Реклама
Реклама
Реклама

Який зараз штраф за проїзд (в'їзд) під знак «цеглина»?

  1. Штраф за проїзд під цеглу
  2. Критерії оцінки небезпеки порушення
  3. Виключення з правил
  4. Неправомірна установка і використання знака
  5. видимість позначення

Штраф за проїзд під цеглу

Критерії оцінки небезпеки порушення

Виключення з правил

Неправомірна установка і використання знака

видимість позначення

Штраф за проїзд під цеглу

Серед порушень, які стосуються невиконання заборонних позначень, відноситься в'їзд під цеглу. Штраф за це правопорушення встановлено в рамках КпАП РФ. Існують різні розміри штрафних санкцій при порушенні ПДР.

Проїзд під цеглу в рамках ч.1 ст. 12.16 КоАП спричинить попередження або штраф у розмірі 500 рублів.

В ч.3 цієї ж статті йдеться про здійснення водієм руху в зустрічному напрямку по дорозі, де передбачено тільки односторонній рух. Описані дороги також містять знак «цеглина».

При порушенні порядку одностороннього руху автомобільного транспорту особа буде зобов'язана сплатити штраф в 5 000 рублів, також передбачається позбавлення права керування транспортними засобами на строк до 6 місяців.

Повторне вчинення правопорушення, регламентованого ч. 3, відповідно до ч.3.1 карається позбавленням права керування машиною на 1 рік.

У разі якщо повторне порушення зафіксовано технічними засобами спостереження за дорогою в автоматичному режимі, то особі загрожує штрафна санкція в 5 000 рублів. Як правило, такі технічні засоби фіксують порушення за допомогою фотографування, здійснення кінозйомки і відеозапису.

Таким чином, можна зробити висновок, що розмір санкцій за окремі порушення може варіюватися в залежності від конкретної ситуації на дорозі.

Такі обставини відносяться і до порушників, які вчинили проїзд під цеглу, штраф за який призначатиметься органами влади з урахуванням наявності вимоги про дотримання порядку одностороннього руху.

Подібна ситуація породжує безліч суперечок і неясностей під час застосування законодавчих норм до конкретного правопорушення ПДР.

Критерії оцінки небезпеки порушення

Щоб визначити вид покарання за ч Щоб визначити вид покарання за ч.3 ст. 12.16 КоАП, слід виходити зі ступеня суспільної небезпеки скоєного порушником протиправного діяння.

Так, покарання у вигляді позбавлення права керування автомобілем зазвичай виноситься тим особам, які своїм протизаконним поведінкою створили реальну загрозу заподіяння шкоди або заподіяли шкоду життю, здоров'ю або майну інших осіб. Менш небезпечні порушення тягнуть штрафні санкції.

Підставою притягнення особи до покарання служить рапорт і протокол огляду місця події, складений співробітником ДАІ.

Не знаєте свої права?

Підпишіться на розсилку Народний Советнік'.
Безкоштовно, хвилина на прочитання, 1 раз в тиждень.

Залежно від змісту цих юридичних документів, детально описують обставини правопорушення, буде визначатися і ступінь небезпеки діяння.

Важливу роль відіграють роз'яснення порушника та свідків, які спостерігали за вчиненням адміністративного правопорушення у вигляді наїзду на знак цегла. Штраф зазвичай призначається особам, які раніше не здійснювали порушень ПДР.

Певну специфіку має порушення, вчинене на території стоянок. Проїзд під цеглу, штраф за який встановлюється за ч.3 ст. 12.16 КоАП, матиме меншу суспільну небезпеку, ніж інші види проїзду під заборонним позначенням.

Знаки в місцях скупчення транспорту грають роль регулятора безперебійного в'їзду транспорту, порушення таких графічних позначень не матиме високу небезпеку для суспільства, якщо воно не спричинить за собою серйозних наслідків.

Виключення з правил

Постанова Пленуму Верховного суду РФ від 24.10.2006 № 18 передбачає можливість здійснення громадянами руху заднім ходом по дорозі з одностороннім рухом.

При цьому особа не буде притягнуто до відповідальності за порушення знака «В'їзд заборонено». Необхідними умовами законності даного дії виступає безпеку маневру і об'єктивна необхідність його здійснення.

Подібні маневри зазвичай необхідні, щоб здійснити парковку на стоянці або об'їхати будь-які перешкоди, розташовані на шляху проходження транспортного засобу.

Неправомірна установка і використання знака

Відповідальність за виїзд під заборонний знак не завжди настає для порушника, оскільки спостерігається стійка тенденція до незаконній установці подібних знаків. Деякими особами позначення використовується неправомірно.

Законними можна вважати тільки ті знаки, які встановлюються і експлуатуються відповідно до державних стандартів технічних засобів організації дорожнього руху.

Якщо винний доведе неприпустимість встановлення знака на території порушення, то він уникне адміністративної відповідальності.

видимість позначення

Важливим елементом складу адміністративного правопорушення є вина порушника. Винність означає те, що особа, проїжджаючі під заборонним знаком, усвідомлювала суспільну небезпеку своїх дій і передбачала можливі наслідки порушення. Щоб водій знав про наявність знака на ділянці дороги, позначення має перебувати в межах видимості з позиції водійського місця.

Правила установки знаків свідчать, що такі позначення повинні бути зафіксовані так, щоб відстань видимості зображення досягало 100 метрів. Правила також встановлюють конкретну положення знака на дорожній ділянці і об'єкти, на яких він може бути розташований.

***

Таким чином, порушник, що здійснює протиправне діяння у вигляді проїзду під заборонний знак «цеглина» навмисно, повинен бути готовий до сплати штрафу або позбавлення права на керування транспортом на тривалий термін.

***

Ще більше матеріалів по темі в рубриці " Штрафи ГИБДД, позбавлення прав ".

Не знаєте свої права?