Реклама
Реклама
Реклама

У Дніпрі будують центр для тварин: будки з підігрівом і лікування

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

4 жовтня 2018, 5:56 Переглядів: 4 жовтня 2018, 5:56 Переглядів:   Допомога

Допомога. Поруч з центром відкриють клініку для вихованців городян. Фото: facebook.com.

У Дніпрі планують створити сучасний реабілітаційний центр для тварин. У ньому облаштують відділення інтенсивної терапії, зону карантину, ігротеку та комплекс вольєрів на 600 собак. Чотирилапими будуть жити в обігріваються будках з автоматичною подачею води. "Сегодня" дізналася, яким центр буде після ремонту і яку допомогу в ньому отримують тварини.

У мерії зазначають: в реабілітаційному центрі запрацюють нові операційні, приміщення для перетримки для котів, лабораторія та відділення гістології.

"У нас є комунальне підприємство" Зооконтроль ", яке повноцінно функціонує півтора року. До недавнього часу воно існувало лише на папері, там був незрозумілий штат співробітників, сумнівне керівництво. За останні півтора року ми провели невелику реорганізацію, а в наступному році збираємося провести капітальний ремонт і реконструкцію самої будівлі і прилеглої території, де будуть споруджені вольєри. Будівля буде утеплено і оснащено всім необхідним ", - розповів" Сегодня "заступник мера Дніпра Михайло Лисенко, отме ая, що зараз в зооцентр може міститися до 100 собак.

Саме ж КП "Зооконтроль" спеціалізується на поворотному вилові і стерилізації тварин, вакцинації від сказу та чіпування. Там також надають допомогу і пухнастим, які постраждали в ДТП або від рук шкуродерів.

"Іноді городяни самі привозять тварин. Найбільше привозять котів, яких щеплять від сказу, ставлять чіп і віддають назад. КП також займається виловом екзотичних тварин", - ділиться Михайло Лисенко.

КП також займається виловом екзотичних тварин, - ділиться Михайло Лисенко

Комплекс. Тут планують розташувати вольєри для 600 собак і відвести поверх для котів. Фото: facebook.com

Після реконструкції на базі реабілітаційного центру відкриється клініка, яка буде надавати послуги для вихованців городян. При цьому, якщо бездомна тварина дніпряни можуть привезти в центр безкоштовно, то допомога домашнім вихованцям надаватимуть за гроші.

Тендер на будівництво намічений на листопад або грудень, а вже на початку 2019 го підрядники приступлять до ремонтних робіт. Вартість реконструкції - 38 млн грн. Відкриття ветеринарного комплексу заплановано на липень 2019 року.

СКАРГИ І ЖЕРТВИ

З початку року на гарячу лінію "102" надійшло 249 скарг на "жорстоке поводження з тваринами".

"Нещодавно машина збила породистого собаку, після чого зникла з місця аварії. Ми зафіксували і передали інформацію слідчим", - розповідають "Сегодня" в патрульної поліції Дніпропетровської області.

Раніше ми писали, що в Одесі під час Home Me Fest прибудували в сім'ї 60 бездомних котів і собак .

Нагадаємо, Уляна Супрун розвінчала популярний міф про собак та котів . Глава МОЗ України пояснила на своїй сторінці в Facebook, чи варто відмовлятися від домашніх тварин, коли в родині з'являється дитина.

Також ми повідомляли, що українці пропонують заборонити продаж кішок і собак в зоомагазинах або у заводчиків. Відповідна петиція з'явилася в суботу, 21 липня, на офіційному сайті президента. Автор петиції Максим Панчук констатує, що в Україні кількість бездомних тварин дуже високо, і вважає, що при наявності заборони на продаж тварин люди будуть безкоштовно забирати кішок і собак з вулиць або з притулків.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "У Дніпрі побудують сучасний центр реабілітації тварин". інші Новини Дніпра дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Журавель Максим

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