Реклама
Реклама
Реклама

Перепланування 2 х кімнатної квартири хрущовки фото, рекомендації

  1. Переваги та недоліки перепланування
  2. узгодження робіт
  3. варіанти перепланувань
  4. Поділ суміжних кімнат
  5. Поєднання ванній з туалетом
  6. зонування простору
  7. Правила, які не можна порушувати

Проблема обмеженого простору в хрущовках цілком з'ясовна. Будинки будувалися в той час, коли населення міст стрімко збільшувалася, але як організувати побут сучасній людині, яка живе в квартирі з малою площею і незручним плануванням? Вирішити проблему допоможе самостійна перепланування 2 х кімнатної квартири хрущовки фото, особливості, переваги і недоліки якої далі в матеріалі.

Переваги та недоліки перепланування

Особливості планування мало комфортабельній двох кімнатної квартири в хрущовці досить відчутні, а їх приклади зібрані в невеликій добірці фото. Найчастіше це такі негативні моменти, як дискомфорт від незручного розташування кімнат, обмеженість простору з огляду на малу площу кімнат. Ось чому власники таких квартир прагнуть виконати перепланування за допомогою залучення найманої бригади будівельників. Щоб заощадити кошти, можна виконати ремонт своїми руками.

Ремонт хрущовки з переплануванням має як переваги, так і недоліки. Плюсами такого рішення є наступні моменти:

  • кімнати стають більш просторими і затишними, а їх інтер'єр - більше житловим;
  • багато стіни в таких будинках не є несучими, тому при деякому старанності впоратися з їх демонтажем можна досить швидко. Несучі стіни не задіюють, а новий дизайн порадує вас сповна;
  • нове планування відкриває для власників квартир необмежені можливості. Дизайн приміщень може бути різним, що дозволяє проявити фантазію, зробити унікальну обробку поверхонь, прикрасивши тим самим інтер'єр.

Процес перепланування має такі недоліки:

  • складність ремонту та оформлення дизайну, адже він має на увазі демонтаж і зведення стін і простінків в квартирі;
  • забирає простір однієї з суміжних кімнат за рахунок поділу;
  • вимагає додаткових капіталовкладень на демонтаж стіни і дизайн кімнат. Однак при виконанні роботи своїми руками, значення цього недоліку можна кілька применшити;
  • більш тривалий ремонт, підвищена ступінь забруднення будівельним сміттям і пилом після проведення робіт.

Однак при виконанні роботи своїми руками, значення цього недоліку можна кілька применшити;   більш тривалий ремонт, підвищена ступінь забруднення будівельним сміттям і пилом після проведення робіт

узгодження робіт

Ідеї ​​різного роду перепланувань, їх дизайн дійсно унікальні. Але при виконанні робіт часто виникають проблеми: як узгодити ремонт в відповідних органах міської влади? Необхідно упевнитися, що план ремонтних робіт не відноситься до перебудови. Це поняття передбачає установку, заміну, перенесення інженерних комунікацій, агрегатів санітарно-технічних, електричних і так далі. Всі ці зміни потрібно вносити в техпаспорт житлової квартири. Якщо подібних заходів не планується, узаконювати перепланування не доведеться. Якщо ж ремонтні роботи включають такі операції, їх потрібно узгодити і внести в техпаспорт.

Замовити, виготовити необхідні папери швидко не вдасться, весь процес може затягнутися до 8 місяців. Скоротити цей час можна, якщо безпосередньо звернутися в житловий орган. А ось співпрацю з ріелтерської, будівельною компанією буде коштувати певних грошових сум.

Важливо пам'ятати, що не всі види перепланувань вимагають узгодження. Серед тих змін, які не вимагають узгодження:

  • зведення або видалення з легкого матеріалу, наприклад, з гіпсокартону;
  • перенесення міжкімнатних перегородок;
  • оформлення балкона або лоджії пластиковими панелями.

