Реклама
Реклама
Реклама

Кредитний брокер

  1. Як працюють кредитні брокери
  2. Кредитний брокер кредит з відкритими простроченням
  3. Кредитний брокер - допомога в отриманні кредиту
  4. Відсоток кредитного брокера
  5. Чорні кредитні брокери
  6. Отримати кредит: ефективну взаємодію з брокером
  7. Схема роботи фінансового посередника
  8. Основні послуги
  9. Переваги від співпраці
  10. Кредит під заставу нерухомості

Кредитний брокер - проміжна ланка між банками і позичальниками. Забезпечує взаємодію сторін при здійсненні операцій кредитування. Працює як з фізичними, так і з юридичними особами.

Коли потрібен кредитний брокер? В першу чергу, коли у споживача, який бажає взяти кредит , Виникають будь-які проблеми на шляху до мети: по якихось причин відмовляють банки або позичальник просто не може вибрати оптимальну пропозицію серед представленого різноманіття.

Кредитний брокер візьме рішення будь-яких проблем на себе:

  • знайде банк, який погодиться видати займ ;
  • вибере найбільш вигідну пропозицію;
  • допоможе з підготовкою документів.

Детальніше про обов'язки і можливості кредитного брокера ви зможете почитати на сайті «Порівняй».

Як працюють кредитні брокери

Кредитні брокери укладають агентські договори відразу з декількома банками: маючи в розпорядженні безліч кредитних програм вони готові запропонувати своїм клієнтам можливість вибирати краще.

Вони мають повну інформацію про те, які фактори враховуються банками при процедурі оцінки позичальників, і допомагаючи в зборі та оформленні документів, можуть істотно збільшити шанси на схвалення. Крім того, кредитний брокер може вказати на «підводні камені» в договорі і в підсумку заощадить вам немало грошей.

Що стосується оплати послуг фахівців, то це може бути або відсоток від схваленого позики, або фіксована оплата. Останній варіант в Росії більш поширений.

Кредитний брокер кредит з відкритими простроченням

Кредитний брокер - та «остання надія», до якої звертається позичальник, втомлений чути від банків багаторазове «Ні!».

Одна з проблем, яку дуже складно вирішити самостійно, але яку цілком може вирішити кредитний брокер - відкриті прострочення по кредиту. Ви, звичайно, можете звернутися в банк, що видав кредит, з проханням реструктуризувати борг, однак при наявності відкритих прострочень банки дуже неохоче йдуть на компроміси. Кредитний брокер допоможе знайти елегантне рішення проблеми. Наприклад, запропонувавши рефінансування боргу і підібравши для вас кредит в іншому банку (для погашення поточного) на максимально вигідних для вас умовах ... Заощадивши при цьому чимало часу, а час в такій ситуації - гроші.

Кредитний брокер - допомога в отриманні кредиту

Кредитний брокер - фахівець, який допомагає заощадити час, нерви, а іноді і гроші клієнтів, підбираючи для них вигідні кредити, допомагаючи з оформленням документів, вирішуючи безліч супутніх проблем. Зокрема, кредитні брокери:

  • можуть допомогти отримати гроші позичальникам з поганою кредитною історією;
  • представляють інтереси своїх клієнтів в банках;
  • оскаржують незаконні страховки і комісії.

Часом це єдина можливість отримати схвалення на позику, зокрема, при наявності відкритих прострочень по діючому кредиту. Але пам'ятайте про те, що отримання позики гідний довіри брокер ніколи не буде домагатися незаконними методами (наприклад, підробкою документів або підтасовуванням фактів) - «чорних» брокерів на сучасному ринку працює чимало, але це прямий шлях до кримінальної відповідальності.

Відсоток кредитного брокера

Зрозуміло, що послуги кредитного брокера не можуть бути безкоштовними. Інша справа, що в західній практиці обов'язки по оплаті праці брокера беруть на себе банки, яким фахівець «поставляє» клієнтів, а в Росії розплачується позичальник.

