Реклама
Реклама
Реклама

Фоторепортаж: Як розводять Палацовий міст

  1. РОЗВОДЯТЬ З 1:05 ДО 4:50
  2. НАВІГАЦІЯ ПОЧИНАЄТЬСЯ З СЕРЕДИНИ КВІТНЯ І ЗАКІНЧУЄТЬСЯ В КІНЦІ ЛИСТОПАДА
  3. розвідний МЕХАНІЗМ
  4. Аварія на Палацово трапилася лише одного разу, в 2002 році, через корозію металу. Її усунули за день.
  5. Сергій Матвєєв, головний механік «Мостотрест»: «У 2002-му збій стався через корозію та втоми металу,...
  6. ПУЛЬТ КЕРУВАННЯ
  7. Якщо в місті немає електрики, до мосту під'їжджає машина з генератором.
  8. Сергій Матвєєв, головний механік «Мостотрест»: «Частина з противагами йде вниз, її ніхто ніколи не...

30 квітня в Петербурзі офіційно відкривається період навігації. Як тільки транзитні судна подадуть перші заявки на прохід через Неву, мости почнуть розводити. А поки мешканці міста раз у раз виявляються відрізаними від іншого берега через пробних розводок. The Village побував на тесті Палацового моста і дізнався, як працює механізм, яким більше сотні років, і скільки людей і тонн металу задіяно в головному туристичному розвазі літа.

РОЗВОДЯТЬ З 1:05 ДО 4:50

НАВІГАЦІЯ ПОЧИНАЄТЬСЯ З СЕРЕДИНИ КВІТНЯ
І ЗАКІНЧУЄТЬСЯ В КІНЦІ ЛИСТОПАДА

розвідний МЕХАНІЗМ

Механіки перевіряють готовність моста до періоду навігації, нервують і перемовляються по раціях: «Подушки основним!», «Жолоб великий або маленький закатували?», «Коля, ти, замість того щоб до крила приварити, приварив до постійної частини!» Перевірку починають заздалегідь , щоб протягом сезону не довелося позапланово скасовувати розведення. Аварія трапилася тільки одного разу, в 2002 році: на шестерінки зламався зубець, і конструкція встала. Фахівцям дали добу на виправлення неполадки. Наступної ночі Палацовий розвели в звичайному режимі.

Робота на мосту починається щодня о 22:30. До натискання кнопки «Пуск» перевіряють механізми і налагоджують датчики. Процес цей нервовий, співробітники чесно попереджають: «Будемо матюкатися».

30 квітня в Петербурзі офіційно відкривається період навігації Аварія на Палацово трапилася лише одного разу, в 2002 році, через корозію металу. Її усунули за день.

Її усунули за день


Сергій Матвєєв, головний механік «Мостотрест»: «У 2002-му збій стався через корозію та втоми металу, який в критичний момент підвів. З кожним роком підтримувати міст в ідеальному стані все важче. Планували закрити Палацовий на реконструкцію, але експерти прогнозують транспортний колапс. Тому капітальний ремонт відклали до побудови нового мосту, що веде на Василівський ».

Тому капітальний ремонт відклали до побудови нового мосту, що веде на Василівський »

Розвідний механізм Палацового моста побудований в 1916 році і з тих пір не змінювався. Працює він за принципом сільського колодязя-журавля, у якого на одному кінці відро, а на іншому - важкий предмет-противага. У Палацового замість відра - крила по 800 тонн кожна, а противаги - великі металеві ящики з бетоном, заховані під нерозвідних прольотами мосту, вагою по 200 тонн. Механізм запускається за допомогою шестерень всередині нерухомого підстави моста, які працюють від шести електричних двигунів. За допомогою підводних кабелів міст з'єднаний з пультом управління.

ПУЛЬТ КЕРУВАННЯ

ПУЛЬТ КЕРУВАННЯ

Пульт управління знаходиться в маленькому приміщенні на Василеостровской стороні. Його не видно з пішохідної частини мосту, але якщо звісити з огорожі Палацового близько поста охоронця, то можна побачити балкон апаратної. Саме тут керують розводкою. В глибині приміщення площею менше 10 кв. м коштує головний пульт, поруч - аналоговий телевізор, по якому показують повтори футбольних матчів. На окремому моніторі - технічні відомості. На два інших монітора виведено зображення з камер спостереження: вид на крила моста, нерозвідних частина і Неву, щоб стежити за караванами кораблів. Сучасне обладнання встановили тут п'ять років тому, до цього його міняли лише раз - в 1976-му.

Щоб Палацовий почав підніматися, п ротівовеси опускають в спеціально обладнані котловани в нерухомої частини моста. Крила злітають вгору на 67 градусів на радість туристам. Весь процес займає близько двох хвилин. При цьому між піднялися прольотами і мостом утворюється величезний проміжок, що не видний з берега. Саме тому охоронці і механіки виганяють з моста роззяв: якщо людина полетить в котлован, врятувати його буде дуже складно.

Якщо в місті немає електрики, до мосту під'їжджає машина з генератором.
З двох сторін біля мосту по сім ящиків з противагами 2 800 тонн бетону піднімають крила вагою 1 600 тонн

З двох сторін біля мосту по сім ящиків з противагами 2 800 тонн бетону піднімають крила вагою 1 600 тонн


Сергій Матвєєв, головний механік «Мостотрест»: «Частина з противагами йде вниз, її ніхто ніколи не бачить, тому всі дивуються, як це такі величезні крила піднімаються. Здається, що потрібні неймовірні сили. А зусиль практично немає. Найголовніше в нашій справі - все налаштувати, щоб механізм ідеально спрацьовував, а натискати кнопку і мавпу можна навчити. Випадки, коли люди намагалися залишитися на крилах моста, звичайно, траплялися. Але у нас така охорона, що розжене всіх. Розводити міст, коли люди на ньому залишилися, ми не можемо. Доводиться затримувати розводку, тому що утворюється величезна яма і люди просто потрапляють в котлован. Це нікому не потрібно. Особливо складно доводилося на "Червоні вітрила", але в останні роки міліції приганяють стільки, що всіх можна приборкати ».

фотографії: Дмитро Циренщіков

», «Жолоб великий або маленький закатували?