Реклама
Реклама
Реклама

Дизайн двокімнатної квартири

  1. Дизайн проект
  2. Які можуть бути варіанти перепланування?
  3. Хрущовка
  4. брежневка
  5. Сталінка
  6. Квартири п 44 і П44Т
  7. Новобудови
  8. Як створити максимально функціональне зонування?
  9. Чим керуватися при виборі стилю?
  10. скандинавський стиль
  11. Хай тек
  12. Прованс
  13. мінімалізм
  14. Ар-деко
  15. англійський стиль

Двокімнатні апартаменти мають немаленьким простором для проектування вільного дизайну. На сьогоднішній день саме двокімнатні квартири користуються найбільшим попитом серед потенційних покупців. Це обумовлено ідеальним співвідношенням ціни до житлоплощі. Сучасні забудовники пропонують від 40-65 м2, а у деяких новобудов загальна площа такого житла може доходити до 85м2. Дизайн двокімнатної квартири такої площі цілком достатньо щоб створити ідеальні умови для життя. Головне, щоб територія відповідала естетичним вимогам мешканців, бути зручною, володіти максимальною функціональністю, створювати затишок, комфорт.

Дизайн проект

Сучасний дизайн двокімнатної квартири дозволяє реалізувати будь-який задум, дозволяє створити всі основні зони. Розробка будь-якого проекту починається з з'ясування головних питань: для кого обладнується житлоплощу, скільки персон буде проживати. Не варто забувати про найважливіше - віці мешканців, віком, захоплення, хобі. Двокімнатні квартири популярні у сімейних пар, сімейних пар з дітьми або однією дитиною. Не рідко в таких апартаментах можуть мешкати холостяки, люблячі вільний простір. Уже виходячи з відповідей на питання, можна уявити майбутній вигляд обителі, її функціональне зонування в переплануванні. Для сім'ї з однією дитиною - одна частина відповідно стає дитячої територією, інша - буде поєднувати спальню для батьків з гостьової одночасно. У такій спальні вже не буде повноцінною ліжка, але є маса інших цікавих варіантів. Як варіант можна використовувати круглу ліжко, або трансформер.

Як варіант можна використовувати круглу ліжко, або трансформер

Вітальня поєднана з кухнею і їдальнею

Облаштування дитячого простору залежить від віку, кількості дітей. Якщо власники мають парочку маленьких діточок, не складе проблеми створити для кожного окрему територію. Ній може є кімната, розділена навпіл, або це може бути лише візуальне розділення. Ситуація виглядає простіше, коли дитина один. Вирішальними фактами є вік, уподобання, захоплення дитини. Якщо в будинку буде жити одна людина - розумно буде розділити її на дві частини - передпокій і спальня.

До спальні можна приєднати балкон

Які можуть бути варіанти перепланування?

Перепланування - це кардинальні зміни конфігурації всередині житла, що вимагають корекції документів, а так само візиту до працівників БТІ. Особливо це відноситися до зносу несучих стін, так як вони є каркасом всього будинку. Тому відповідь на такий запит не завжди позитивний. Вона може складатися з знесення або переміщення однієї стіни, або може бути глобальною, включаючи зміни кількості і якості всіх стін. Це означає, що є вірогідність змінити якісь невдоволення жителів, або навпаки - створити відсутні зони. Ще одним елементом перепланування є «підгін» під стиль декорування, що є чимало важливим, якщо обраний напрям - лофт. Часто двокімнатні квартири переплановувалися в студії.

Часто двокімнатні квартири переплановувалися в студії

Робоче місце на балконі

Але на жаль, деякі рішення можуть бути недоступні. Це обумовлено технічними характеристиками будівлі. Такі фактори як вік будівлі, розташування вікон, вхідних дверей та несучих стін, можуть нанести свої корективи. Ну а якщо потрібно змінити розташування санвузла або інженерних комунікацій, без втручання в зміна документів просто не обійтися. Перед тим, як починати перепланування, рекомендується поцікавитися вартістю планованих змін, іноді процес зміни може являти собою дуже значні витрати.

