Реклама
Реклама
Реклама

Міс ван дер Рое - Павільйон Німеччини і будинок Фарнсуорт

  1. Павільйон Німеччини в Барселоні
  2. Будинок Фарнсуорт в Іллінойсі

Людвіг Міс ван дер Рое (Ludwig Mies van der Rohe, 1886 - 1969) - німецький архітектор-модерніст, один з художників, які визначили вигляд міської архітектури в XX столітті. Великий вплив на Міс ван дер Рое надали такі напрямки, як конструктивізм і нідерландська школа De Stijl.

У 1938 р Міс ван дер Рое їде в США, не бажаючи залишатися в нацистській Німеччині і отримує запрошення очолити Іллінойський технологічний інститут. Робота Мисан породила в США ціле архітектурна течія, відоме як «стиль Мисан». Однак ще за життя Міс досяг майже повної абстракції своєї улюбленої геометричної форми, і далі розвиватися його ідеям виявилося складно. Повністю скляні стіни породили проблеми з надмірною інсоляцією, а забудовані однаковими блоками квартали стали здаватися багатьом смутними.

Після смерті Мисан його стиль поступово почав сходити з архітектурної арени і в 80-ті роки практично витіснений іншими стилями, такими як постмодернізм.

Павільйон Німеччини в Барселоні

Павільйон Німеччини в Барселоні - виставковий павільйон Веймарської республіки на міжнародній виставці, що проходила в Барселоні з 20 травня 1929 року по 15 січня 1930 року. У павільйоні немає замкнутих приміщень і дверей, а центром композиції є висічена з зеленого мармуру скульптора Георга Кольбе «Танцівниця». Меблі, спеціально створена для павільйону, виявилася настільки вдалою, що з 1944 року американська фірма «Knoll» стала її випускати під назвою «Барселона». Меблі «Барселона» випускається і донині. Після закриття виставки в 1930 році павільйон був демонтований і відправлений до Німеччини, де безслідно пропав. У 1980 році влада Барселони прийняли рішення відновити павільйон в його первісному вигляді. Роботи по відновленню павільйону тривали з 1983 по 1986 роки за фотографіями і оригінальними кресленнями Мисан ван дер Рое. В даний час будівля павільйону є музеєм.

В даний час будівля павільйону є музеєм

Автор фотографії Joaquín Gianni Автор фотографії   Joaquín Gianni   Автор фотографії   Carlos Lorenzo   Автор фотографії   Carlos Lorenzo   Автор фотографії   malouette   Автор фотографії   malouette   Автор фотографії   malouette   Автор фотографії   kalidoskopika   Автор фотографії   malouette   Автор фотографії   Marc Teer   Автор фотографії   Wojtek Gurakr   Автор фотографії   Wojtek Gurakr Автор фотографії Carlos Lorenzo Автор фотографії Carlos Lorenzo Автор фотографії malouette Автор фотографії malouette Автор фотографії malouette Автор фотографії kalidoskopika Автор фотографії malouette Автор фотографії Marc Teer Автор фотографії Wojtek Gurakr Автор фотографії Wojtek Gurakr

Будинок Фарнсуорт в Іллінойсі

Будинок був побудований в 1950-1951 роках на замовлення Едіт Фарнсуорт. Стіни будинку виконані зі скла, а сам будинок піднятий над землею на балках, з метою захисту від повеней, але в той же час це дає відчуття, що будинок ширяє в повітрі. У будинку відсутній розподіл на кімнати, що створює усередині єдиний простір. У 2003 році будинок був викуплений Національним трастом збереження історичних пам'яток та в ньому був організований музей.

У 2003 році будинок був викуплений Національним трастом збереження історичних пам'яток та в ньому був організований музей

Автор фотографії JR P Автор фотографії   JR P   Автор фотографії   Peter Guthrie   Автор фотографії   Peter Guthrie   Автор фотографії   Peter Guthrie   Автор фотографії   Peter Guthrie   Автор фотографії   Devyn Caldwell   Автор фотографії   Devyn Caldwell Автор фотографії Peter Guthrie Автор фотографії Peter Guthrie Автор фотографії Peter Guthrie Автор фотографії Peter Guthrie Автор фотографії Devyn Caldwell
Автор фотографії Devyn Caldwell

Ви можете слідкувати за коментарями до цього запису через стрічку RSS 2.0 .