Реклама
Реклама
Реклама

Зміст авто в ЄС в десятки разів дорожче, ніж в Україні - Южаніна

  1. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
  2. Орфографічна помилка в тексті:

3 липня 2018, 11:55 Переглядів: 3 липня 2018, 11:55 Переглядів:   Фото: Анастасія Іскрицька   поки що   в Україні розробляють нові правила по евробляхам   , Голова Комітету Верховної Ради з податкової і митної політики Ніна Южаніна повідомила співгромадянам, що зміст авто в європейських країнах обходиться власникам в десятки разів дорожче, ніж в Україні

Фото: Анастасія Іскрицька

поки що в Україні розробляють нові правила по "евробляхам" , Голова Комітету Верховної Ради з податкової і митної політики Ніна Южаніна повідомила співгромадянам, що зміст авто в європейських країнах обходиться власникам в десятки разів дорожче, ніж в Україні. Про це Южаніна написала в своїй колонці для " економічної правди ".

"Оскільки європейські авто переміщаються з однієї європейської країни в іншу, не вимагаючи розмитнення, особливу увагу в Європі приділяють державної реєстрації, якої обов'язково передують ідентифікація авто і реєстраційні техогляд. Це платні послуги, вартість яких коливається від 20 до 120 євро", - зазначила Южаніна .

За її словами, вартість реєстрації також варіюється - від 30 до 250 євро - і залежить від розміру реєстраційного внеску, цін на свідоцтво і номерні знаки, вартість перекладу документів, а також обсягу додаткових стягнень.

"Відразу після реєстрації автовласник зобов'язаний оформити страхування цивільно-правової відповідальності, ціна якого залежить від тарифів країни, де зареєстровано авто, покриття страхового поліса; віку, пробігу та об'єму двигуна транспортного засобу, а також страховий історії водія. Вартість страхування може коливатися від декількох десятків до декількох сотень євро ", - підкреслила Южаніна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Вона додала, що наступним обов'язковим кроком є ​​сплата щорічних податків - в кожній країні своїх. Наприклад, податку на власність в Молдові, Грузії та Румунії, екологічного податку в Румунії та Німеччини, дорожнього податку в Молдові і окремих країнах Європи, де в обов'язковому порядку водій повинен платити за користування дорогами країни шляхом придбання дорожньої віньєтки.

"Розміри зазначених платежів залежать від технічних характеристик авто - віку, об'єму двигуна, пробігу, обсягу викидів СО2 і можуть досягати декількох сотень євро в рік", - додає депутат.

Южаніна також навела дані The Car Cost Index, дослідження вартості володіння авто в Європі, яке щорічно проводить міжнародна транспортна компанія LeasePlan. Так, згідно з дослідженням, обсяг щомісячних витрат на утримання машини в Польщі становить 448 євро, в Румунії - 476 євро, в Німеччині - 618 євро.

"Тобто за рік сума витрат досягає 5376, 5712 та 7416 євро відповідно. В основу обчислень закладені показники амортизації, середня кількість використовуваного палива, податки і збори, обслуговування та ремонт, у тому числі заміна масла і шин", - підсумувала Южаніна.

Як повідомлялося, через наплив "евроблях" і митних пільг для б / у машин, українці перестали активно скуповувати нові авто . За червні 2018 року порівняно з травнем ринок скоротився на 4,8%.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Южаніна розповіла українцям, як дорого утримувати автомобіль". інші Авто новини дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