Реклама
Реклама
Реклама

Угода купівлі-продажу. Як уникнути шахрайства

  1. Частина 1. Самі з вусами
  2. Почнемо з рад продавцям квартири.
  3. Частина 2. Ріелтер, а ти нас не обдуриш?
  4. продамо квартиру
  5. Цікавий опис різних схем шахрайства з нерухомістю
  6. Нестандартна схема шахрайства
  7. На продану квартиру з'явився спадкоємець (((
  8. що це за фішка зі здачею - дзвінки від кого?
  9. Це запорука за оренду або шахрайство?
  10. У чому суть шахрайства?
  11. Купівля квартири - банк для угоди
  12. А через Інком хтось купував / продавав квартиру?
  13. Підвищення ціни перед операцією ????
  14. Продаж квартири за дорученням - "Де гроші, Зін?"
  15. на що не страшно дати доручення ріелтору при продажу-купівлі квартріри?
  16. шахрайство з показом квартир
  17. В'їзд раніше угоди
  18. Продавець вирішив підняти ціну
  19. Як передати гроші і оформити угод? Потрібна допомога!
  20. чому угода може бути анульована
  21. Тим, хто купував вторинку, питання
  22. Обмін через купівлю-продаж

зміст:

У всі часи знаходяться люди, які хочуть поліпшити свої житлові умови, зробити обмін з доплатою або зняти квартиру. І не наживається на цьому тільки ледачий шахрай: квартири все дорожчають, а законодавство в цій області далеко не так досконало, як хотілося б чесним громадянам.

Фантазія професійних брехунів невичерпна: використовуються підставні особи, підкуповується нотаріус, складаються хитрі договору на користь аферистів ... Шахраї заради однієї угоди можуть поміняти номера квартир на поверсі або назва вулиці на будинку. Способи обману постійно вдосконалюються, що придумають винахідливі шахраї в наступний раз, ніхто не знає.

Способи обману постійно вдосконалюються, що придумають винахідливі шахраї в наступний раз, ніхто не знає

Найголовніша порада при операціях з нерухомістю - звертайтеся в крупні агентства нерухомості, які мають хорошу репутацію і кваліфікованих фахівців. Але, на жаль, повністю убезпечити себе від обману не зможе ніхто, навіть професіонали допускають помилки або в гонитві за прибутком не помічають ризиків. Тут ми даємо кілька порад, слідуючи яким ви зможете багато в чому убезпечити свою угоду від несподіваних проблем.

До змісту

Частина 1. Самі з вусами

Отже, ви вирішили купити, продати або обміняти квартиру, але допомога агентства нерухомості вам не по кишені, або ви віддаєте перевагу все робити самі, або учасник угоди ваш друг (брат, сусід, товариш по службі і т.п.) і ви йому повністю довіряєте. І все ж навіть в останньому випадку вам слід зробити деякі кроки, які убезпечать вашу угоду від подальших судових розглядів.

Почнемо з рад продавцям квартири.

  1. Будьте уважні, отримуючи гроші готівкою: замість справжніх купюр вам можуть підсунути "ляльку" з газетного паперу. Звичайно, обдурити таким чином досить важко. Але не забувайте, що аферисти - чудові психологи, іноді і в голову не може прийти, що такий усміхнений уважна людина переслідує підступні цілі.
  2. Укладаючи угоду, вказуйте в договорі реальну вартість квартири, за яку ви отримуєте гроші. Не рідкісні випадки, коли шахраї-покупці переконують продавця квартири вказати в договорі суму менше реально заплаченої: нібито не має сенсу платити "зайві" гроші в якості податків. А потім як раз її і виплачують за квартиру - не більше.
  3. Отримавши завдаток за квартиру, не можна розслаблятися, навіть якщо обидва примірника договору залишаються у продавця. Аферисти знаходять найрізноманітніші способи обману: наприклад, заплативши частину грошей, їдуть за рештою суми. Самі приїжджають до нотаріусу, який укладає договір, і просять у нього копію договору: свій екземпляр вони нібито втратили. Довірливий або підкуплений нотаріус може піти назустріч, видати копію, а шахраї швидко зареєструють угоду в БТІ і продадуть квартиру.

