Реклама
Реклама
Реклама

Нардепи розкрили дані про 4,5 тисячах своїх помічників

В середньому у одного депутата 11 помічників / УНІАН

Список помічників можна знайти на картці кожного депутата з інформацією, за яким принципом вони працюють: як держслужбовці або як волонтери. Про це радіо Свобода повідомив рух «Чесно».

Згідно з оприлюдненими даними, 3259 помічників народних депутатів працюють на громадських засадах, а 685 мають статус держслужбовця.

В середньому у одного народного депутата 11 помічників. Втім рекордсменом Верховної Ради VIII скликання став депутат від «Народного фронту» Микола Кадикало - у нього 29 помічників. Зате жодного помічника не мають Надія Савченко, Мустафа Джемілєв і Ірина Луценко.

Читайте також Гройсман розпорядився скоротити чисельність апарату ВР на 12%

«Помічники є мостами між депутатами та громадськістю. Дуже багато хто використовує «корочку» для лобізму. Але нам недостатньо знати ім'я і прізвище. Щоб вважатися частиною цивілізованого світу, нам потрібно ще забезпечити публікацію біографічних даних, зокрема яке у помічників освіту, де вони працювали і зрозуміти які у них компетенції. Тоді і буде відомо, на основі яких критеріїв їх взяли », - розповів координатор руху« Чесно »Андрій Круглашов.

Виводити помічників з тіні зобов'язав депутатів голова Верховної Ради Володимир Гройсман. Після закликів активістів 28 січня він підписав розпорядження, згідно з яким депутати повинні щомісяця оприлюднити списки своїх помічників на сайті Верховної Ради і на інтернет-сторінках депутатів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter