Реклама
Реклама
Реклама

Нерухомість на Гоа або в Дубаї: що вигідніше?

  1. Нерухомість на Гоа - вартість оренди і покупки
  2. Чи вигідно вкладення капіталів в нерухомість Гоа іноземним громадянам?
  3. Діапазон цін на житло в Дубаї
  4. Інвестиційна привабливість нерухомості Дубая

29.08.2016

Гоа - крихітний штат в Індії площею 3,7 тис. Квадратних кілометрів, населений півтора мільйонами місцевих жителів. Однак регіон з береговою лінією протяжністю 101 км прагнуть відвідати люди з усіх континентів, щоб насититися красивою природою, насолодитися піщаними пляжами, поніжитися в цілий теплій воді Аравійського моря, помилуватися унікальними будівлями колоніального періоду, захопитися архітектурою найдавніших храмів.

Нерухомість на Гоа - вартість оренди і покупки

Штат має адміністративний поділ на Північну і Південну частини. Стиль життя в Північному Гоа приваблює молодь і любителів розваг. Південний регіон воліють респектабельні люди.

На Гоа можна орендувати будь-який вид нерухомості відповідно до запланованого на відпочинок бюджетом, орендні ставки коливаються в широких межах. Бунгало, крихітні будиночки без зручностей, невеликі квартирки, розкішні апартаменти, комфортабельні вила, номера в чотирьох і п'ятизіркових готелях - не повний перелік можливостей.

Нерухомість на Гоа володіє прийнятною вартістю, особливо для росіян і громадян з інших країн СНД. Наприклад, крихітну studio в видаленні від пляжу можна купити всього за 10-15 тис. Доларів, а будиночок, що вимагає ремонту, - за 20-30 тис. Упорядковані апартаменти площею 50-60 кв. м в видаленні від узбережжя можна придбати за 35-40 тис. доларів. Вартість житла в комфортабельних житлових комплексах істотно вище. У Південній частині розташовано безліч видів елітного житла, ціни залежать від рівня комфортабельності та архітектурної оригінальності.

Чи вигідно вкладення капіталів в нерухомість Гоа іноземним громадянам?

З інвестиційної точки зору нерухомість на Гоа не надто приваблива. Високі ризики і низька прибутковість зумовлені низкою фактором:

  • недосконалістю законодавства;
  • непрозорістю ринку;
  • низьким рівнем орендних ставок;
  • складністю процедури оформлення власності на нерухомість;
  • рядом обмежень в законодавстві для придбання об'єктів іноземними особами;
  • незначним приростом вартості в період спаду ринку;
  • необхідністю виплачувати податки на майно і дохід.

У Гоа складно купити нерухомість фізичній особі, іноземним громадянам раціональніше створювати підприємство і купувати об'єкт, оформляючи власність на юридичну особу. Статутний капітал не може бути менше 2000 доларів, так само необхідно вносити певні внески в бюджет в момент реєстрації підприємства і щорічно. Компанія повинна здійснювати діяльність, в іншому випадку нерухомість може бути визнана незаконно оформленої.

З огляду на недосконалість законодавства і складності процедури оформлення угоди, іноземні громадяни вдаються до юридичної допомоги. Процес купівлі і оформлення житла займає кілька місяців. Неможливо придбання нерухомості, якщо іноземний громадянин перебуває в країні на підставі туристичної візи. Купувати житло можна тільки після знаходження в країні більше 183 днів.

Однак, не дивлячись на всі юридичні складності, нерухомість на Гоа і Індії в цілому користується попитом у власників капіталу з різних країн. Ніжні піщані пляжі і красива природа стимулюють забезпечених громадян купувати будинки і вілли для комфортного відпочинку в Південній частині штату. Житло в Північній частині доступне людям навіть із середнім рівнем добробуту. У Гоа ведеться будівництво нових житлових комплексів по проектам, відповідним прогресивним тенденціям в сфері архітектури та дизайну.

Діапазон цін на житло в Дубаї

Протяжність берегової лінії в ОАЕ становить 1318 км, на частку Дубая припадає приблизно 1/10 частину. Однак в еміраті реалізовані унікальні проекти зі зведення штучних островів, завдяки яким була збільшена не тільки територія, але й довжина узбережжя. Всьому світу відомий архіпелаг рукотворно створених островів у вигляді пальм.

В еміраті активно ведеться будівництво. Забезпечені іноземці можуть купити розкішні вілли на островах, вартістю в кілька мільйонів доларів, або ж комфортабельні апартаменти за 500 тис. Доларів і більше, в престижних районах, таких як Dubai Marina . Люди із середнім рівнем достатку можуть купувати квартири у віддалених районах міста, де вартість одного квадратного метра житла може становити всього 2-3 тис. Доларів. Наприклад, невелика квартира-студіо площею 40 кв. метрів в районі JVC може обійтися в 130 тис. доларів, а в популярному Dubai Marina - близько 170-180 тис. USD.

Ціни на житло в Дубаї коливаються в дуже широкому діапазоні, вибір видів нерухомості величезний. Вигідно купувати житло безпосередньо у девелоперів. Вартість на етапі реалізації проекту набагато менше в порівнянні із середньоринковими рівнем. Уряд жорстко контролює діяльність будівельних компаній та виконання договірних умов перед інвесторами. Придбання нерухомості у забудовників пов'язане з мінімальним рівнем ризиків і значною економією коштів.

Інвестиційна привабливість нерухомості Дубая

На відміну від Гоа покупка нерухомості в Дубаї вигідна з інвестиційної точки зору. Вкладення окупаються в короткий період і не пов'язані з ризиками, завдяки:

  • високому рівню попиту на нерухомість, що здається в оренду;
  • значним рентних ставок;
  • відсутності податків на нерухомість і доходи ;
  • прозорому законодавству;
  • простий і швидку процедуру оформлення нерухомості у власність;
  • захист інтересів іноземних інвесторів на законодавчому рівні.

Теплий клімат і прекрасне узбережжя - це спільні риси для Гоа і Дубая, проте принципи організації і розвитку ринку нерухомості істотно відрізняються.

Чи вигідно вкладення капіталів в нерухомість Гоа іноземним громадянам?