Реклама
Реклама
Реклама

На дні: квартири в Москві тепер здають за 15-20 тисяч рублів на місяць

В кінці вересня аналітики "Інком-Нерухомість" в черговий раз оприлюднили вартість найдорожчої московської квартири в оренду. Максимальна ставка найму склала 750 тисяч рублів на місяць. Звучить вражаюче, але це зовсім не говорить про захмарні ціни на житло в столиці. Компанії, що працюють на орендному ринку, розповіли "Правде.ру" про те, скільки коштують найдешевші знімні квартири. В кінці вересня аналітики Інком-Нерухомість в черговий раз оприлюднили вартість найдорожчої   московської   квартири в оренду

Як з'ясовується, зняти придатну для життя квартиру в Москві досить просто за 20-25 тисяч рублів на місяць. Можна і дешевше, але це будуть, м'яко кажучи, не найкращі варіанти. "У межах 20 тис. Руб. На місяць орендувати квартиру в Москві майже нереально, виняток - квартири в жахливому стані, - каже Роман Бабичев, керівник департаменту оренди компанії" Азбука Житла ". - За 20 тис. Руб. На місяць можна підібрати варіанти квартир, які розташовані в основному в Браїлів, Бескудниково і Глянув ". Втім, трапляються й винятки - так, в базі "Абетки Житла" є цілком придатна для життя, чиста квартира за 15 тис. Рублів на місяць. Це "одиничка" на Бескудніковском бульварі, правда, житло здається без меблів і техніки. В топі найдешевших квартир, за словами Романа Бабічева, також однокімнатна квартира в Царицино за 18 тис. Рублів на місяць ( "ремонту близько 40 років," бабусин варіант ", - відзначає експерт), однокімнатні ж квартири на вул. Академіка Понтрягина в Південному Бутово і на Елеваторній вул. в Царицино за 20 тис. рублів на місяць (обидві зі старими меблями). за ті ж 20 тис. можна зняти і квартиру в пристойному стані на бульварі ген. Карбишева (м. "Жовтневе поле").

"Варіантів вартістю 25-27 тисяч рублів на ринку представлено досить багато, - розвиває тему Марія Жукова, директор компанії" Міель-Оренда ".

Однокімнатні квартири в житловому стані за цю вартість можна знайти в багатьох районах Москви. Не так мало і варіантів за 23 тис. Рублів на місяць ". Наприклад, за 23 тис. Можна зняти однокімнатну квартиру зі свіжим ремонтом, площею 38 кв. М, розташовану поруч зі станцією метро" Новогиреево ". Найдешевша пропозиція в базі" Міель -Оренда "- малогабаритна квартира готельного типу, площею 20 кв. м, розташована в 10 хвилинах громадським транспортом від станції метро Крилатське.

"Найдоступніші квартири в оренду зазвичай знаходяться в районах, що примикають до МКАД або розташованих за її межами, - розповідає Анна Березина, керівник проекту Domofond.ru. - Так, вартість оренди студії 15 кв. М в селищі Північний становить 12 тис. Рублів. за 15 тис. рублів можна орендувати студію в Зеленограді: автор оголошення уточнює, що пропозиція підходить тільки автомобілістам, так як громадський транспорт в район не ходить. за аналогічною ціною, але вже поблизу станції Крюково, пропонується до оренди однокімнатна квартира площею 4 0 кв. М з балконом і лоджією ". Трохи дорожче - за 16 тис. Рублів на місяць - здається "одиничка" у сел. Билов (Нова Москва). В межах МКАД, за даними Анни Березиной, найдешевша пропозиція - це квартира в районі Орєхово-Борисово, однак вимоги у квартирного господаря дещо дивні. Як говориться в оголошенні, житло здається за 16,5 тис. Рублів на місяць - але тільки одинокому орендарю. При заселенні удвох вартість оренди підвищується до 30 тис. Рублів на місяць.

Як бачимо, варіанти для самих ощадливих в Москві є. Навіть з урахуванням того, що частина рекламних оголошень виявиться ріелторської "заманухой", а частина - оголошеннями від дивних власників, знайти житло в межах 20 тис., А тим більше - 25 тис. Рублів на місяць зараз цілком реально. Інша справа, що економним орендарям краще заздалегідь відмовитися від завищених очікувань станом квартири, підготуватися до мінімального набору меблів і техніки і не розраховувати на хорошу транспортну доступність.

Є й інші хороші новини для економних - послуги ріелтора (який, зокрема, повинен відсікати "неадекват") за останні кілька років подешевшали. За статистикою "Абетки Житла", комісії агентів знизилися на останні три роки приблизно на третину. Крім того, якщо раніше комісія - зазвичай в розмірі 100% орендної ставки - в економ-сегменті однозначно лягала на плечі орендаря (оскільки саме він був більш зацікавленої в угоді стороною), зараз послуги посередника частіше оплачує власник квартири. "Вартість ріелторських послуг для власника на ринку оренди також залежить від обсягу послуг і може складати від 20 до 100% щомісячної орендної вартості, - розповідає Марія Жукова. - Найчастіше власники квартир звертаються за комплексної послугою і укладають з агентством нерухомості ексклюзивний договір. Розмір комісійних агентства становить не більше 100% вартості оренди за місяць ".

Частина квартиронаймачів йде з орендного ринку на ринок купівлі житла, відзначає Максим Радченко, заступник генерального директора з розвитку ТОВ ІБК "Ареал". За словами експерта, таких покупців в основному цікавлять ЖК на високій стадії готовності. "Ми відзначаємо помітне зростання кількості звернень від орендарів житла на південному сході Москви до нашого об'єкту, будівництво якого завершується в Люберцях, поруч з метро" Жулебіно ", - говорить Максим Радченко. - Діючі на об'єкті іпотечні програми дозволяють купити квартиру в кредит з щомісячним платежем близько 30 тис. рублів на місяць, при цьому видача ключів починається вже восени 2017 го ".

Звичайно, поки відтоку орендарів, масово вирішальних купити власне житло, ринок не спостерігає, але тенденція все ж намітилася. Тим же, хто залишається в стані квартиронаймачів, в доступній для огляду перспективі боятися підвищення квартплати не варто. "Сьогодні у квартиронаймача є можливість вибрати квартиру, - резюмує Роман Бабичев. - Якщо раніше, маючи на руках 25 тис. Рублів, потрібно було бігти і знімати першу-ліпшу квартиру (були випадки, коли на перегляд стояли черги), то зараз клієнт з таким бюджетом може вибирати з декількох варіантів ".