Реклама
Реклама
Реклама

Секрети чарівності: як працює і скільки отримує московський Дід Мороз

  1. Професійний Дід Мороз, актор театру і кіно Артем
  2. Про замовленнях
  3. Про середній заробіток і зустрічі Нового року на роботі
  4. Про маленьких і великих глядачах
  5. Про "морозних" правилах і костюмах
  6. Професійний Дід Мороз, а також мандрівник, студент і моряк Анатолій
  7. Про замовленнях
  8. Про легкість гри і святкування Нового року на роботі
  9. Про маленьких і великих глядачах

Фото: ТАСС / Іван Гущин

У вівторок, 18 листопада, в Росії відзначають день народження Діда Мороза - мабуть, найулюбленішого казкового персонажа і дітей, і дорослих. Ми дізналися, як стають Дідами Морозами, скільки вони отримують і як зустрічають Новий рік.

Артем. Фото: з особистого архіву

Професійний Дід Мороз, актор театру і кіно Артем

Про те, як приходять в Діди Морози

"За освітою і станом душі я актор. Закінчував МПДУ, де з нас готували театральних педагогів, але по суті ми актори. Я працюю в театрі і є провідним різних проектів, в тому числі, власного театрально-концертного агентства" Акварель ". До цього працював в театрі-студії "Дива".

З минулого року я почав ще і "морозити". Взагалі, про те, щоб працювати Дідом Морозом, я подумував давно. І ось в минулому році зрозумів, що дозрів для такого роду діяльності, набрався досвіду. У порівнянні з казковими персонажами, яких замовляють на свята, Дід Мороз - більш складний образ ".

Про замовленнях

"Замовлення надходять до мене від адміністраторів, агентів, що займаються менеджментом. Якісь потрапляють безпосередньо, так як крім вистав моє агентство займається проведенням свят.

Ще ми робимо розсилки клієнтам - дитячим садам і школам, які раніше вже замовляли у нас спектаклі. Але цілеспрямованої реклами я не даю, бо це справа витратна. Щоб "відбити" її, потрібен інший оборот ".

Фото: M24.ru

Про середній заробіток і зустрічі Нового року на роботі

"Все залежить від того, як артист працює. У середньому за сезон можна отримати від тисячі доларів. Верхньої межі немає, тому що можна брати кілька замовлень в день, а чим більше людина працює, тим більше він заробляє. Найприбутковіша з усього сезону - Новорічна ніч.

Минулий Новий рік я зустрічав на роботі. До півночі у мене було кілька замовлень і після - один велике замовлення ".

Про маленьких і великих глядачах

"І для дітей, і для дорослих Дід Мороз і Снігуронька - це завжди диво. Причому дорослі вірять в казку навіть більше, ніж діти.
Я б не став порівнювати роботу з дітьми та дорослими, всюди свої переваги і недоліки. До дітей, наприклад, потрібно знайти підхід. Коли ми працюємо з дітьми, то виходить більш камерне захід, що включає ігри, конкурси. Все відбувається дуже активно і швидко. Коли Дід Мороз приходить до дорослих, то програми схожі на шоу.

Фото: M24.ru

Буває, зустрічається важка публіка, занадто серйозна. Але мені завжди вдавалося "підняти", розгойдати її.

Іноді нам пропонують випити. Але ми не можемо собі дозволити таке на роботі. Тоді доводиться говорити, що нас олені до себе не підпустять, якщо ми вип'ємо. Ще, буває, намагаються Снігуроньку "замовити" ... До речі, в моїй роботі постійної Снігуроньки ніколи ще не було. Іноді надходить замовлення, виходить, терміново потрібна Снігуронька - і тоді ми просто беремо ту, яка вільна у даний момент ".

Фото: M24.ru

Про "морозних" правилах і костюмах

"Все у нас має бути коректно по відношенню до публіки. Головне - зберігати казку, не виходити з образу. У цьому плані легше, якщо ми працюємо в приватних будинках, куди приїжджаємо на машині вже в костюмах і в них же їдемо.