Але є ряд процесів, які неможливо зробити без узгодження. До таких робіт відносяться:

  • розширення площі квартири за рахунок сходового прольоту;
  • видалення несучих конструкцій і переміщення інженерних комунікацій;
  • об'єднання декількох приміщень в одне.

розширення площі квартири за рахунок сходового прольоту;   видалення несучих конструкцій і переміщення інженерних комунікацій;   об'єднання декількох приміщень в одне

варіанти перепланувань

Квартири в п'ятиповерхових будинках, іменованих хрущовками, відрізняються негативними особливостями, тому багато людей прагнуть розглянути варіанти їх перепланування своїми руками. Щоб вибрати один з них, потрібно добре розібратися, яка перепланування хрущовки найбільш актуальна при цьому випадку, які проекти, ідеї найбільш вдалі і не задіють несучі стіни.

Який би вид перепланування ні намічався, в квартирі обов'язково повинні бути присутніми три функціональні зони:

  • кухонні;
  • для відпочинку;
  • спальна.

кухонні;   для відпочинку;   спальна

Поділ суміжних кімнат

Як показує практика, суміжні кімнати в таких будинках доставляють багато незручностей для мешканців Криму людей. Але вихід з такої ситуації є. Можна розділити дві кімнати, кілька зменшивши в одній з них корисну площу. При цьому можливі наступні варіанти.

Характер планування Що можна переробити Якщо кімнати розташовані одна за одною У багатьох випадках власники незручних квартир намагаються розширити площу прохідної кімнати за рахунок перенесення простінка вглиб меншою кімнати. Потім в цьому зменшеному приміщенні вони організовують спальню, де в результаті поміщається ліжко, тумбочка і шафа, як на фото нижче. Але якщо проявити дизайнерські таланти, і таке маленьке простір можна зробити дуже затишним. Зате, коли ремонт закінчений, в вітальні можна збиратися величезною сім'єю Якщо кімнати розташовані одна вздовж іншої Багато просто зносять перегородку між кімнатами, замінюючи її колонами або ширмою. Складно сказати, що така переробка призначена для сім'ї з дітьми. Швидше за подібну планування віддадуть перевагу молодята.

А ось глава великої родини, проводячи ремонт, швидше за залишить простінок між цими приміщеннями, заклавши дверний прохід між ними. Потім потрібно зменшити площу обох кімнат за рахунок перенесення меншою стіни вглиб. А на що утворився простінку можна встановити по одній двері на кімнату. Таким чином, коридор в квартирі подовжиться, але кімнати стануть роздільними, як на фото нижче.

Поєднання залу з кухнею

Зал в хрущовці найчастіше з'єднують з кухнею, мізерні квадратні метри якої не дозволяють вмістити в такий простір всі актуальні тут предмети техніки, меблі і так далі. За рахунок видалення частини міжкімнатних стіни в квартирі з'являється більше місця. А при правильному зонуванні отриманого простору, застосування методів візуального розширення простору можна створити дійсно функціональний, зручний і привабливий інтер'єр. Візьміть на озброєння ідеї досвідчених декораторів.

Ремонт має такі переваги:

  • суміщення залу з кухнею дозволяє виділити окрему зону для приготування їжі, їдальнею і відпочинку, не обтяжені зайвими стінами. Розмежувати описані зони можна за допомогою обробки стіни, підлоги і стелі, за допомогою споруди пересувних етажерок, а також за допомогою легких завіс з ниток і так далі;
  • подібний прийом дозволяє надати квартирі максимальну функціональність;
  • естетично поєднання залу і кухні виглядає дуже оригінально. Сьогодні такий дизайн дуже модний.

Оригінально виглядає такий простір в хрущовці, де зони вітальні, кухні розділені барною стійкою. Подібний інтер'єр одночасно функціональний і цікавий на вигляд, про що свідчить наведене нижче фото.

