Реклама
Реклама
Реклама

Омський чиновник Данилов просив своїх підлеглих знищити сліди незаконного полювання на рись

Така вказівка ​​від головного захисника звірів в регіоні отримали відразу два охотінспектора. Така вказівка ​​від головного захисника звірів в регіоні отримали відразу два охотінспектора

фото: omskzdes.ru

Редакція неодноразово публікувала матеріали про гучній історії, в якій, по завіреннях мисливців, брав участь директор бюджетної установи «Управління з охорони тваринного світу» Віктор Данилов та його зять Володимир Третьяков. Детальніше про це можна подивитися тут .

Як з'ясувалося, в кримінальній справі про незаконне полювання в Колосовському районі, яке не так давно благополучно прикрили , Були свідки і крім мисливців з родини Майберг, які і затримали Віктора Данилова на браконьєрстві на червонокнижну рись.

Ці свідки - охотінспектори, безпосереднім керівником яких і був Данилов. Один з них тепер колишній охотінспектор по Колосовському району Віктор Красніков, який на даний момент вже не працює в «Управлінні з охорони тваринного світу».

Читайте матеріал " Історія червонокнижною рисі і недоторканного губернатора "

«Особисто мені і ще одному інспектору Данилов давав вказівки поїхати на місце відстрілу і знищити там все сліди. Було це буквально через пару днів після відомих подій. Подумали ми і не стали цього робити. Хоча я був на тому місці, бачив своїми очима всі ці сліди, і впевнений, що тоді стріляли саме в рись, ну не було там більше нічиїх слідів. Стріляли з снігохода, тобто зверху вниз. Було це в мисливському угідді, яке Данилов вже давно облюбував для себе, хоча це загальнодоступне мисливське угіддя. Однак ця обставина його мало хвилює, тому він і дає розпорядження гнати звідти всіх мисливців, у яких і дозвіл та інші документи в порядку. Так тоді і з Майберг було. Навіть протокол склали, ось тільки суд порахував його незаконним і необгрунтованим », - розповідає Красніков.

Читайте матеріал " Директор управління з охорони тваринного світу підозрюється у браконьєрстві "

За словами колишнього інспектора, його опитували поліцейські, це все він і їм розповідав, ось тільки потім, в ході розслідування кримінальної справи, більше його так ніхто і не викликав. Він і зараз готовий повторити все сказане навіть під присягою на суді.

Читайте матеріал " Що таке червонокнижну рись "

«Є ж свідки і я, і інспектор Полоухін, є кулі, біологічні сліди, карта схема, яку становив інспектор міністерства природи, але до сих пір нічого довести не можуть, або просто не хочуть. Вірять на слово експерту Сидорову, який по суті афілійований з мінприроди, так як на їх замовлення видає Червону книгу Омської області », - нарікає Віктор Красніков.

Читайте матеріал " Відкритий лист В. В. Путіну від мисливців Омської області "

Словом, а віз і нині там. Ось тільки омські мисливці здаватися просто так не збираються. Сподіваються вони, що може бути незалежні експерти, до яких вони звернулися, доведуть, що «невидима кішка», яку підстрелив Данилов - це зовсім не дика собака, косуля, крупно рогата худоба або інший небачений звір, а червонокнижна рись, і що головний захисник звірів в регіоні понесе заслужене покарання.

джерело: newsomsk.ru

12 жовтня 2017 о 12:48