Реклама
Реклама
Реклама

Курси підвищення кваліфікації професійних бухгалтерів за 40 годин: оптимальні способи

  1. Статус професійного бухгалтера
  2. Для отримання Атестату бухгалтера необхідно:
  3. Способи підвищення кваліфікації
  4. Відвідування курсів і семінарів
  5. Підвищення кваліфікації в режимі онлайн
  6. Онлайн-курси та вебінари для професійних бухгалтерів

Набувши чинності професійні стандарти також вимагають від бухгалтерів постійного самовдосконалення. У 2016 році професійний стандарт поширюється тільки на фахівців державних підприємств, але, за прогнозами, до 2018 року до них приєднаються і комерційні. Це означає, що для фахівців гряде своєрідна обов'язкова професійна сертифікація. Багато бухгалтери вже працюють над своєю кваліфікацією і є власниками Атестату бухгалтера Інституту професійних бухгалтерів Росії. Цей документ вимагає від них щорічного підвищення кваліфікації в обсязі 40 годин, що позитивно позначається на роботі фахівців і виробляє культуру постійного професійного самовдосконалення. Набувши чинності професійні стандарти також вимагають від бухгалтерів постійного самовдосконалення

Статус професійного бухгалтера

Атестат бухгалтера підтверджує, що його власник є висококваліфікованим фахівцем і відповідає вимогам професійної організації, що видала його. Серед вимог можна відзначити такі: спеціальну професійну освіту, не менше, ніж 3-х або 5-річний стаж роботи (останнє для атестата головного бухгалтера), що відноситься до груп "бухгалтер", "службовець зайнятий бухгалтерськими операціями й обліком", складання бухгалтерської ( фінансової) звітності і т.д.

Для отримання Атестату бухгалтера необхідно:

  • визначитися з видом атестата професійного бухгалтера;
  • пройти професійну підготовку в одному з акредитованих центрів Росії;
  • скласти кваліфікаційний іспит.

Після цього робота над кваліфікацією повинна стати звичкою, оскільки всі фахівці зобов'язані щорічно проходити 40 годинні курси підвищення кваліфікації, щоб продовжити атестат професійного бухгалтера. Ця вимога поширюється також на професійних бухгалтерів, які є членами найбільшого об'єднання бухгалтерів і аудиторів - Інституту професійних бухгалтерів Росії (ІПБ Росії).

Ця вимога поширюється також на професійних бухгалтерів, які є членами найбільшого об'єднання бухгалтерів і аудиторів - Інституту професійних бухгалтерів Росії (ІПБ Росії)

Способи підвищення кваліфікації

Щорічне обов'язкове підвищення кваліфікації бухгалтери можуть пройти в двох формах. Перша - відвідування курсів і лекцій в акредитованих навчальних організаціях, друга - є альтернативною і включає в себе розробку нормативних документів, захист дисертацій, публікації монографій, статей, підручників відповідно розділів Програм підготовки та атестації професійних бухгалтерів і підвищення їх кваліфікації та ін.

Оскільки друга форма підходить далеко не всім фахівцям і може зайняти набагато більше часу, ніж обов'язкових 40 годин, розглянемо більш докладно перший варіант.

Відвідування курсів і семінарів

Для підвищення професійної кваліфікації бухгалтер може відвідувати курси і семінари, програма яких відповідає вимогам професійних організацій. Вони повинні розкривати актуальні теми і давати фахівця необхідні знання та практичні навички відповідно до нормативних документів і поточної затребуваності. Відвідування курсів і семінарів забирає у фахівця багато сил і часу, оскільки, крім прослуховування матеріалу, він витрачає їх на проїзд до навчального центру. Це становить деякі незручності для фахівців, які змушені приїжджати в такі центри з віддалених населених пунктів.

Підвищення кваліфікації в режимі онлайн

40 годинні курси підвищення кваліфікації професійних бухгалтерів одно періоду в один робочий тиждень. Бухгалтер не завжди може мати у своєму розпорядженні такою кількістю часу без шкоди для свого трудового графіка. Тому багато фахівців шукають оптимальні способи підвищення кваліфікації, які б не відривали їх від основного виду діяльності повністю. Все більше бухгалтерів відкривають для себе переваги проходження спеціалізованих онлайн-курсів та участі в вебінарах з можливістю підтвердження 40-ка годин підвищення кваліфікації.

Онлайн-курси та вебінари для професійних бухгалтерів

Очне підвищення кваліфікації в Москві може обійтися фахівця на порядок дорожче через те, що у вартість входить плата за оренду приміщень, роздаткові матеріали і тому подібні витрати. У порівнянні з цим, онлайн-курси підвищення кваліфікації дозволять зберегти не тільки сили, а й кошти, оскільки їх можна проходити з будь-якої точки країни. Участь в онлайн-курсах набагато демократичніше очних аналогів, оскільки не вимагає від фахівця чіткого слідування встановленим графіком. Так, наприклад, студенти Фінансової академії "Актив" можуть скласти індивідуальний графік навчання на курсах АССА , CIMA або IPFM , Освоювати матеріал і готуватися до тестів в будь-який зручний час. Крім того, онлайн-курси також пропонують своїм слухачам роздаткові матеріали та підручники в електронному вигляді, що набагато зручніше фізичних носіїв.

Учасники вебінарів також можуть підвищувати свою кваліфікацію прямо на робочому місці. Все, що для цього потрібно - вибрати відповідні теми і прослухати виступи лекторів. Так, у Фінансовій академії "Актив" 1 вебінар дорівнює двом годинам підвищення кваліфікації. для користувачів передплачених послуг діють спеціальні умови, де при покупці піврічний або річної передплати фахівець може отримати сертифікат-підтвердження ІПБР. Вебінари підходять тим, хто прагне освіжити професійні знання, дізнатися про останні зміни законодавства, а також отримати підвищення кваліфікації професійних бухгалтерів.

Після проходження онлайн-курсів і вебінарів в академії або інших центрах навчання, фахівці можуть отримати сертифікат-підтвердження 40-а годин підвищення кваліфікації. Таким чином, онлайн-формат є оптимальним способом підвищення кваліфікації без відриву від роботи і допомагає зберегти час і сили і рухатися в темпі сучасного світу.

  1. Служба внутрішнього аудиту: фактори успіху і її роль в компанії
  2. Диплом АССА по МСФЗ
  3. Підвищення кваліфікації бухгалтерів
  4. Червнева сесія АССА DipIFR (rus) 2016: очікування та реальність
  5. ПРОФСТАНДАРТ для бухгалтера 2016: чого чекати фахівцям?