Перед тим, як починати перепланування, рекомендується поцікавитися вартістю планованих змін, іноді процес зміни може являти собою дуже значні витрати

Найбільшою популярністю є об'єднання зони харчування з передпокою. А це означає, що з'єднати, потрібно кухню разом з вітальні, зачіпаючи коридори з передпокою. Але є одне «але». Згідно діючих нормативів, вітальню з газифікованої кухнею об'єднувати не можна, якщо тільки не встановити між ними хоча б мінімальну перегородку. З таким питанням допоможуть дизайнери. Якщо навіть замовник проти такої перегородки, знайдуться маса варіантів, щоб її обіграти по-іншому.

Поєднана вітальня в типовій квартирі

Сьогодні ринок нерухомості повний різноманітності. На жаль, не всі споруди однакові. Зараз активно продаються хрущовки, брежневки, сталінки, житла серій п 44 і П44Т і новобудови. Вибір просто величезний. Кожен з варіантів обумовлений плюсами і мінусами. Зараз ми розглянемо їх всіх.

Суміщений туалет і ванна дозволяють збільшити загальну площу

Хрущовка

Хрущовка - дуже тісні, незручні квартирки, що вміщають в себе тісні кімнатки з низькими стелями, маленькими прихожими і мінімальним санвузлом. І як би незручні вони не були, є все-таки один плюс в таких квартирах. Найчастіше, стіни, що розділяють ванну з туалетом - не несуть, складаються з цегли, що дуже все спрощує при їх демонтажі. У таких невеликих квартирках як хрущовки, для явного «зонування» можна використовувати скляні перегородки. Вони візуально розділяють площа, але приміщення не здається менше.

Зазвичай при створенні дизайну інтер'єру двокімнатних квартир, розглядають два найпопулярніших варіанти перепроектування: Руйнування стіни, яка розділяє житлоплощу відпочинку і кухонну зону. Підсумок - ми отримуємо вдосталь вільного простору, де є місце для зони вживання їжі, іншими словами - їдальнею. За фактом є тільки дві кімнати - спальня і загальна кімната, що поєднує в собі кухню, передпокій, їдальню, вітальню. Звичайно такий вибір дуже навіть хороший, за винятком одного моменту - коли до власників завітають гості, їх не буде де розмістити, і це створює трохи незручностей.

Демонтаж всіх міжкімнатних перегородок і отримання квартири-студії. У таких випадках виходить максимально добитися повноцінного зонування, виділивши кожну з різних територій ширмами або декоративними перегородками. У квартирі-студії немає жодної стіни, за винятком основних граничних стінок квартири. Так само для зонування можна використовувати різні стелажі. Такі планування підійдуть холостякам або сімейним парам без дітей.

Але коли житлоплощі все не вистачає, можна додати пару м2 додаткової площі якщо трохи змінить дизайн коридору. Цікавим рішенням буде додавання площі, приєднавши до студії або до кімнати лоджію. Найчастіше перепланування зачіпає санвузол. Візуального збільшення площі можна досягти руйнуванням розділяє стіни між ванною з туалетом.

брежневка

Квартири цього періоду більш практичні. Площа кухні коливається від 7 до 8 м2. Стелі трохи довше звичайного. Але в таких будинках, на жаль, ймовірності перепроектування зовсім мінімальні, так як більшість стін - несучі. Єдине, де можна щось змінити - коридор, санвузол і балкон. Якщо є громіздкою коридор, можна створити гардеробну відвівши її як площа, або як окрему кімнатку. Розмір кухні так само можна трохи змінити, за рахунок її плавного переходу в коридор.

Що б об'єднаний санвузол вміщував в собі не тільки функціональність, але і естетику, рекомендується розділити ванну і туалет за допомогою освітлення. Світильники і лампочки можна розташувати над місцем, де розташовується сама ванна.

Сталінка

Сталінки завжди вважалися престижним житлом. Такі апартаменти зводилися в сорокових-п'ятдесятих роках, були на той час втіленням мрії про якісний житло. Варто згадати про те, що сталінки і в наш час користуються великим попитом. Оригінальні вони тим, що мають високі стелі, просторі і великі кімнати, і більшість випадків мають цікаві планування кімнат. Відмітною плюсом сталинок, є те, що в них практично відсутні несучі стіни в межах апартаментів, а це в свою чергу дає шанс спланувати ідеальне, по-справжньому функціональний простір. Загальна площа навіть в двушках досить велика. У сталінці є можливість з двох кімнат перепланувати повноцінну трикімнатну обитель. Можна знести всі стіни і облаштувати квартиру-студію з великою кількістю простору і вільного простору. Дизайнери вважають за краще об'єднувати кухню з коридором. В результаті отримують велику територію для кухонної площі і відпочинку.