Поради покупцям квартири.

  1. Ще раз повторюся: вказуйте в договорі купівлі-продажу реальну вартість квартири. У цьому зацікавлений не тільки продавець квартири, але і її покупець. Адже якщо продавець квартири вже після її продажу за якоїсь причини передумає і вирішить анулювати угоду (на що він, до речі кажучи, має повне право), суд піде йому назустріч. Квартира повертається її колишньому власникові, а власник виплачує покупцеві тільки ту суму, яка вказана в договорі.
    Ще один нюанс: якщо продавець заявить на суді, що грошей у нього немає (пропив, втратив, вкрали і т.д.), він буде повертати їх частинами, не більше 30% від місячної заробітної плати (офіційної, з якої сплачуються податки) . Нескладно підрахувати, що при середній офіційній зарплаті в 3 тис. Руб., Терміни повернення грошей можуть відсуватися до нескінченності.
  2. Будьте уважні при покупці квартири по дублікатами. Тим більше якщо квартира продається за низькою ціною і терміново. Шахраї роблять копії з документів на квартиру, яка може дійсно належати одному з шахраїв, і протягом короткого часу укладають кілька угод купівлі-продажу, а отримавши гроші, зникають. Треба сказати, господарем квартири в такому випадку стане той покупець, який першим зареєструє її в БТІ.
  3. Уважно перевіряйте документи на нерухомість: нерідкі випадки, коли продають орендовану квартиру за підробленими документами.
  4. Щоб обчислити шахрая, необхідно перевірити у продавця / покупця квартири справжність документів, що засвідчують його особу, в психоневрологічному і наркологічному диспансері за місцем проживання перевірити чи не перебуває він на обліку. Це складно, але угоди, укладені недієздатною продавцем, вважаються недійсними.
  5. В органах опіки та піклування обов'язково перевірте наявність або відсутність рішення судових органів про визнання власника квартири недієздатним. У цих же органах необхідно дізнатися, чи існує дозвіл на проведення угоди з нерухомістю.
  6. Дуже важливо з'ясувати сімейний стан продавця квартири і можливу наявність прав на нерухомість чоловіка / дружини та дітей. Якщо з продавцем проживають неповнолітні, вимагайте у нього рішення комісії з опіки. А від чоловіка - дозвіл на придбання або відчуження нерухомості.
  7. Якщо продавець квартири діє за дорученням, необхідно перевірити її справжність, а ще краще зустрітися зі справжнім власником і упевнитися, що він дійсно збирається продавати квартиру.
    При здійсненні операції з нерухомістю, де має місце довіреність, слід провести наступні перевірки:
    1. уточнити у нотаріуса, яка посвідчила довіреність, чи має вона силу на момент пред'явлення,
    2. бажано навести довідки про особу, що видав довіреність,
    3. а також перевірити правильність її оформлення.

    Знайте, що довіреність припиняє свою дію в наступних, важливих для покупця випадках:

    1. закінчення строку довіреності (перевіряйте дати),
    2. скасування довіреності особою, яка її видала,
    3. в разі смерті власника квартири, яка видала довіреність,
    4. визнання його недієздатним, обмежено дієздатним або безвісно відсутнім,
    5. визнання недієздатним громадянина, якому видано довіреність, обмежено дієздатним або безвісно відсутнім.
  8. Необхідно перевірити квартиру в органі державної реєстрації прав на нерухоме майно та угод з ним. Перевірка нерухомості по БТІ необхідна, щоб отримати відомості про всю історію квартири: про попередніх власників, про попередні угоди, з нею вироблених, і т.п.