Всі особисті проблеми - на другий план. Коли ти на сцені, нікого не стосується, як ти себе почуваєш і що відбувається з твоїм настроєм. Потрібно повністю вжитися в образ. Навіть якщо у мене погане самопочуття, то на сцені я повністю від цього звільняюся.

Перевтілюватися в Діда Мороза не складно - це ж моя робота. Мені навіть голос змінювати не важко, я можу відтворити практично будь-який тембр. Якщо говорити про практичну сторону питання, то ціна костюма залежить від його якості та може становити від 2 до 50 тисяч рублів. Бороду доводиться міняти кожен сезон ".

Анатолій. Фото з особистого архіву

Професійний Дід Мороз, а також мандрівник, студент і моряк Анатолій

Про те, як приходять в Діди Морози

"У цьому році я перевтілюючись в Дідуся Мороза вже в третій раз. Ідея зайнятися такою роботою прийшла якось спонтанно, навіть не можу згадати, як саме. Наближався Новий рік, і мені захотілося стати Дідом Морозом. Я зробив собі костюм (його пошила на замовлення, спеціально під мене, хороша подруга), знайшов Снігуроньку ... і пішло-поїхало.

Ми з тієї Снігуронькою довго працювали разом, але недавно вона переїхала в інше місто. Тепер я знову в пошуках.

Якщо говорити про мотивацію, про те, чому мені захотілося надягати червоний костюм і бороду, то в цю сферу я прийшов заради ідеї: хотілося дарувати диво дітям і їх батькам. Всі ми були ж маленькими, з нетерпінням чекали Дідуся Мороза та подарунки, які він приносить з собою.

Чим я займаюся, коли проходить зима? Я Дід Мороз, і мій графік - 1/365! (Сміється) Насправді, у мене багато різних занять. Останні півроку ось працюю на флоті. Ще подорожую і отримую вищу освіту ".

Фото: ТАСС / Малишев Микола, Сенцов Олександр

Про замовленнях

"Є люди, які мене вже чекають. Це мої знайомі, знайомі знайомих або просто клієнти, до яких я прийшов якось і які на наступний рік мене звуть знову. Ще я іноді розміщую рекламні оголошення, щоб знайти замовників.

Звичайно, я співпрацюю і з агентами, тому що без них - особливо спочатку - Дідові Морозу знайти роботу непросто. Вони заманюють більшість клієнтів до себе ".

Про легкість гри і святкування Нового року на роботі

"Коли ти звикаєш бути Дідом Морозом, то вже не помічаєш самого моменту перевтілення. Ти просто стаєш їм і забуваєш, що був якимось іншим людиною. Ти - Дід Мороз і ніхто інший.

І в такому випадку Новий рік для тебе - звичайна практика. У перший раз, коли у мене було замовлення в новорічну ніч, я повинен був піти практично відразу після бою курантів. Пам'ятаю, потім так довго їхав у ліфті, що навіть здалося, ніби Новий рік для мене саме там і настав ".

Фото: ТАСС / Смирнов Володимир

Про маленьких і великих глядачах

"Зустрічаються дуже" сумніваються "діти. Якось приходив в одну сім'ю, де була дівчинка, яка задавала Дідові Морозу дуже багато каверзних питань - звідки він прийшов, чи прийде в наступний раз, чому не приходив раніше.

Я дуже делікатно відповідав, дбайливо. Вона з радістю зустріла мене і на наступний рік - так що, думаю, мені цілком вдалося переконати її в існуванні Діда Мороза.

До речі, Дідові Морозу замовляють не тільки сім'ї з дітьми. Один раз мене запросили на корпоратив. Чесно скажу: більше я такою роботою займатися не буду. Там було повно п'яних людей, і всі вони активно намагалися споїти Дідуся Мороза. Але Дідусь Мороз не п'є і веде тверезий і спортивний спосіб життя! Загалом, я гнув свою лінію і не піддався спокусі ".

Алла Панасенко, Ганна Теплицька

сюжет: Інтерв'ю з людьми мистецтва

Чим я займаюся, коли проходить зима?