площі може бути здійснено завдяки створенню нових дверних прорізів в несучих конструкціях. Важливо пам'ятати про те, що подібна операція повинна бути узгоджена з представниками територіальної житлової інспекції.

Ще однією дієвою можливістю розширення простору є установка натяжних стель.

Ще однією дієвою можливістю розширення простору є установка натяжних стель

Сучасна простора квартира передбачає наявність стель, виконаних з глянцевих або лакових матеріалів, за допомогою чого власник приміщення може створити ілюзію візуального витягнення кімнати за рахунок відображають поверхонь

Ідеї ​​суміжного оформлення

Суміжна кімната може бути розроблена за допомогою створення великого дверного отвору в перекритті. Завдяки наявності такого елементу, особи, що проживають в хрущовці, зможуть потрапляти в коридор квартири тільки шляхом перетину одного суміжного приміщення.

Суміжних кімнат може бути кілька. Оптимальними варіантами вважаються випадки оформлення, в рамках яких одна кімната розташовується прямо за одною. В результаті подібного оформлення потрапити в кожне наступне приміщення можна тільки після перетину попереднього.

роздільний дизайн

Ідеї ​​відповідного оформлення полягають в розробці окремого входу в кожне з наявних в квартирі приміщень. Це можна зробити завдяки збільшенню довжини тамбура. Варто зазначити, що при здійсненні подібного перебудови кілька квадратних метрів житлової площі будуть перенаправлені на закладку дверних прорізів.

Квартира-двушка може бути збільшена за рахунок зміни фактичного метражу санвузла . У подібних приміщеннях, в більшості випадків, можна зустріти варіант планування з спільним санвузлом. Для установки побутової техніки, наприклад, пральної машини можна використовувати приміщення, відведене під кухню, проте не у всіх випадках відповідний спосіб збільшення санвузла може бути застосовний.

Що стосується способу зонування, то з його допомогою можна створити кілька роздільних площ, відокремлених між собою перегородками. У даних рамках важливо продумати безліч технічних моментів, включаючи перерозподіл навантажень на несучі конструкції модифікацію конфігурації підлогового покриття для кожної зони.

випадки сорочечки

Льоля є ідеальним варіантом перевлаштованих приміщення саме для хрущовок. Для формування подібного простору важливо враховувати проблему, пов'язану з тим, що кімнати повинні в будь-якому випадку сприйматися як окремих приміщень. Приклад ідеальної для маленьких квартир конфігурації полягає у формуванні з одного великого приміщення два маленьких.

Для цього необхідна установка спеціальної легкої перегородки. Поділ кімнат може бути здійснено за допомогою установки широких розсувних дверей. Ті власники квартир, які не бажають радикально міняти приміщення, можуть вибрати спосіб з пробиттям в стіні отвори під арку, яка буде розмежовувати кімнати.

У випадку з формуванням квартири-сорочечки можна перенести кухні в інше, не відведені під дані потреби початковим планом приміщення. Газові або електричні прилади повинні в обов'язковому порядку мати доступ до інженерних мереж, інакше перебудову за даним типом буде заблоковано контролюючими організаціями. Важливо пам'ятати і про те, що плити повинні розташовуватися в 5 метрах від стояків.

Модель для цегляного будинку

Перепланування двокімнатної хрущовки може бути проведена завдяки можливості об'єднання кухні з житловим приміщенням. При такого різновиду перебудови здійснюється демонтаж відокремлює перегородки для отримання в підсумковому варіанті кухні - вітальні.

Варто зазначити, що в тих випадках, якщо на кухні встановлено газове обладнання, то повне об'єднання зазначених приміщень зазначених приміщень не може бути здійснено на підставі положень додатка 1 ППМ №508. Для обходу відповідного обмеження зацікавлені в перебудові особи повинні ще на стадії розробки проектної документації передбачити наявність розсувних перегородок.

Цегляний будинок може бути підданий перепланування тільки на підставі одержання спеціального дозволу від місцевої житлової інспекції, що обумовлюється конструктивними особливостями несучих перекриттів

Найвдаліші схеми

Через те, що ключова проблема хрущовок полягає в маленькому метражі приміщень, важливо в першу чергу враховувати особливості матеріалів, які будуть використані в рамках відповідних ремонтно-будівельних заходів.

Роздільна площа повинна бути обладнана спеціальними перекриттями, гармонійно розподіляють навантаження між несучими елементами. Як якісного елемента оформлення подібних приміщень може використовуватися натяжна стеля, візуально збільшує кімнату.

Найбільш оптимальна схема перепланування двокімнатної хрущовки полягає в установці розсувних перегородок, які, в свою чергу, можуть допомогти обійти обмеження чинного законодавства і будівельних норм, які безпосередньо пов'язані з несучими конструкціями. Такі перегородки, крім іншого, можуть збільшити загальний метраж житлового приміщення.

Варто відзначити те, що квартира до і після перепланування повинна мати однаковий доступ до висвітлення. Недолік природного світла може бути компенсований установкою спеціальних приладів. Однак, для цього може знадобитися зміна конфігурації електромережі, що не може бути здійснено без наявності дозволу на відповідні роботи.

Що стосується ванної кімнати, то її загальна площа може бути помітно збільшена шляхом установки нового обладнання, наприклад, душової кабінки. Для економії простору можна використовувати раковину на підніжці, вбудовану в несучу стіну. Особливості монтажу елементів меблів в несучі конструкції регламентуються чинним житловим законодавством.

Важливо: прохідна кімната є одним з найбільш вигідних варіантів перебудови хрущовки. Це обумовлюється тим, що в процесі відповідних ремонтно-будівельних заходів, загальна площа приміщення не змінюється, але число кімнат збільшується. Досягається це за рахунок створення нових прорізів під двері і, в деяких випадках, під вікна.

Перепланування квартири без узгодження чревата проблемами, в тому числі при спробі продажу квартири третім особам.

У яких випадках потрібно отримати погодження на перепланування кухні в кухню-вітальню, читайте тут .

Читайте також в цієї статті , Де можна отримати дозвіл на перепланування квартири.