В результаті отримують велику територію для кухонної площі і відпочинку

Приклад дизайну в квартирі сталінці

У сталінках є можливість створити житло з елементами другого поверху. Це може бути додатковий поверх-ліжко у вашій спальні, або двоповерховий ігровий будиночок для дитини в дитячій.

Квартири п 44 і П44Т

Найчастіше внутрішні стіни і підлогу досить сучасні і відповідають за якістю, вони зажадають мінімуму робіт для вирівнювання. Негативним момент - вони не володіють великою потенціалом для перепроектування. В таких квартирах можна лише з'єднати санвузол і об'єднати балкон з однієї з кімнат. Іноді є можливість з'єднати кухню і кімнати, але вона зустрічається вкрай рідко, а найчастіше - стіна між вітальнею і кухнею варто нестерпна. Високі стелі дають можливість дизайну за допомогою «натяжних стель», або зведення складних стель. Щоб збільшити спальню, можна об'єднати її з балконом, в результаті отримати простору спальню.

Щоб збільшити спальню, можна об'єднати її з балконом, в результаті отримати простору спальню

Кухня поєднана з коридором

Зведення нового ремонту спочатку планується на старих, радянських будівлях. Ремонт обов'язково повинен включати в себе оновлення інженерних систем. Це стосується електропроводки, яка абсолютно не відповідає нинішнім вимогам, вона є вже повністю зношеною. Буде потрібно замінити всі дроту, кабелю. Не забуваємо про те, що в далекому минулому люди менше користувалися технікою і відповідно - в квартирах було мало розеток. Про це варто подумати під час облаштування житла. Головне завдання - зробити якомога більше розеток і подумати чим їх задекорувати.

Двушка в стилі прованс

Новобудови

У нових будинках все набагато простіше ніж у всіх попередніх варіантах. Зараз кожен комплекс має свою, авторську планування, навіть в одному комплексі можуть бути безліч різних варіантів проектування. Проблем з проектуванням в цьому випадку практично немає. Так як є шанс спочатку знайти ту ідеальну планування, до якої прагнути майбутній власник. Але ще простіше в будинках новинах - взяти спочатку «двушку» у вигляді студії, потім планувати як тільки душа забажає.

Житлоплощу в новобудовах відзначається своєю унікальністю, функціональністю і просторістю. Часто в таких апартаментах роблять вікна в підлогу, для створення панорамного виду.

Як створити максимально функціональне зонування?

Поділ простору на території - це простий спосіб відмежувати різні потреби життєдіяльності, при цьому поєднувати їх в одному стилі. Якісно оформлене зонування інтер'єру дизайну двокімнатної квартири дозволяє створити всі зручності для проживання. Створюючи такі «острівці» різного функціонального призначення, дозволяють розмістити поруч різні території на одній площі. Часто дизайнери в своїх дизайн проектах 2-кімнатної квартири (об'єднаних в студію) на одній зоні розташовують гостьову кімнату, їдальню та кухонний території. Найбільш вдалим зонуванням вважається з'єднання кухні з кімнатою відпочинку. Найчастіше на межі цих двох ділянок може перебувати їдальня у вигляді столу зі стільцями або бару. Так само як суміжну напів-зону між кухнею і територією відпочинку можна розмістити частину вільної кімнати під кабінет.

Так само як суміжну напів-зону між кухнею і територією відпочинку можна розмістити частину вільної кімнати під кабінет

Сучасна вітальня в 2-х кімнатній квартирі в панельному будинку

Така модифікація як зонування вітальня - спальня доступний в разі, коли друга кімната віддається для планування дитячої. Досягти гарного результату допоможе модульні меблі, де ліжко трансформується в диван або шафа. Є ще варіант так само розділити зону відпочинку і умовну спальню декоративною перегородкою, що створює ілюзію окремої кімнати. Зону для кабінету можна створити декоративної перегородки в кутах.