    Ось деякі тонкощі:

    1. якщо з квартирою колись був проведений обмін, необхідно переконатися, що всі особи, які були в обміні зацікавлені, повністю їм задоволені;
    2. якщо квартира продається спадкоємцем, звертайте увагу на термін вступу власника квартири в права спадщини (сумнівна юридична чистота квартири, якщо термін більше шести місяців), родинні зв'язки спадкоємця (чим далі спорідненість, тим вище ризик);
    3. вас також повинна насторожити насильницька смерть колишнього власника квартири;
    4. необхідно з'ясувати кількість прописаних в квартирі людей;
    5. чи не порушуються права громадян, які раніше жили в цій квартирі і виписалися з неї;
    6. прописані вони за новим місцем проживання.
  9. Що стосується фінансового аспекту перевірки квартири, то необхідно з'ясувати, чи є заборгованість по оплаті телефону і міжміських розмов, сплачені рахунки за комунальні послуги і т.п.

Звичайно, це не всі перевірки, які ви повинні зробити, хоча навіть це зажадає від вас величезної кількості часу і зусиль. Що ж, ви прийняли рішення діяти самостійно, значить, доведеться робити роботу агентства нерухомості самому. Але виявити шахраїв ви зможете досить швидко, якщо будете уважні і перевірите хоча б частину необхідних відомостей. На жаль, навіть самі ретельні перевірки не зможуть гарантувати вам відсутність проблем в майбутньому, пов'язаних з недосконалістю законодавства, з неправильно проведеної приватизацією, утиском прав тих громадян, про існування яких може не знати навіть сам продавець квартири.

До змісту

Частина 2. Ріелтер, а ти нас не обдуриш?

Якщо ви запитаєте тих людей, які колись вдало самостійно купили квартиру, в 9 випадках з 10 отримаєте несподівану відповідь: краще звертатися до професіоналів. Ми саме це і радимо.

На жаль, навіть спілкуючись з фахівцями, потрібно бути дуже уважним, щоб уникнути неприємностей.

  1. Довіряйте, але перевіряйте. Дуже важливо детально вивчити договір на надання послуги. Причому обов'язково попросіть агентство дати вам зразок договору з собою: ви зможете детально його вивчити і, якщо потрібно, проконсультуватися з юристом. Ну а якщо в цьому проханні вам відмовлять, поставтеся до такого агентству з максимальним підозрою.
  2. Ніколи не давайте ріелтери завдаток або аванс без розписки і (або) укладення договору. Не забувайте, що саме такої дурості від вас очікують шахраї, ну а недобросовісні співробітники швидко використовують вашу помилку в своїх цілях.
  3. Після укладення договору з агентством у вас обов'язково повинен залишитися ваш екземпляр договору. Інакше агентство з задоволенням зніме з себе відповідальність за результат угоди.
  4. Не погоджуйтеся на перегляд варіантів за гроші: так діють тільки шахраї. Вони обіцяють підібрати варіант, знайомлять з господарями (зазвичай це підставні особи, які перебувають у змові з аферистом), шахрай отримує домовлену суму грошей за надання послуги, але угода "несподівано" зривається, а гроші за підбір варіанту покупцеві не повертають.
    Дуже часто в поспіху ріелтер "забуває" укласти договір, або в договорі, який ви не встигли (забули, посоромилися) прочитати, дрібними буквами написана коротка фраза, виходячи з якої фірма ні за що відповідальності не несе.
  5. Не вірте агентству нерухомості, якщо вам обіцяють продати вашу квартиру за шалені гроші. Продати квартиру за ціною, що значно перевищує ринкову, навряд чи вийде, незабаром вам запропонують знизити ціну до її реальної ринкової вартості. А ось час і нерви ви втратите.
  6. Обов'язково цікавтеся історією квартири. Звичайно, все ретельно перевірити - завдання агентства нерухомості. Але іноді вони можуть приховати важливу інформацію, або просто не акцентувати на цьому увагу. Тому задавайте якомога більше питань про попередніх власників квартири, їх сім'ях, стан здоров'я і т.п. І якщо щось вас насторожило, від варіанту потрібно відмовитися.
  7. Укладайте договір завдатку тільки в тому випадку, якщо ви вже добре знаєте про всі попередні угоди з квартирою і її колишніх власників. Якщо після укладення договору від даного варіанту ви відмовитеся, завдаток ріелторська компанія може вам не віддати, мотивуючи це тим, що саме ви винуватець того, що угода зірвалася. Довести провину агентства нерухомості, не надав усієї інформації про квартиру, дуже важко.
  8. Уважно читайте договір завдатку: деякі агентства пишуть, що якщо угода зривається з їхньої вини, завдаток повертається покупцеві, що саме по собі суперечить цивільному кодексу РФ, згідно з яким агентство має виплатити завдаток у подвійному розмірі.