Якщо до кухні примикає балкон, його простір можна використовувати для збільшення кухонної площі. Простінок між балконом забирається, кухня розширюється, а на додаткових корисних метрах площі розміщують обідню зону, як на фото нижче. Тільки в даному випадку знадобиться виконати роботи з утеплення балкона, щоб в зимову пору року перебувати на кухні було затишно, а незручностей через зниженої температури повітря не виникало.

Тільки в даному випадку знадобиться виконати роботи з утеплення балкона, щоб в зимову пору року перебувати на кухні було затишно, а незручностей через зниженої температури повітря не виникало

Поєднання ванній з туалетом

Кожен сам вирішує, яка перепланування двокімнатної хрущовки буде для нього найбільш комфортна, затишна, але і до думки фахівців краще прислухатися. Простір ванною також можна збільшити за рахунок його сполуки з туалетом, як на фото нижче. Це зручно, практично, до того ж виглядає вельми оригінально.

За рахунок цього дизайнерського кроку можна заощадити кілька квадратних метрів площі, куди поміститься пральна машинка або кошик для білизни. При цьому збережуться несучі стіни, а це таке гідність перепланування, важливість якого важко переоцінити власникам незручною квартири в хрущовці.

Однак не варто думати, що подібні ідеї дозволяють розмістити у ванній в хрущовці величезну ванну. Ванну краще замінити душовою кабінкою, тоді простір буде функціональним, привабливим одночасно. До того ж, інші недоліки у подібного рішення також є. Як і будь-яке перепланування житлового приміщення, поєднання двох кімнат тягне за собою більш високі матеріальні витрати на ремонт з переплануванням.

зонування простору

Що ще допоможе заощадити простір в хрущовці і зробити його більш затишним? Ідеї ​​досвідчених дизайнерів, вдалий дизайн. Після перепланування та перенесення стіни, можна застосувати дизайнерські методи для створення функціонального інтер'єру в подібних житлових приміщеннях. Одним із шляхів досягти комфорту є правильне зонування простору за допомогою меблів, обробки, декору.

В першу чергу потрібно ретельно підібрати меблі для хрущовки, які вписалися б в загальний дизайн. Краще віддати перевагу вбудовані моделі шафок, шафа купе, диван ліжко. Такі предмети одночасно високо функціональні, не займають багато місця, привабливі за своєю естетикою і прикрашають інтер'єр.

Необхідно подумати над оздоблювальними матеріалами, які планується застосувати. З їх допомогою можна відокремлювати одну зону від іншої, робити акцент на гідність приміщення, ховати його недоліки, змінювати дизайн.

Правила, які не можна порушувати

Замислившись про перепланування квартири, важливо пам'ятати, що існують певні правила, які не слід порушувати:

  • ванна і санвузол розширюються тільки за рахунок комори або коридору, але не за рахунок кухні або житлового приміщення;
  • не можна чіпати несучі стіни, єдино, що допустимо, це облаштування в таких стінах дверного отвору;
  • не можна переміщати кухню в ванну, санвузол або житлову кімнату;
  • при об'єднанні кімнати з газифікованої кухнею повинна бути передбачена хоча б легка перегородка або інший вид поділу простору двушки.

ванна і санвузол розширюються тільки за рахунок комори або коридору, але не за рахунок кухні або житлового приміщення;   не можна чіпати несучі стіни, єдино, що допустимо, це облаштування в таких стінах дверного отвору;   не можна переміщати кухню в ванну, санвузол або житлову кімнату;   при об'єднанні кімнати з газифікованої кухнею повинна бути передбачена хоча б легка перегородка або інший вид поділу простору двушки

Будинки будувалися в той час, коли населення міст стрімко збільшувалася, але як організувати побут сучасній людині, яка живе в квартирі з малою площею і незручним плануванням?
Але при виконанні робіт часто виникають проблеми: як узгодити ремонт в відповідних органах міської влади?