Модифікація вітальня-кабінет в одній кімнаті добре буде виглядати, коли така площа ізольована від кухні
Модифікація вітальня-кабінет в одній кімнаті добре буде виглядати, коли така площа ізольована від кухні. Що б відмежувати візуальний «робочий кабінет» від зони відпочинку, пропонуємо скористатися, наприклад, двостороннім стелажів або ширмою.

Спальня-кабінет не зовсім вдалий приклад планування. Але якщо це ключовий момент, то можна виділити зону для кабінету. Зручно буде, якщо поставити ліжко-трансформер, що б вона складалася в шафу.

Вітальня-гардероб являє собою відмінний варіант для дизайну. Гардероби можна робити відкриті, закриття, а також поєднувати. Зона гардероба може бути наділена перегородкою, шафою, або будь-який інший модульною конструкцією.

Чим керуватися при виборі стилю?

Часи квартир з однаковим дизайном вже позаду. Раніше в кожній квартирі повинен був стояти сервант, набір фурнітури, що складаються з дивана, крісел. Якщо в ті часи в житло не було таких елементів дизайну - все, вважайте даремно обладнали житлову площу. Зараз вже відійшли від совкових знаменитих дизайнів на один маневр. Тепер кожен з нас може виділитися авторським інтер'єрів. Перш за все простір повинен бути максимально функціональним, комфортним, зручним для користувачів. Головне враховувати, що ви не створюєте лише модель для журналу або сайту, а повноцінне житлове приміщення. Якщо грамотно підійти до дизайну двокімнатної квартири, докласти багато зусиль - у вас вийде створити функціональну обитель, з мінімальними витратами площі. Перш за все, слід віддавати перевагу смакам власників.

Вирішальним питання про те, чи буде вся квартира оформлена в одній тематиці, або кожна кімната буде відведена під різні напрямки. Більшість звичайно примудряється поєднувати непоєднуване, а потім видавати це за якийсь конкретний стиль, тому рекомендуємо ознайомитися з деякими стилями інтер'єру. Рекомендується поєднувати більш схожі стилі між собою. І якщо говорити про загальний напрямок, то це має на увазі єдину, загальну ідею. Такими можуть бути підкреслення темних відтінків одним яскравим, наприклад. Один напрямок допоможе створити зручне житло, об'єднати всі зони більш плавними переходами, так що вони зовсім не будуть помітні.

Для двокімнатних апартаментів з ізольований кімнатою, підходить один стиль декорування. Часто в двокімнатних квартирах з'єднують вітальню кімнату з кухнею. Актуально декорування в сучасних напрямках інтер'єру, віддаючи перевагу функціональності, акцентуючи недоторкане простір. Якщо основна зона оформляється в сучасних напрямках, то при оформленні спальні віддається перевагу комфорту, зводячи ухил на домашній і м'який стиль декорування. Так само різні напрямки при плануванні можуть використовуватися, коли друга кімната віддається на планування дитячої.

Але вирішальним у виборі буде можливість перепланування дизайну 2 х кімнатної квартири. Доведеться ретельно продумувати кожен аксесуар, щоб протриматися стилю ампіру в типовій хрущовці, що б квартира не виглядала наляпісто від великої кількості елементів декору.

скандинавський стиль

Скандинавський стиль характеризується лаконічністю, простотою. Цей легкий, гнучкий стиль, підходить абсолютно будь-якому будинку, будь то приватний будинок або мініатюрна квартирка. Тут все елементи інтер'єру не варті просто так, кожен з них представляє якусь функцію. У таких будинках немає безглуздих речей. Цей стиль до душі багатьом, так як за допомогою нього можна домогтися комфорту, надати зручності оселі. Напрямку властиве велике кількості вільного простору, світла. Часто виходить добре обіграти інтер'єр двокімнатної квартири зі спільною вітальнею і кухнею.

У скандинавському стилі воліють пастельні, м'які, теплі тони відтінків. Їх невагомість можна розбавити яскравими аксесуарами різних декоративних елементів. Варто особливо приділити увагу кольором стін - це може бути класичний однотонні білий, або будь-який інший пастельний тон. Обіграти такі їх допоможуть аксесуари фурнітури різних натуральних відтінків-елементи декору з дерева, натурального каменю. Всі ці елементи добре поєднуються з штучно постареним металом. Скандинавський стиль характеризується наявністю великої кількості яскравого текстилю з великою кількістю килимів. Так само дізнатися скандинавський стиль допоможуть шкури, пледи, різні м'які аксесуари, які роблять квартиру затишніше, світліше, тепліше. Стиль містить багато світлих відтінків.

