Реклама
Реклама
Реклама

Де і в яку ціну можна орендувати квартиру в Києві

Вартість оренди залежить від класу житла, району, транспортної розв'язки, віддаленості від гілки метро, ​​поверховості, якості ремонту, наявності меблів, техніки і обладнання тощо

Вартість оренди залежить від класу житла, району, транспортної розв'язки, віддаленості від гілки метро, ​​поверховості, якості ремонту, наявності меблів, техніки і обладнання тощо. Квартири з хорошим дизайнерським ремонтом і якісними меблями закономірно коштують дорожче, а вартість пропозицій з мінімальним ремонтом або без меблів буде нижче середньої по ринку.

Лідером за вартістю виявився Печерський район. В ЖК «Французький квартал» можна зняти однокімнатну квартиру за 12500 грн. Двокімнатну квартиру в ЖК «Панорама на Печерську» пропонують вже за 17000 грн. У цьому ж комплексі оренда трикімнатної квартири коштуватиме 26000 грн., Передає СтройОбзор з посиланням на 3м2.

В інших районах Києва орендодавці дотримуються більш лояльної цінової політики.

У Голосіївському районі, незважаючи на його розтягнутість від центру до виїзду з міста, ціни відрізняються несуттєво. Так, оренда однокімнатної квартири в ЖК «Кришталеві джерела» в Феофанії обійдеться в 7000 грн. в місяць. Двокімнатну квартиру на проспекті Науки 60 пропонують по 8500 грн. Зате, схоже, на вартість впливає якість інфраструктури і престижність об'єкту: в ЖК «Ліко-Град 3» трикімнатна квартира здається за 14000 грн.

Дарницький район, незважаючи на розташування на Лівому березі і бюджетность окремих новобудов, від Голосіївського не відстає. Так, однокімнатну квартиру в ЖК «Поетичний» пропонують в оренду за 7200 грн. Двокімнатну квартиру за 9500 грню можна зняти на Урловской, 23-В. Це самі бюджетні новобудови району, до того ж, далеко від метро. За 10500 гривень віддають в оренду трикімнатну квартиру в ЖК «патріотики »- такому ж бюджетному, але розташованому ближче до метро.

У Деснянському районі найпривабливіші за ціною пропозиції зосереджені практично у межі міста. Однокімнатну квартиру в ЖК «Милославичі» можна орендувати за 6000 грн. Двокімнатна квартира в цьому ж районі по вул. Лисковской, 7 обійдеться в 7500 грн. За трикімнатну квартиру на вул. Милославської 2Б доведеться платити 8000 грн. в місяць.

У Дніпровському районі ціни ще вище, правда, пропозиції в основному зосереджені в житлових комплексах з повним спектром інфраструктури, а іноді і з власної обгородженої і територією, що охороняється. Наприклад, однокімнатна квартира в ЖК «Паркові озера» обійдеться в 8000 грн. в місяць. За двокімнатну квартиру в ЖК «Садовий» просять вже 11000 грн. А трикімнатна в ЖК «Комфорт Таун» буде коштувати 15000 грн.

17.02.2017 Як подорожчання комуналки відбивається на ринку оренди житла

Найдоступніші за ціною пропозиції Оболонського району зосереджені в житлових комплексах Мінського масиву, теж майже у межі міста. В ЖК «Яскравий» однокімнатну квартиру можна зняти за 7500 грн. У сусідньому з ним ЖК «Міністерський» пропонують двокімнатну за 11500, правда, у цього комплексу є огороджена територія і навіть деякі об'єкти інфраструктури. Трикімнатну квартиру в ЖК «Богатирський» на Оболоні, незважаючи на крокову доступність до метро, ​​пропонують всього лише трохи дорожче - 12500 грн. за місяць проживання.

Подільський район теж різношерстий щодо житлового фонду, і новобудови - не виняток. Оренда однокімнатної квартири в ЖК «Еко Таун» на вулиці Стеценка коштує 7000 грн. Двокімнатну квартиру в ЖК «Паркова Вежа» віддають в оренду за суму майже вдвічі вище - 13000 грн. А трикімнатна квартира в закритому від сторонніх мікрорайоні «Липинка» обійдеться орендареві в 17000 грн.

У Святошинському районі пропозиції німого дешевше, ніж в Подільському. Так, однокімнатна квартира в ЖК «Грюнвальд» , Розташованому майже за містом, здається в оренду за 6000 грн. За трикімнатну квартиру в ЖК «Парковий» на Борщагівці доведеться заплатити 14000 грн. в місяць.

У Солом'янському районі оренда однокімнатної квартири в 47 кв. м по проспекту Комарова, 46-В варто 8500 грн. Двокімнатну квартиру в новому будинку, розташованому по вулиці Донця 2-А, поруч з парком «Відрадний», можна зняти за 11000 грн. Оренда трикімнатної квартири в ЖК «Затишний будинок», який знаходиться ближче до метро «Шулявська», варто 13000 грн.

У Шевченківському районі однокімнатну квартиру в ЖК «Сирецький Бояр» можна орендувати за 8000 грн. У ЖК «Зелений острів» оренда двокімнатної квартири коштує 12500, а трикімнатна - 15000 грн.

НОВОСТРОЙ АБО СТАРИЙ ФОНД

Вартість оренди в нових будинках економ-класу і квартир в старому житловому фонді в одному районі зазвичай відрізняються на 500 -2000 грн. на користь перших, а іноді знаходяться на одному рівні. Наприклад, в Оболонському районі оренда однокімнатної квартири в новому будинку обійдеться в ту ж суму, що і в «чешці» 1974 року побудови - 7500 грн. Більш того, оренда квартири в новому будинку може обійтися навіть дешевше. Наприклад, сталінки або квартири в царських будинках з хорошим ремонтом, особливо в центрі, часто коштують дорожче новобудов.

Хорошим бонусом в такому випадку може бути оформлена субсидія. Якщо з дня угоди купівлі-продажу квартири пройшов рік, можна подавати документи. Правда Кабмін погрожує провести в цьому році сувору верифікацію субсідіантов і позбавити пільг не пройшли перевірку, але це поки тільки проекти.