Отже, на жаль, купуючи і продаючи нерухомість, людина дуже ризикує. Тому на арені нерухомості у вас повинен бути один девіз: "Нікому не довіряю, всіх підозрюю, все перевіряю!" І вдалою вам угоди!

Марія Тучина

Авторська стаття

x

Вам сподобалася стаття?

Оцініть статтю

Обговорення

Підкажіть, зараз з'явилася можливість оформляти документи на покупку квартири електронною реєстрацією, тут ось про це прочитала lifehacker.ru/special/ingrad/article/1/. Сподобалося, що цей спосіб значно полегшує процедуру, ось тільки виникло питання, чи не виникне потім проблем з документами?

Чи правильно я зрозуміла - отримати інформацію про те, як оформлялася довіреність у нотаріуса, можна тільки з дозволу суду? Знайшли на Авито квартиру, купуємо за дорученням, хочу знати деталі, щоб не ризикувати. Дякуємо.

Хороша стаття, все правильно написали, згодна з кожним словом. Особисто від мене порада, якщо продаєте житло, то розміщуйте оголошення дуже акуратно, на сумнівних ресурсах не варто розміщувати. Почитайте попередньо відгуки, люди часто пишуть, якщо зіткнулися з негативом. Я особисто не рекомендую майданчик Ціан, першу квартиру продавали, розмістили у них оголошення, потім ледве-ледве втекли від них .... Дзвонили вдень і вночі, агенти, клієнти, якісь незрозумілі люди ..... Називали дивну ціну, щось від нас вимагали, лаялися ... бред какой-то. Ми з чоловіком швидко зрозуміли, що справа в майданчику і видалили оголошення. Потім розмістили його в іншому місці і нормально продали житло, без нервування.

Пріценівалсіь до жк Чемпіон парк, класні будинку, але дружині не сподобалося щось. Всі дивилися через магістрат, запропонували нам відразу інші варінт в цій ціновій категорії, два варіанти були ось взагалі хоч відразу купуй, але ми Ипотечники. Компанія з цим теж трохи допомогла, банк пішов назустріч нам і в підсумку все вийшло

28.04.2016 16:05:47, KarimChudinov

поради хороші, тільки "самі з вусами" звичайно не варіант, особливо якщо у вас встречка, купівля-продаж. Без професіонала не обійтися! Причому краще працювати з приватниками і за рекомендацією (ну або за відгуками шукайте). Я так знайшла свого ріелтора -Марі Какоткіну

Стаття дуже хороша. Просто є люди-професіонали, які вже багато чому навчилися, їм, може, і не так цікаво. А для новачка - є над чим подумати. А вже потім, відштовхуючись від прочитаного, розширювати кругозір :)

05.03.2007 20:28:39, Оленка

Стаття містить банальний набір рад (ІМХО, які допоможуть розкрити погано замасковані афери.Расскажу випадок підкупу фахівців регпалати, коли у тебе приймають перевірені нормальні документи на квартиру, дають розписку про прийом документів з неіснуючим номером справи, а через день приходить "продавець" і забирає документи з регпалати для продажу наступним покупцям - гроші сплачені, агенство несе відповідальність в межах свого гонорару, співробітник регпалати звільнений за статтею, поклавши в кишеню частина грошей за ....- цять угод, Цілком з даною квартирою за описаним сценарієм :: (((Ось так.Сама за освітою юрист-документи перевіряла, всіх перевіряла, а такого не очікувала: (((