Хай тек

Хай-тек це новий погляд на Швидко розвіваються НОВІ ТЕХНОЛОГІЇ. Его Головні характеристики це горизонтальні и вертикальні чіткі Лінії, что переважають легкість, максимальна функціональність, велика Кількість залізних елементів. Тут вині побачим жодних килима - все Зроблено просто и лаконічно. Найчастіше стіні зводять з однотонним забарвленням, так само могут використовуват однотонні глянцеві шпалери. Підлоги часто ма ють глянсовий, гранітний або наливних вид. Если Вже нужно все-таки килимове покриття - вібірають килими з мінімальнім ворсом. Колірна гамма Включає в себе однотонні відтінкі - чорний, білий, сірий. Дуже часто дизайнери використовують багато металевих аксесуарів, розбавляючи їх яскравими доповненнями елементів декору. З яскравих кольорів, популярністю користується зелений, індиго, помаранчевий, червоний. Який би ви колір не вибрали, він буде підкреслювати контраст всього інтер'єру.

У напрямку хай тек віддають перевагу геометричним образам, практично у всіх елементах інтер'єру. Найчастіше матеріал виготовлення воліють метал. Основа столу може бути виконана з металу, ну а сама плоска поверхня зі скла. Інтер'єр включає багато прямокутників і правильних кіл. Якщо говорити про висвітлення, то хай тек любить висять лампочки. Вбудовані світильники будуть гармонійно виглядати з повисающими лампочками. Хай тек досить строгий, він вважає за краще багато холодного білого світла.

Івикористовуються досить стримані елементи декору. Аксесуарів повинно побут по мінімуму. Хай тек любить багато картин на стінах, бажано чорно-білих. Приділяється увага і техніці, її має бути багато - велика плазма, стаціонарний комп'ютер, акустична система можуть стати підкреслюють елементами такій квартирі.

Вітальні виглядають строгими і лаконічними, а ось чіткі кімнати навпаки - не показані для стилю хай тек. Кімнату в таких тонах віддадуть перевагу підлітки, холостяки.

Прованс

Вишуканий прованс підходить для декору маленьких кімнат. Це такий ніжний, теплий стиль. Його основні бажані кольори - досить насичені, але не яскраві кольори. Прованс характерні молочні відтінки - білий, оливковий, зелений, лавандовий, охра, бежевий, молочний, колір морської хвилі. Дизайнери часто використовують світлі елементи декору. Для фарбування стін використовують однотонну, часто блакитну фарбу. У цьому стилі дуже рідко зустрічаються паперові шпалери з квітковими принтами.

За допомогою цікавих обробок меблів можна досягти гармонії між сільським духом Провансу і міської суєти. Меблі спеціально штучно состарівается, але при цьому має дивовижний вид. Головне, щоб виглядало так, ніби цього світильника вже 200 років, а він ще на піку популярності, та ще й світить! Будь-які тріщини, швидкі і інші ознаки зношуваності тут тільки вітаються! Але нові меблі це одне, а ось якщо в квартирі зі стилем прованс є антикваріат - зовсім інша справа! Такий аксесуар стане родзинкою вашого будинку. Пол найчастіше покривається керамічною плиткою. Штори обов'язково світлі, однотонні. Стеля в такій квартирі повинен бути білий, без різних конструкцій і натяжних «стель». Що б зробити свій будинок більш стильним, скористайтеся різними аксесуарами в стилі кантрі.

Прованс любить багато милих аксесуарів. Тут вітаються картини з простими сюжетами в рамках пастельного кольору, різні статуетки, янголята, живі квіти і рослинність. Ідеально підійдуть картини Гапчинської з ангелятами. Так само дуже підійдуть до інтер'єру вази з штучними польовими квітами, кошики з фруктами та овочами. Так як прованс це сільський стиль, тут багато уваги приділяється саме простоті. Відмінним елементом декору стане скатертину в клітку на кухні, або плед з квітковою вишивкою на диван.

