Реклама
Реклама
Реклама

Робота далекобійником в США

Говорячи безпосередньо про тягачах, траки (вантажні автомобілі в США) мають скромне і типове обладнання. За зовнішнім виглядом вони також досить непрезентабельний: в основному компанії спрямовані на економічність, так що техніка має стандартними формами. Однак, приватні господарі машин або owner-operators всебічно втілюють в реальність власні задумки. Для них аеродинаміка не є чимось найважливішим. Вони вважають, що нехай навіть автомобіль «з'їдає» трохи більше палива, але у нього буде унікальний і самобутній зовнішній вигляд. Говорячи безпосередньо про тягачах, траки (вантажні автомобілі в США) мають скромне і типове обладнання

Робота далекобійником добре оплачується

Значно важливішим для них є наявність комфортного спального місця. Комусь це здасться дивним, оскільки вся американська автострада має спеціалізовані місцями-стоянками для вантажних машин, споруджених для зручного відпочинку водіїв. На сьогоднішній день є понад 6 тисяч такого роду місць. Разом з тим, далекобійник потребує широкого і комфортному спальнику. Подібне бажання продиктоване дуже простими речами: по середнім мірками, робота далекобійника в Америці має на увазі перебування в дорозі до 21 дня в місяць. Якраз тому, водієві легше і зручніше провести ніч не в мотелі, а в своєму вантажівці.

Крім цього, варто уточнити, що на зупинках для далекобійників в США передбачені сервісні станції, де можна в стислі терміни провести ремонт свого автомобіля. Зрозуміло, тут навряд чи замінять автомобільний двигун, однак поставлять нові колеса, колодки, дзеркала або наповнять машину свіжим маслом. Великі фірми-вантажоперевізники (такі як UPS і Snyder), що мають великі автомобільні парки, володіють власними піт-стопами, що будуються безпосередньо для проведення технічного ремонту або рядового обслуговування вантажівок.

Великі фірми-вантажоперевізники (такі як UPS і Snyder), що мають великі автомобільні парки, володіють власними піт-стопами, що будуються безпосередньо для проведення технічного ремонту або рядового обслуговування вантажівок

в США для траків є спеціальні заправки

Значення роботи далекобійника в США

Потрібно відзначити, що професія далекобійника є дуже важливою для Америки, навіть тому, що щорічно вантажні траки перевозять по території до 10 мільярдів тонн продукції, на загальну суму понад 9 трлн доларів. На даний момент вся внутрішня перевезення вантажів в США здійснюється вантажівками. Використання даної техніки має великий вплив на всю економіку країни.

Великі габарити тягачів змушують далекобійників триматися в стороні від переважної маси автомобілістів. Наприклад, автозаправні станції в Америці діляться на 2 типу: для звичайних «легковиків» та для великих траків. Цей факт пояснюється дуже просто: паливні баки вантажівок мають колосальну місткість. Крім цього, кожен трак передбачає відразу 2 бака, в які потрібно залити від 300 до 500 літрів. Для швидкого їх заповнення на АЗС передбачені потужні насоси, призначені перекачувати паливо в пару раз швидше, ніж стандартні.

Крім того, паливні баки на американських вантажівках розташовані з двох сторін машини, так що колонки оснащені відразу парою шлангів. До того ж, варто сказати, що у трейлера, тривалість якого досягає 16 метрів, навряд чи вийде припаркуватися на звичайній автозаправці.

До того ж, варто сказати, що у трейлера, тривалість якого досягає 16 метрів, навряд чи вийде припаркуватися на звичайній автозаправці

Робота трак-драйвером в США

Спеціально обладнані АЗС для далекобійників мають довгі і широкі під'їзди до колонок для заправки. Це дає можливість значно полегшити роботу водіїв.

Характерним для американських далекобійників є те, що вони практично не глушать мотори. До того ж, на холостому ходу вантажівка споживає приблизно чотири літри на годину, що дає можливість проїхати 10 км по дорозі. За певної інформації, все американські вантажівки споживають близько шести млрд літрів палива за рік.

Далекобійників в США прийнято розділяти по двох великих категоріям. До першої відносяться далекобійники, що виробляють рейси на території одного штату, в іншій - водії, які переміщаються по різних штатах. Кожна категорія відрізняється характерними умовами зайнятості.