Стаття хороша. Я ось збираюся купувати квартиру, і практично нічого не знаю як все відбувається ... Правда я збираюся купувати в споруджуваному будинку, на початковому етапі будівництва. Була б дуже вдячна, якби Ви могли написати про підводні камені в цій справі ... На що звертати увагу, які документи вимагати від агента (агенства), що перевіряти ... Загалом як не опинитися в дурнях ... Заранее спасибо

04.04.2005 15:46:45, Світлана

Боже ну и бред. Стаття була б актуальна років так 15 тому (щодо ляльки і тд і тп) Відчуття що автор і не знат, що гроші кладуть в банківську комірку. А бути УВАЖНИМ при подсутуной ляльці нереально. Ви вже вибачте.
Про угоду в БТІ (!!!!) взагалі маячня. Угода реєструється не в БТІ БТІ це взагалі то БЮРО ТЕХНІЧНОЇ ІНВЕНТАРИЗАЦІЇ, з чого вони угоду будуть регістріроовать ???
Вообщем бредятина людини який ніколи нічого не продавав і не купував, а нафантазував собі навіть не знаю на підставі чого щонайповніше марення.
Мені дуже цікаво як автор збирається перевіряти СПРАВЖНІМ ДОКУМЕНТІВ. "Дайте ка ваш паспорт я його наекспертізу віддам".

Дивно, але стаття вже дуже схожа на мою дипломну роботу ..............

12.02.2004 11:03:06, Ліза

да уж, помилки за фактами на кожному кроці, далі першого абзацу першого розділу навіть не стала читати. а новачкам в даному питанні цю статтю читати взагалі заборонено - ще більше помилок здійснять, і що дивно - з вини учасника. не страшно на себе таку відповідальність брати?
ремарка "редактору": це що ж у вас за журнал такий, який був в захваті від цієї єресі? і що ж це за професіонали, які це все схвалили? ви просто лякаєте аудиторію подібними заявами.
я не суперпрофесійний журналіст, але все ж я вже 2 роки підробляю і вельми успішно вільним копірайтером. у мене також є статті на тему нерухомості, місцевої аудиторії я їх вже представляла. до того ж я вже 2 роки теоретично і на власній шкурі вивчаю питання нерухомості. так ось моя особиста думка - перш ніж писати статтю на будь-яку тему, треба її, тему, спочатку детально вивчити, а кращий метод хорошого журналіста - перевірити на собі. тим більше, якщо ви беретеся за таку складну тему, як нерухомість, це вам не квіточки-фантики, тут мова йде занадто багато про що, так що шапкового знайомства тут мало. а вибачення на кшталт "вона молода" не підійдуть людині, який скористається вашою статтею як біблією і втратить свої гроші.

Шановна публіка, если ви всі Такі розумні в харчуванні нерухомості, то ласкаво просимо до мене до авторизованого. Приму з розпростертімі обіймамі. Легко людини крітікуваті, особливо в тих харчування, Які Здаються вам очевидно, ви Спробуйте Самі статтю Написати. Так, згодна, Маша помилуй (думаю, просто опечатані, тому что це "Злив" з декількох ее статей в Журналі, Які були зустрінуті професіоналами Сайти Вся нерухомості на ура и дуже хвалять), но Це не привід лаяти дівчину. Пояснюю чому. До сих пір, за часів масових оповідань про авантюристів, методах і способах обману, знаходяться, не побоюся цього слова, дурні, які діють саме так, як описує Марія. Яких елементрано обманюють, "кидають" на гроші, привозять липових нотаріусів і т.д. А якби ви знали, скільки народу "горить" на оренді !!! Інші товариші примудряються по 3-5 раз звертатися в інформаційні агентства, і тільки ПОТІМ розуміють, що їх ОБДУРИЛИ !!! І "ляльки" вручають елементрано, і з осередками обманюють. Люди, деякі громадяни просто непристойно тупі в питаннях нерухомості, але лізуть все робити самі, самі ж себе і підставляють.
Знаєте, скільки таких дзвонить до редакції. Теж саме і на ринку комерційної нерухомості! Легко говорити, коли знаєш ...
З.І. не в касу ... Знаю одного товариша, які замість цуценя вівчарки купив ведмедика. А ви говорите ...