мінімалізм

Мінімалізм є простий, елегантний, функціональний і лаконічний стиль. Це означає повну відмову від декору. Стримана меблі, вносить контраст, тим самим оживляючи інтер'єр. Тут раціональність домінує над красою. Інтер'єр включає в себе багато геометричних фігур, любить однотонність. Найголовніше у всіх аксесуарах в такій квартирі - кожен з них повинен нести чітку функціональність, інакше такий аксесуар не потрібен.

Колірна палітра мінімалізму складається з чітких відтінків - білого, чорного, червоного або сірого. У більшості випадків білий колір використовується як фоновий, а всі інші кольори створюють контраст і доповнюють основний колір соєю соковитістю. Стіни часто покривають рідкими шпалерами. Стелі рівні, однотонні. За такими стелями можуть ховатися елементи освітлення. Мінімалізм любить дошки і багато дерева. Пол в цьому випадку покривається паркетом або пробкою, а поверх нього стелиться однотонний ковролін з дрібним ворсом. У стилі мінімалізм найкраще оформляти ванну кімнату. Так як зайві елементи в такій зоні в принципі не потрібні.

В інтер'єрі повинно бути багато меблів правильних геометричних форм. Вітається велика кількість скла і металу - великі скляні стільниці, металеві стелажі і ніжки в фурнітурі - відмінний ознака мінімалізму. У цьому стилі віддають перевагу простим формам і легким силуетам. В основному вітається меблі з натуральних матеріалів таких як бавовна і льон. Якщо в квартирі є різні полиці і стелажі, потрібно домогтися ефекту розчинення цих аксесуарів. Вони повинні бути невід'ємною частиною самих стін.

Вони повинні бути невід'ємною частиною самих стін

Самі деталі в такому інтер'єрі створюють жвавість. Так само пограти з розведенням такого інтер'єру можна з екзотичними предметами, особливо якщо вони з дерева. Стильно буде виглядати яскраві меблі в білій кімнаті. Або навпаки - темний диван в молочних стінах.

Ар-деко

Вишуканий стиль, вміє грамотно поєднувати сучасне життя з класичним стилем. Ар-деко відрізняється від всіх стилів тим, що він повністю відкритий для будь-якого роду експериментів. Тут дуже часто використовують яскраві кольори такі як пурпурний, малиновий, індиго, смарагдовий, сапфіровий. Також іноді як додаткові кольори задіють металік, золото, чорний або синій колір. У такому стилі як ар-деко головним елементом в дизайні має бути «яскрава пляма», їм може бути стіна або великий аксесуар фурнітури.

У стилі ар-деко віддають перевагу великій кількості меблів. Вітаються різні авторські унікальні статуї і предмети інтер'єру. У такому інтер'єрі повинно бути багато порцеляни, дзеркал і дерева. В цілому добре прикрасять таку квартиру етнічні аксесуари. Будь-які вироби, привезені з різних країн, доповнять своєю екзотичністю ваш інтер'єр. У стилі ар-деко окреме місце займають картини. Вітається будь-які зображення. На одній стіні часто може висіти не одна картина, до того ж, вони можуть зовсім бути різним.

англійський стиль

Англія асоціюється з елегантністю, витонченістю, аристократизмом і стриманістю. Такий стиль підійде цінителям більш спокійного способу життя. У середні століття, звичайний городянин будь-якого з міст Туманного Альбіону жив в апартаментах, які приблизно рівні сьогоднішнім нашим однокімнатних квартирах. З цього такий стиль, спокійний і умиротворений міг і зараз цілком може бути дизайном вашої квартири відмінно поєднуватися з шумом сучасного мегаполісу.

Головною відмінною рисою англійського стилю є камін. Витонченості додадуть книжковий стелаж, і дерев'яні меблі. Колірна палітра ніжних тонів - білий, оливковий, сірий кольори. Стиль любить монотонність у всьому. Наявність різних свічників додасть родзинки інтер'єру.

Кожен з цих стилів має свої обов'язкові елементи декору. При виборі стилю для своєї квартири, не обов'язково дотримуватися якогось одного напрямку. Слід пам'ятати насамперед про те, що апартаменти створюються не для фото в журнали, а для повсякденного життя. Головне при цьому, щоб дизайн двокімнатної квартири приносив не тільки естетичне, але і функціональне задоволення своїм мешканцям.

Чим керуватися при виборі стилю?
Як створити максимально функціональне зонування?
Чим керуватися при виборі стилю?