Реклама
Реклама
Реклама

У Києві пропонують безкоштовно міняти старі квартири на нові: що не стати жертвою аферистів

/ Фото: Анастасія Іскрицька

У столиці з'явилися підозрілі оголошення: киянам пропонують безкоштовно обміняти свої старі квартири на нове житло - більшої площі і в новобудові. За словами городян, такі вивіски з'явилися на Виноградарі і Відрадному.

"Хтось чув про таке? Біля під'їзду висить", - написав у соцмережах киянин Ігор Юрцев і доклав фото оголошення. У ньому повідомляється, що в районі введено в дію соцпрограма з обміну та розширення житла, згідно з якою можна без доплати удвічі збільшити житло або обміняти його на дві комфортабельні квартири в новобудові, а оцінка житла і юридичний супровід надаються безкоштовно.

Подібні оголошення місцеві жителі виявили та в своїх поштових скриньках. Оформлені вони у вигляді платіжки за комунальні послуги . Кияни тут же заговорили про появу нових шахраїв. "Адресу не вказано, тільки мобільні номери. Точно аферисти", - впевнена Олена Лозова . "Розраховано на бабусь, які візьмуть це за держпрограму, адже на квитанціях надруковано", - припустила Вікторія Береттон.

Ми подзвонили за вказаними телефонами, і нам повідомили: "Оголошення в вигляді платіжок - рекламний хід для залучення уваги. Ми працюємо з початку року і законно. Допомагаємо людям, охочим роз'їхатися або розширити квадратні метри. Все відбувається шляхом договору купівлі-продажу. Ми виставляємо на продаж квартиру і одночасно з клієнтом підбираємо йому нове житло. Це може бути житло в місті або в передмісті, де набагато більше вигідних пропозицій. наприклад, однокімнатну квартиру в столиці можна обміняти в області на двушку в готовому будинку або на троячку в споруджуваному. Правда, до того моменту, коли будинок буде зданий в експлуатацію, а це може зайняти до півроку, доведеться підшукати тимчасове житло ", - розповіла" Сегодня "комерційний директор центру Юлія Нуждіна.

Оголошення. Пропозиції по обміну житла з'явилися при вході в парадні житлових будинків. Фото: І. Горбасева

За словами депутата Київради Олега Петровца, члена комісії з питань архітектури та містобудування, з обміном свого житла потрібно бути уважним, щоб не нарватися на аферистів. "Наприклад, квартира, яка пропонується, може бути вже продана. При здійсненні таких операцій потрібно підключати юристів, які перевірять законність фірми, яка надає послуги з обміну, і всі документи на житло. Що стосується обміну на квартиру в споруджуваному будинку, то з цим пов'язане найбільше афер. Адже людина змінює не на квартиру, а на майнове право, сертифікат від забудовника, який, якщо щось піде не так, може взагалі зникнути з країни ", - пояснив Петровець.

"Це може бути чергова афера, і перевіркою їх діяльності повинні зайнятися правоохоронні органи", - сказав нам правозахисник Едуард Багіров. У поліції нам сказали, що поки звернень з даного приводу не було.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку

Quot;Хтось чув про таке?