11.02.2004 22:01:06, Я-редактрор у виданні про недвижимост

На рідкість дилетантська стаття. Перераховувати всі безглуздості - це переписати статтю, плюс ще стільки ж, пояснюючи чому це невірно.
Мій Вам щира порада - пишіть про те, в чому розбираєтеся. Нерухомість - це не та тема, де можна обійтися, просто зібравши думки кількох людей.

Щодо осередку ви маєте рацію ... Про це забула. Спасибі, що нагадали. Треба докладніше вивчити.

11.02.2004 17:46:52, Марія Тучина

Ідіотська стаття якась. Або за ідіотів тримають читачів. Яка нафіг "лялька", кожен папірець перевіряється двічі та сума закладається в клітинку. Яке БТІ, коли давно вже реєстрація йде в Мосрегістраціі. Враження, що автор взагалі не в темі. Я більш сумбурним статті на тему нерухомості не бачив.

.

Коментувати можут "Угода купівлі-продажу. Як уникнути шахрайства"

продамо квартиру

Дивилися, як женсчіна продала квартиру і залишилася з дитиною на вулиці через коханця в інтернеті ... (Так, є і така методика продажу квартири: початкова ціна занижена, у покупців виникає ажіотаж, проводиться аукціон і ... нерідко квартира Шахрайство. ..

Цікавий опис різних схем шахрайства з нерухомістю

Продаж квартири в іпотеці .. Оформлення угод. Нерухомість. Афера з спадщиною: як не стати жертвою шахраїв. Як уникнути шахрайства. Тучина Марія. Купівля та продаж квартири - важливі поради.

Нестандартна схема шахрайства

Продаж квартири в іпотеці .. Оформлення угод. Нерухомість. Афера з спадщиною: як не стати жертвою шахраїв. Як уникнути шахрайства. Тучина Марія. Купівля та продаж квартири - важливі поради.

На продану квартиру з'явився спадкоємець (((

Розділ: Житло (з'явився спадкоємець на продану квартиру). Бабуся померла 3 роки тому, але разгільдяі- родичі спадок досі не оформили. А яка різниця в ціні за квартиру "більш 3-років у власності." і свіже спадок?

що це за фішка зі здачею - дзвінки від кого?

Купівля та продаж житла, оренда, ріелтор, агент, агентство. Написала що власник. Сьогодні 20 дзвінків, з них 16 чол. запитують - квартиру здаєте? ви - власник? ... і після мого ствердної відповіді кидають трубку (!).

Це запорука за оренду або шахрайство?

Угода купівлі - продажу. Як уникнути шахрайства. Як уникнути шахрайства. Довірливий або підкуплений нотаріус може піти назустріч, видати копію, а шахраї швидко зареєструють угоду в БТІ і продадуть квартиру.

У чому суть шахрайства?

У чому суть шахрайства?. Дача, земельні ділянки. Нерухомість. Купівля та продаж житла, оренда, ріелтор, агент, агентство. Дзвонять по оголошенню про продаж дачі і відразу пропонують великий завдаток на карту. Хочуть, щоб карта була обов'язково з СМС ...

Купівля квартири - банк для угоди

Угода купівлі - продажу. Як уникнути шахрайства. При здійсненні операції з нерухомістю, де має місце довіреність, слід провести наступні перевірки Зараз не працюю, карткою не користуюся, а пенсію переводять в банк, звідки можна знімати зі ...

А через Інком хтось купував / продавав квартиру?