Може йтися про різні схемах оплати:

  • відсотки. Зазвичай кредитні брокери беруть від 1% до 5% в залежності від суми кредиту. Якщо жоден позику не схвалений, оплата не проводиться;
  • фіксована ставка. Різні брокерські компанії пропонують різні розцінки на свої послуги - уточніть це питання заздалегідь;
  • змішана схема. На вибір клієнта - або відсотки, або фіксована сума. Поділ по способам оплати може залежати від спектра пропонованих послуг, наприклад, за консультацію брокер може попросити фіксовану оплату, тоді як за посередницьку роботу візьме відсоток від отриманої позики.

Чорні кредитні брокери

Хто такі «чорні» кредитні брокери? Це фахівці, які при здійсненні своєї діяльності далеко не завжди використовують тільки законні методи.

Для підвищення шансів на схвалення заявки по кредиту вони готові підробляти документи, підтасовувати інформацію, залучати сторонніх осіб в якості поручителів і так далі. Однак разом з ростом шансів на схвалення позик стрімко зростає ризик притягнення до кримінальної відповідальності, тому користуватися послугами таких брокерів, а тим більше погоджуватися на їх сумнівні пропозиції, небезпечно.

Отримати кредит: ефективну взаємодію з брокером

Для того щоб отримати банківський кредит на необхідну суму потенційному позичальникові необхідно буде знайти банк, розібратися в умовах договору кредитування і зібрати необхідний пакет документів. При ефективній співпраці з брокером це тяжкий тягар ляже на плечі професіонала, а це значить:

  • впевненість позичальника в дотриманні його інтересів;
  • повну конфіденційність інформації;
  • високий відсоток отримання кредиту на найбільш вигідних умовах;
  • швидке і успішне вирішення супутніх проблем.

Схема роботи фінансового посередника

Як правило, схема роботи фінансового посередника при отриманні позики складається з декількох етапів:

  1. Первинна консультація клієнта, ознайомлення з його ситуацією, побажаннями і кредитною історією;
  2. Аналіз діючих програм з кредитування в різних банках;
  3. Спільне розгляд найбільш підходящих варіантів і прийняття остаточного рішення;
  4. Консультаційна підтримка і допомога в оформленні пакета документів;
  5. Супровід при підписанні кредитного договору.

Основні послуги

Найчастіше за допомогою до професійного посередника звертаються у випадках:

  • невдачі при отриманні позики;
  • при поганою кредитною історії;
  • недостатності доходів;
  • термінової потреби в грошах;
  • проблем з чинним кредитом;
  • якщо потрібна консультація фахівця;
  • коли необхідно взяти позику вперше.

Основні послуги кредитного брокера - це посередництво при позиці коштів на споживчі цілі, для ведення бізнесу, покупку нерухомості, авто, отримання кредитної картки або великої суми готівкою.

Переваги від співпраці

Згідно з інформацією рейтингового агентства Moody's, на кінець 2015 року рівень простроченої заборгованості в Росії досяг 11% від загального портфеля. Багато людей, опинившись в такій ситуації, губляться і панікують. Переваги ж від звернення за професійною підтримкою очевидні - це можливість грамотної і необтяжливою реструктуризації боргу, рефінансування (перекредитування), ведення конструктивного діалогу з банком (з професійним представленням інтересів боржника). В результаті такої співпраці позичальник зможе з найменшим фінансовим і моральною шкодою поправити свої справи і знову знайти душевну рівновагу.

Кредит під заставу нерухомості

«Кредит під заставу нерухомості» - одна з найбільш затребуваних послуг російських фінансових посередників. Це пояснюється високим рівнем ризиків, пов'язаних з таким видом кредитування, адже клієнтові необхідно самостійно:

  • проаналізувати великий обсяг інформації;
  • вибрати правильний банк і програму кредитування;
  • підготувати і оформити документи і при цьому не заплутатися в нюансах.

Кредитний брокер володіє необхідною базою, глибокими знаннями в сфері кредитування і здатністю аналізувати, а також вести переговори і відстоювати інтереси клієнта.

Коли потрібен кредитний брокер?