Розділ: Ріелтори (комісія Інком при продажу квартири). "При цьому наша квартира не перевіряється зовсім, хоча там було над чим замислитися, навіть довідки НД і ПНД не беруть" А Ви це знаєте? Протягом місяця натикалася на справжнє шахрайство.

Підвищення ціни перед операцією ????

Угода купівлі-продажу. Як уникнути шахрайства. Розділ: Купівля квартири (продавець змінив ціну перед угодою). Це нормально ...., угода призначена на понеділок, в п'ятницю підписаний кредитний договір, оплачено страховка, а сьогодні дзвінок від ріелтори продавця, що ...

Продаж квартири за дорученням - "Де гроші, Зін?"

Угода купівлі - продажу. Як уникнути шахрайства. Якщо продавець квартири діє за дорученням, необхідно перевірити її справжність, а ще краще зустрітися зі справжнім власником і упевнитися, що він Не вірте агентству нерухомості ...

на що не страшно дати доручення ріелтору при продажу-купівлі квартріри?

договір купівлі - продажу в простій письмовій формі і. перехід права власності на вшеуказанную квартиру в Управлінні федер. служби держ. реєстрації, подавати від мого імені заяви (в т.ч. про держ. реєстрації угоди і права).

шахрайство з показом квартир

шахрайство з показом квартир. ... Важко вібрато розділ. Нерухомість. Купівля та продаж житла, оренда, ріелтор, агент Пам'ятаю, тут якийсь час назад була тема про те, що є шахраї, які дають оголошення про продаж неіснуючих квартира.

В'їзд раніше угоди

Угода купівлі - продажу. Як уникнути шахрайства. Довідку мені підсунули липову і вже на угоді, вже після підписання я почала копати і прозванивать цю саму довідку. Альтернативні операції - найбільш поширена операція на ринку вторинного житла.

Продавець вирішив підняти ціну

Угода купівлі - продажу. Як уникнути шахрайства. Тим більше якщо квартира продається за низькою ціною і терміново. Зрозуміло, працюючи на продавця, ми як раз намагаємося укласти договір завдатку, щоб тримати покупця на гачку і не дати угоді зірватися.

Як передати гроші і оформити угод? Потрібна допомога!

Угода купівлі - продажу. Як уникнути шахрайства. При здійсненні операції з нерухомістю, де має місце довіреність, слід уточнити у нотаріуса, яка посвідчила довіреність, чи має вона силу на момент пред'явлення Ганна Моісеєва Сергій Тихоненко.

чому угода може бути анульована

Приклад: Угоди, вчинені за участю злочинних груп, шахраїв, з підкупом представника однієї зі сторін, вчинені особою внаслідок збігу важких обставин на вкрай невигідних Угода купівлі - продажу. Як уникнути шахрайства.

Тим, хто купував вторинку, питання

Вторинне житло. Нерухомість. Купівля та продаж житла, оренда, ріелтор, агент, агентство. Чи потрібно при покупці квартири наполягати на наданні довідок з психо і наркодиспансерів, знаю, що вимагати не маю права.

Обмін через купівлю-продаж

Обмін через купівлю - продаж. . Юридична. Обговорення юридичних питань, консультації фахівців на теми спадщини, нерухомості, оформлення документів. Угода купівлі - продажу. Як уникнути шахрайства. У всі часи знаходяться люди, охочі ...

2. Ріелтер, а ти нас не обдуриш?
О це за фішка зі здачею - дзвінки від кого?
Це запорука за оренду або шахрайство?
У чому суть шахрайства?
Підвищення ціни перед операцією ?
Продаж квартири за дорученням - "Де гроші, Зін?
На що не страшно дати доручення ріелтору при продажу-купівлі квартріри?
2. Ріелтер, а ти нас не обдуриш?
Сподобалося, що цей спосіб значно полегшує процедуру, ось тільки виникло питання, чи не виникне потім проблем з документами?
Чи правильно я зрозуміла - отримати інформацію про те, як оформлялася довіреність у нотаріуса, можна тільки з дозволу суду?